Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Van a türelem... A türelem, ami a legértékesebb dolgokhoz szükséges. Kivárni egy szépséges rózsa nyílását. Megvárni egy gondolat szavakká érését. Megalkotni egy sejtelmes mosolyt rejtő képet. Megkomponálni egy zenét, mely a Kedveshez repít. Mind-mind türelem, idő, kitartás. És hit. Hit a szeretetben, a szépségben, a csodában. Hit a türelem gyümölcsében."
Csitáry-Hock Tamás
"Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik, hogy magadon segíts, a másik pedig azért, hogy másokon."
Audrey Hepburn
"A győztesek olyan vesztesek, akik felálltak és még egyszer megpróbálták."
Dennis DeYoung
Ha választanod kell köztem és valaki más között, ne válassz engem, félreállok. Képtelen lennék olyan valakivel lenni, aki bizonytalan abban, hogy engem akar, akinek mérlegelnie kell.
Nem versengek senkivel, megkönnyítem a dolgod.
Nem leszek egy választás eredménye, egy hamis győzelem élvezője, amiben mindig ott lebegne, a mi lett volna, ha nem engem…
Tisztában vagyok azzal, hogy mit érek, hogy mit tudok adni, és ezért mit érdemlek. Megérdemlem, hogy az első és egyetlen legyek.
Ne válassz engem, mert én már nem téged választalak…”
„Az emberek nem figyelik, hogy tél van-e vagy nyár, ha boldogok.“
Anton Pavlovics Csehov
"A legtöbb ember fél komoly döntést hozni és fél megvalósítani az álmát. Egész életében álmodozik, de amikor ott van a lehetősége, hogy meg is valósítsa, megijed és nem mer lépni. Pedig a lehetőséget a változtatásra, az előrelépésre mindenki megkapja az élettől. A nagy lehetőség általában észrevétlenül jön, de mindig megérkezik."
(Szalai Vivien)
Ha este lefekszel és kinézel az ablakon,
keresd az égen a legszebb csillagot.
S, ha azokra gondolsz, akik téged szeretnek,
gondolj majd rám is, mert én is szeretIek.
Ahogy látom elsuhanni a múló pillanatot,
úgy rémlik fel előttem minden mozdulatod.
Itt vagy bennem, szívembe zártalak,
hiányod elemészt, ha nem láthatlak.
A népszerűségnek megvan a jó oldala, sok ajtót kinyit, de az az igazság, hogy mégsem szeretem túlzottan, mert nagyon eltörpíti az ember privát szféráját.
( Gina Lollobrigida )
"Nem az a lényeg, hogy mit hallgatsz, hanem az, hogy
hogyan hallgatod, mert az üzenet ott van mindenütt."
/ Osho /
"A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve"
számomra ismeretlen szerző
„A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több.“
Hioszi Tatiosz
"A szerelem olyan, mint a pillangó: minél kitartóbban kergeted, annál ügyesebben tér ki előled.
De ha figyelmed másra fordul, ő majd visszatér, és szelíden megül a válladon."
Csak ment előre, bizonytalanul, s most már egészen irányt vesztve. Imént még kutatott valami után, most már csak menekült. Nem éhezett már, nem fázott, csak félt. Egyik ösztön kiszorította a másikat. Egyetlen gondolata az volt: menekülni, menekülni. Mi elől? Minden elől. Az élet szörnyű falakkal zárta körül mindenfelől. Ha szökni tudott volna a világból, megtette volna.
Victor Hugo
Jobb szembenézni a halállal, mint rettegni tőle. Jobb fejjel rontani a végzetnek, mint megfutamodni előle. A félelem szereti a gyávákat, a halál utoléri és felfalja őket.
Dan Schmidt
"Nem érdemes az embernek magát stresszelni, mert vagy van egy problémára megoldás, és akkor miért izgatod magad, vagy nincs, és akkor, is minek."
Tendzin Gjaco
"Annyi minden van benned, s mind közül a legnemesebb, hogy érzéked van a boldogsághoz.
Ne csak egyszerűen egy férfitól várd az életet. Ezért csalódik annyi nő. Önmagadtól várd!"
Albert Camus
Viszontlátásra, - mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek -
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.
-Reményik Sándor-
Síromnál ne hullass könnyeket, nem én fekszem itt, nem haltam meg. Én vagyok a hűs nyári szellő, csillogó hó, folyóparton a kő. Ne gyászolj, töröld le könnyedet, nem haltam meg, e sír engem el nem temet.
-Isteni sugallat idézetek-
"Aki jót tesz, ismételje újra és újra.
Találjon örömet a jó cselekedetekben.
A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak."
Buddha
"Őrizkedjünk azoktól, akik lekicsinylik törekvéseinket! A törpék mindig így tesznek, míg az igazán nagyok azt éreztetik velünk, hogy mi is azzá válhatunk."
/Mark Twain/
"A lélekben ötvenszer annyi kitartás van, mint az izmokban."
/Mark Twain/
"Ha dühös vagy, számolj négyig! Ha nagyon dühös vagy, káromkodj!"
/Mark Twain/