Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A "hol voltál" több, mint egy egyszerű kérdés. Aki ezt kérdezi, egyben azt is mondja: "hiányoztál", "veled szerettem volna lenni."
Paulo Coelho
„A nyári kalandok többféle okból érnek véget, de mindent összevetve egy dolog közös bennük: hullócsillagok, fenséges, megismételhetetlen pillanatok, az örökkévalóság felvillanása, mely egy perc alatt elillan.“
Szerelmünk lapjai c. film
"Akibe zűrzavar van, zűrzavart hoz létre.
Akiben rend van, rendet teremt maga körül."
Popper Péter
"Ami a virágoknak a napfény, az az embereknek a mosoly.
Igaz, apróságról van szó; ám az életünk ösvénye mentén elszórt mosolyok értéke felbecsülhetetlen."
Joseph Addison
“Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”
(Albert Einstein)
„Örülj minden egyes napnak! Úgy gondolj rá, mint egy ajándékra. Amit azért kapsz, mert megérdemled. Vigyázz rá, becsüld meg, értékeld őt, hogy jelen van az életedben és éreztesd vele minden percben, hogy örülsz neki. Hidd el, ha így teszel, olyan ajtók és utak nyílnak majd meg előtted, olyan csodákban lesz részed és megannyi apró örömteli pillanatban, amitől azt érzed majd és azt fogod kérni: Istenem! Add, hogy legyen holnapom is! Legyen hát sok-sok boldog holnap az életedben. De ehhez te kellesz. Az odaadásod, lelkesedésed és szereteted a saját napod iránt. Legyen hát minden nap, a te napod, mert te kaptad, a te ajándékod.“
Lippai Marianna
Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.
(Jókai Mór)
They roll by just like water,
And I guess we never learn.
Go through life parched and empty,
Standin' knee deep in a river and dyin' of thirst.
„Ne hidd, hogy magától jön a nyár,
csak ha mindenki várja már,
és csak akkor szép a nyár,
ha virágba borul a táj.
Nekem nyílnak a virágok,
nekem zöldek a tisztások,
elűztem hát a zord telet,
hogy a nyár kapjon helyet.“
Astrid Lindgren
A Gyilkos Elmék-ben hallottam a minap:
"Élj úgy, mintha holnap kellene meghalnod és tanulj annyit, mintha örökké élnél!" - Gandhi
Egy másik:
"Az ember akkor a legkevésbé önmaga,ha a saját arcát viseli, ha maszkot visel sokkal könnyebben elmondja az igazat." - Oscar Wilde
"Ha szeretsz valakit,
adj neki szárnyakat, hogy szárnyalhasson;
gyökereket, hogy visszatérjen,
és okot, hogy maradjon."
Dalai Láma
"A bolygónak nincs szüksége több sikeres emberre. A bolygónak békét hozó, gyógyító, újító, mesélő és szerető emberekre van sürgős szüksége."
Dalai Láma
"Vigyázz a gondolataidra
......Mert azokból lesznek a szavaid
Vigyázz a szavadra
.....Mert azokból lesznek a cselekedeteid
Vigyázz a cselekeindre
.....Mert azokból lesznek a szokásaid
Vigyázz a szokásaidra
.....Mert azokból lesz a jellemed
...Vigyázz a jellemedre,
Mert ez a sorsod.!"
(Charles Reorde)