Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

46662. 1e75b9596c
2014. júl. 7. 21:04

"Nem tökéletes. Te sem vagy az, és együtt sem lesztek soha azok. De ha meg tud nevettetni legalább egyszer, tartsd az életedben és add a lehető legtöbbet, ami tőled telik. Nem fog verseket írni. Nem fog rád gondolni minden pillanatban. De egy olyan részét adja neked, amit meg tudnál törni. De ne bántsd, ne változtasd meg, és ne várj el többet attól, mint amit adni tud. Ne analizáld. Mosolyogj, ha boldoggá tesz, ordíts, ha felidegesít, és hiányozzon, amikor nincs melletted. A szerelem kemény, főleg ha birtokolni akarod. Tökéletes pasik nem léteznek, de egy mindig lesz, aki számodra tökéletes."

Bob Marley

46661. Cilumiluci
2014. júl. 7. 18:46

"Néha csak elfelejtjük, hogy mennyien szeretnek minket. Hogy mennyien adnák az életüket csak azért, hogy egyetlen mosolyt lássanak az arcunkon. Nem valami hazug, magadra erőltetettet, hanem egy amolyan igazit, valódit. Hagyd, hogy megtegyék. Hagyd, hogy bejöjjenek az életedbe, és ne zárd el őket, hiszen lehet, hogy az az erő, amit keresel, bennük van - adnák is, csak te épp elzárkózol előle."

Oravecz Nóra

46660. Cilumiluci
2014. júl. 7. 18:40

"Semmi sem történik véletlenül, senki sem viselkedik véletlenül úgy, ahogy. Mindennek oka van, és bizony addig, amíg nem nyitod fel magad, és nézel mélyen a lelkedbe, azt fogod hinni, hogy veled van a baj. (...) De a saját korlátaid felfeszegetése mindig újabb kapukat nyit meg a szabadság felé."

Oravecz Nóra

46659. Cilumiluci
2014. júl. 7. 17:39

A bölcsességet nem úgy kapjuk,

magunknak kell azt felfedezni, oly út után,

amelyet senki se tehet meg helyettünk.

/Proust/

46658. Cilumiluci
2014. júl. 7. 17:10
"Minden jó emberi kapcsolatnak a titka a kölcsönösség, a nyíltság. Ahhoz, hogy te megnyílj előttem, nekem is meg kell nyitnom magam. Olyan nincs, hogy én páncélban járok, és te meztelen vagy." Müller Péter
46657. Cilumiluci
2014. júl. 7. 17:06

Amíg átéljük a boldogságot, nehezen érezzük meg, de ha már elmúlt és visszatekintünk, hirtelen megértjük

- olykor elcsodálkozva - milyen boldogok voltunk.

/Kazantzakisz/

46656. Gretaa
2014. júl. 7. 17:06
"Leírhatatlan élvezet napsütötte lejtők fölött,magasan suhanni:vajpuhán,hangtalanul,csupán a szél zsong a huzalokon,mintha megannyi távoli hárfa zenélne"
46655. Cilumiluci
2014. júl. 7. 16:24
Az élet... teljesség. Az élet, hogy egy férfi és egy nő találkoznak, mert összeillenek, mert olyan közük van egymáshoz, mint az esőnek a tengerhez, egyik mindig visszahull a másikba, alkotják egymást, egyik feltétele a másiknak. Ebből a teljességből lesz valami, ami összhang, s ez az élet. (Márai Sándor) —
46654. Cilumiluci
2014. júl. 7. 15:58

Sokan a boldogságot az embernél magasabb régiókban keresik, mások lejjebb,

holott a boldogság emberi méretekre van kiszabva.

/Konfucius/

46653. Cilumiluci
2014. júl. 7. 12:42

"A létben senki sem felsőbbrendű, és senki sem alsóbbrendű. A fűszál és a csillag tökéletesen egyenlők...

De az ember magasabb rendű akar lenni másoknál, meg akarja hódítani a természetet, ezért folyton harcolnia kell. Minden e miatt a küzdelem miatt olyan bonyolult. Az ártatlan ember az, aki lemondott a küzdelemről; aki többé nem akar felsőbbrendű lenni; aki már nem akarja megmutatni, bebizonyítani, hogy ő nem akárki; aki olyan lett, mint egy rózsaszál, vagy mint egy lótuszlevélen ülő harmatcsepp; aki a végtelen részévé vált; aki eggyé olvadt, eggyé vált az óceánnal, és most már maga is csak egy hullám; akinek fogalma sincs arról, hogy mi az az "én". Az "én" eltűnése az ártatlanság." (Osho)

46652. Cilumiluci
2014. júl. 7. 11:01
"Ne feledd, ma van az a holnap, amire tegnap úgy vártál, és ma van az a tegnap, amire holnap emlékezni fogsz!"
46651. 04e98de912
2014. júl. 7. 10:12
Teljes gőzzel előre, a következményeket meg vigye az ördög.
46650. Cilumiluci
2014. júl. 7. 09:52

Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.

/George Bernard Shaw/

46649. Cilumiluci
2014. júl. 7. 09:45

"A macskák barátságosak és kedvesek, diktatórikus követeléseikben is udvariasak, mohóságukban is előkelők, tiszták, szépek és elegánsak...

És sebezhetők, mint mi mindannyian." (Pam Brown)

46648. Szafy
2014. júl. 7. 08:10

"Nem mindig az áll a legközelebb hozzánk, aki velünk van minden nap...

Néha Valaki egyetlen szava egész évben gondolatainkban marad... fülünkbe cseng...melenget...

Míg azé, aki folyamatosan beszél hozzánk homályba vész...

Nem a távolság az, ami elválaszt két Embert... s nem a fél Világ...

Csakis a Lelkek közti univerzumnyi szakadék...

Az, ha két Ember közel van... és mégsem hallják meg egymást...

Mert ha a Lelked egyszer meghallja egy másik Lélek hangját... nincs számára tér, idő és távolság..

Olyan közel érzi magához, mintha minden nap vele lenne...

És néha ez többet ad minden jelenlétnél..."

46647. bd8f0b56fe
2014. júl. 7. 07:53
Ördög is voltam, gyönyörű angyal, ahogy jólesett éppen. Földre rogytam, szálltam az égen. Voltam hű és hűtlen. Hol gazdag voltam, hogy nagyon szegény, bátor, bár néha féltem, de senki ne mondja rám; Nem az álmaimnak éltem♥!
46646. bd8f0b56fe
2014. júl. 7. 07:53
Múltkor azt álmodtam, hogy léggömbök nyílnak a fűben... Leszakítottam őket, és elpukkadtak. Sírtam. De szines könnyeket :')
46645. bd8f0b56fe
2014. júl. 7. 07:52
A szüleid biztosan tolvaj űrhajósok voltak, mert ellopták a csillagokat az égrpl, és elhelyezték őket a gyönyörű szemeidbe^^
46644. Cilumiluci
2014. júl. 6. 21:29

Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.

Holt költők társasága c. film

46643. 3d787b167a
2014. júl. 6. 09:23

"Keresd azoknak a társaságát, akik az öröm óráiban melletted vannak. Mert az ő lelkükben nyoma sincs a féltékenységnek vagy irigységnek: csak boldogok, ha boldognak látnak téged."

(Paulo Coelho)

46642. bd8f0b56fe
2014. júl. 6. 08:29

A saját út megtalálása azt jelenti, hogy követed a saját boldogságod.

Joseph Campbell

46641. bd8f0b56fe

Az ember csak akkor mondhatja magát boldognak, ha az élet olykor hasonlít az életről álmodott álmokhoz.

Maurice Druon

46640. bd8f0b56fe

Mi más a boldogság, mint a menekülő nap egy sugara a felhők résein át, a súlyos őszi égen, és mi más az élet, mint az árnyékok kisebbedése egy téli nap megdermedt haván?

Volter Adalbert Kilpi

46639. bd8f0b56fe

Az emberi élet leggyötrőbb vágya: minél többet összegyűjteni azokból a mámoros pillanatokból, amelyekért érdemes élni. A boldogság keresése kielégíthetetlen vágyunk, beteljesülésével véget ér életünk.

Tar Károly

46638. Szafy
2014. júl. 6. 07:27

Ha valaki azt mondja, add alább, hagyd ott, te csak menj tovább, erős hittel, mert semmire sem vágysz véletlenül. Egyetlen érzés sem jön csak úgy.

Oravecz Nóra

2014. júl. 5. 15:47

Csak mert valaki nem úgy szeret téged ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti azt, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével!

Gabriel García Márquez

46636. Szafy
2014. júl. 5. 07:47

Higgy önmagadban...

mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai...

46635. bd8f0b56fe
2014. júl. 5. 06:43

Mi más a boldogság, mint a menekülő nap egy sugara a felhők résein át, a súlyos őszi égen, és mi más az élet, mint az árnyékok kisebbedése egy téli nap megdermedt haván?

Volter Adalbert Kilpi

46634. bd8f0b56fe
2014. júl. 5. 05:59

Régebben azt hittem, az élet csak úgy lehet tökéletes, ha mindig történik benne valami izgalmas, ha pörög, mint egy végeláthatatlan akciófilm. Ma már érzem, tudom, hogy nem a vihar a fő attrakció, az előtte való csönd pillanatai azok, amiket meg kell tanulni élvezni. Akkor valósulhat ugyanis meg az idilli állapot, amit az emberek egyszerűen csak boldogságnak neveznek. Akkor, ott, a csöndben...

Szurovecz Kitti

46633. bd8f0b56fe
2014. júl. 5. 05:58

A boldogság egyszerűen az az anyag, amelyből felépülsz. Maga a lényed, legbelsőbb magod. Az öröm a legbelsőbb magod. Nézd meg a fákat, nézd meg a madarakat, nézd meg a felhőket, nézd meg a csillagokat... ha van szemed, látni fogod, hogy az egész létezés örömteli. Egyszerűen boldog benne minden. A fák ok nélkül boldogok; nem lesz belőlük miniszterelnök vagy államfő, és sosem fognak meggazdagodni, sosem lesz folyószámlájuk. Nézd meg a virágokat - nincs okuk a boldogságra. Mégis egyszerűen hihetetlen, milyen boldogok.

Osho

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook