Kedvenc idézetek (beszélgetés)
„Ha az ember harcol valami ellen, ne álljon meg feltett kézzel félúton!“
Malota László
Nem mondom, hogy szeress,
azt se hogy gondolj néha rám.
Mert ha szíved nem ezt súgja,
hiába is mondanám.
"Most hát kezem tördelve, sírva kérlek,
Készülj, figyelj: készül a tiszta mérleg.
Tedd most szívedbe és füledbe el —
Az értelmét majd megtudod, ha kell.
MÉNÉ, TEKEL — ha érted, vagy nem érted,
Jegyezd meg jól: tenéked szól s teérted.
Egykor sötétben elmondott dalom,
Mint lángírás, világít a falon.
Jegyezd meg jól: ma szürke szók ezek,
De élni fognak, hogyha én nem élek
S lesznek, ha nem leszek."
Karinthy Frigyes,
Elveszett becsületükön legtöbben azt siratják, hogy olyan olcsón adták.
Kner Izidor
"Azonnal megtalálod Istent, amint ráébredsz, hogy nem kell keresned őt."
(Eckhart Tolle)
"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem."
(Wass Albert)
Egyesek úgy látják a dolgokat, ahogy vannak, és felteszik a kérdést: "Miért?"
Én olyan dolgokról álmodom, amelyek még soha nem voltak, és azt kérdezem: Miért ne?”
George Bernard Shaw
"Tudod, az emberek nem bírják elviselni az egyéniségeket.
Ha elég erős vagy, fényed képes megvilágítani másokat, esélyt adva, hogy ők is megtalálják önnön egyéniségüket. De nem bírják sokáig elviselni, ha kilógsz a sorból: ha kibontod szárnyaid, erőnek erejével tartanak a földön. A legtöbb feléd forduló embert nem Te érdekled. Őket csak az érdekli, hogy ne légy több náluk, ne vállald önmagad, ne élj önnön lényed szerint... mert akkor nekik is szembe kell nézniük önmagukkal. De Te csak légy önmagad!"
A türelem gyakorlásához tulajdonképpen ellenség szükséges. Ellenségünk tettei nélkül nincs lehetőség arra, hogy kialakuljon bennünk a türelem és a tolerancia. Normális esetben barátaink
nem teszik próbára türelmünket; azt csak ellenségeink tehetik meg. Ebből a nézőpontból ellenségünket legnagyobb tanítónknak tekinthetjük, és hálásak lehetünk neki, amiért alkalmat
adott a türelem gyakorlására.
Dalai Láma
Néha csend tölti be a szívet és a lelket, ha a zajos világ meghátrál és megengedi, hogy ráleljünk a békére. Olyan rövid ez a pihenő! Becsüld meg a pillanatot!
Pam Brown
''A szeretet emeli trónjára az embert!"
Az igaz megértés, nem a világ jelenségeinek megértése, hanem az embernek, s rajta keresztül minden emberinek.
A megértés feltétele: a szeretet, amellyel másokat a szívünkbe
befogadunk. Amikor a megértést elneveztük szeretetnek, trónjára emeltük az embert."
(Tatiosz)
Nem számíthatsz arra, hogy akad egyetlen ember is a világban, aki szavad, cselekedeted pontosan úgy érti majd meg, úgy fogja fel és magyarázza, ahogyan te elgondoltad.
Mindig csak te tudod, mit akartál igazán: a világ mindig annyit ért és lát csak szándékodból, amit az emberi értelem rejtélyes, torzító tükre felfog és visszatükröz.
Márai Sándor
Sokan úgy szeretnének konfliktusokat megoldani, hogy még csak nem is ismerik az értelmi intelligencia törvényszerűségeit.
Csernus Imre
"Bízz abban, amit érzel.
Jobban, mint abban,
amit gondolsz"
Ahol eltörtél, ott leszel erős,
ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen és
ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen!”
Ha többet tanulok - többet tudok. Ha többet tudok - többet felejtek!
De ha többet felejtek - kevesebbet tudok.. szóval mi értelme van tanulni?