Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Nem hiszek a megbánásban, mert minden, amit tettem vagy nem tettem, még ha nem is úgy alakult, ahogyan terveztem, visszavonhatatlan része lett az életemnek.
Szívek szállodája
Ha nagyon akarod, megtalálod a reményt. Egy gyerekben, egy bárban elhangzó dalban, vagy annak a szemében, akit szeretsz. És ha szerencsés vagy - úgy értem a földkerekség legszerencsésebb embere - abban, aki ugyanúgy szeret téged, mint te őt.
Tuti gimi
Érzelmeket adtál nekem, de azt nem mondtad meg, mire valók! Mondd, elgondolkoztál te valaha is a tetteiden?
Frankenstein
A mama mindig azt mondta, hogy ha új életet akarsz kezdeni, hagyd magad mögött a múltat.
Forrest Gump
Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk és megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk. Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat, és az évek múlásával sokaknak ez a teher már-már elviselhetetlenné válik, de azért igyekszünk helyesen cselekedni és jót tenni nem csak magunkkal, hanem azokkal is, akiket szeretünk.
Született feleségek
Az évszakok változnak, akár csak a városok. Emberek jönnek és emberek mennek, de megnyugtató érzés tudni, hogy akiket szeretünk, mindig a szívünkben lesznek, vagy ha nagyon szerencsések vagyunk, csak pár órányi repülőútra.
Szex és New York
De sok gyermek volna ha a tekintet termékenyíteni tudna. S
de sok halott lenne ha a tekintet ölni tudna. Tele lenne az utca halottakkal és terhes nőkkel."
"Olyan az életed, amilyet kívánsz,
Figyeld magad, olyan vagy, ahogy élsz
Pont az a story vége, amire vársz
Legyen happy end ha véget ér."
Akinek a szemében nincs élet, az nem tud mosolyogni sem. Az kényszeredetten széthúzza az ajkait, de mosolyogni nem tud. S ezt lehet látni.
Csernus Imre
„Élj úgy, hogy soha ne szégyelld, ha a világ megtudja, mit teszel, mit mondasz.
Még akkor is, ha nem igaz, amit a világ megtudott.”
Ahhoz, hogy megtartsunk valamit, nem kell erősen szorítanunk, bátran nyisd szét a tenyered, és engedd el, amit addig abban őriztél, mert idővel, ami fontos, visszatér hozzád...
Ezel - Bosszú mindhalálig
Úgy köszönöm, mint aki útra készül,
hogy gondod volt rám, akárhol is álltam,
s bárhol küzdöttem balgán vagy vitézül,
minden harcomnak végső célja voltál,
és neked épült az egyetlen oltár.
"A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség."
Gárdonyi Géza
Egy lényeges dologra felhívom a figyelmedet. Szeretni csak fölfelé lehet. Nem lefelé, csakis fölfelé.
Senkit sem szeretünk azért, mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva - hanem azért, mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor. Még akkor is, ha nem ilyen - ha szeretjük, belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket. Ha azt mondod: "olyannak szeretlek, amilyen vagy", nem igaz! Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint amilyen vagyok. Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod. Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát. Aki szeret, az nem a szemével, hanem a szívével lát.
Müller Péter
"Ahhoz képest,amik lehetnénk,csak félemberek vagyunk.Csak egy kis részét hasznosítjuk fizikai és mentális forrásainknak.Általános értelemben kimondhatjuk,hogy az emberi individuum messze a lehetőségei alatt él.Olyan hatalom birtokában van,amelyet rendre nem képes használni."
/William James/
Ha bírálnak téged, akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják, akinél a labda van.
Bruce Lee
Emerson mondta:
"Minden ember,akivel összekerülök,bizonyos mértékig felettem áll.Abban,amit tanulok Tőle."