Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

51459. Cilumiluci
2016. febr. 25. 15:06
"A boldogság annyit tesz - sem örömben, sem bánatban nem vagy egyedül" - Philip Kerr
51458. lujza56
2016. febr. 25. 11:45

Alaposan téved, aki azt hiszi, hogy meg tud lenni önmagában is, hogy nincsen szüksége senkire; de még nagyobbat téved az, aki úgy gondolja, hogy őnélküle nem lehetnek meg a többiek.

_

Francois de La Rochefoucauld

51457. 16b5d6ae34
2016. febr. 25. 09:39

Ha egyben vagy, és tökéletesen tisztában azzal, hogy ki vagy - és mit képviselsz, egyetlen rosszindulatú bejegyzés sem tud letörni. De addig hosszú az út. Rohadt sok pofonnal, lenézéssel tűzdelve vár rád, de ha végigmész rajta, onnantól verhetetlen leszel.

-Oravecz Nóra-

51456. 16b5d6ae34
2016. febr. 25. 08:56

Önmagamról rengeteg dolgot elmondtam, és egyáltalán nem érzem azt, hogy ezzel az információval bárki árthat nekem. Mert hát az illető tudja, és elferdíti, akkor mi van? Semmi, mert én TUDOM, hogy mi az IGAZSÁG. Az életemben az elferdítés nem oszt és nem szoroz.

Csernus Imre

51455. Cilumiluci
2016. febr. 25. 08:39
"Tudod az élet sokkal könnyebb, ha van humorod"
51454. Cilumiluci
2016. febr. 25. 08:36
A nevetés a lélek csillanása.” (Thomas Mann) „Minden valódi humor ott kezdődik, ahol már nem vesszük annyira komolyan magunkat.” (Hermann Hesse)
51453. bd8f0b56fe
2016. febr. 25. 06:35
Egyszer egy okos ember azt mondta nekem, hogy fordítsak hátat a Napnak, és nézzem meg, mit látok magam előtt. Az árnyékom volt az. Azt mondta, hogy ez nem csak egy egyszerű árnyék, hanem a lelkem megjelenése a mi világunkban. A Nap sugarai olyan erősen sütnek, hogy képesek arra is, hogy szemmel láthatóvá tegyék számunkra a saját és mások lelkét. De egyvalami nagyon fontos, és ezt jól jegyezd meg - mondta. Mint láthatod, nem csak neked van árnyékod, nem csak az embereknek van lelke, hanem mindennek, ami körülvesz minket. A fáknak, az állatoknak, de még a tárgyaknak is. Ha úgy éled életed, hogy ezt az alapvető igazságot soha nem felejted el, akkor tartalmas és szép életed lesz, és olyan dolgokat fogsz megismerni, amire a legtöbb ember sohasem lesz képes.
51452. bd8f0b56fe
2016. febr. 25. 06:34
Nem tudjuk kimondani. Szerelmes vagyok, nem eszem, nem alszom, elvarázsolt állapotban élek, szárnyalok a boldogságtól, öngyilkos akarok lenni, megszépülök, lefogyok, olyan vagyok, mint egy őrült - s azt mondom a kedvesemnek: "Szeretlek!" ... Mi ez?! ... Mi az, hogy "szeretlek"? Hol van ez a szó, ahhoz képest, amit élek? Sehol! Méltatlan a valósághoz! ... Nem kellett volna kimondani! Nem kevesebbet mondtam vele, hanem valami egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondani, hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak, félek tőled, egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, hatalmas, rémült, boldog, nyomorult... A sejtjeim szomjaznak rád... Azonnal meg akarok halni, és örökké akarok élni veled!... De hol jön ehhez a szó, hogy "szeretlek"?!...Ami a lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményünkkel így van. Elmondhatatlanok.
51451. cicaaa65
2016. febr. 25. 06:02

"Az élethez türelem kell. De a csodához bátorság !

Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen.

De ez nagyon nehéz."

Márai Sándor

51450. lujza56
2016. febr. 24. 17:43

Ha visszanézel, látod, hogy minden sikeredet és dicsőségedet akkor készítetted elő, amikor még szerény voltál. Világbajnok egy sportolóból a verejtékszagú edzőteremben lesz.

Müller Péter

_

51449. 16b5d6ae34
2016. febr. 24. 17:42

Akiben zűrzavar van, zűrzavart hoz létre.

Akiben rend van, rendet teremt maga körül.

-Popper Péter-

51448. lujza56
2016. febr. 24. 17:38

Helyrehozhatatlan a múlt, a jelen viszont olyan számotokra, mint az építő lába előtt heverő mindenféle épületanyag: a ti dolgotok, hogy jövendőt építsetek belőle.

_

Antoine de Saint-Exupéry

51447. lacuslacus
2016. febr. 24. 17:37

Minden csak hozzáállás kérdése:

"Két bánatom van:

egyik, hogy meg kell halnom;

másik, hogy addig élnem kell.

Két örömöm van:

egyik, hogy meghalhatok;

másik, hogy addig élhetek."

Fodor Ákos

51446. lujza56
2016. febr. 24. 16:58

A tett, s nem a tett következménye számít. Mindig helyesen kell cselekedned. Talán nem tőled függ, s talán nem is a te idődben lesz a tettnek következménye, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell helyesen cselekedned. Sosem tudhatod, hogy a tetteidnek mi lesz az eredménye. De ha nem teszel semmit, nem lesz eredmény sem.

Mahatma Gandhi

51445. ca4f93db47
2016. febr. 24. 15:28

Elhatározhatom,hogy elutazom Barcelonába,

de azt már nem, hogy ott boldog is leszek.

Vagy boldog leszek, vagy nem.

Ha meg így van, akkor vajon felel-e az ember az érzelmeiért?

Meg lehet-e parancsolni valakinek, hogy soha ne szeressen bele egy másikba?

Nem, de ki lehet kényszeríteni játszmákat,

hogy legalább viselkedjen úgy, mintha.

Egy gyerektől is meg lehet követelni, hogy viselkedjen úgy, mintha tisztelné a szüleit,

de a valódi tisztelet, már bocsánat, a szülőn múlik, nem a gyereken.

Popper Péter

51444. Cilumiluci
2016. febr. 24. 13:59

"Soha példának senkit se vettem,

magam házában óv a magány

és minden mestert kinevettem,

ki nem nevetett önmagán."

( Nietzsche)

51443. lujza56
2016. febr. 24. 11:36

Minden fejjel, karral és lábbal rendelkező ember úgy született erre a világra, hogy remény volt a szívében.

_

Harper Lee

51442. cicaaa65
2016. febr. 24. 10:03

Elfogadni tudni a boldog napokat,

de az örömteleneket is.

Sem kicsordulni, sem elsivárulni.

Sem elcsorbulni, de túl sokat sem érni.

Sem szónokolni, sem elnémulni.

Nem megtenni gyorsan, de nem is késlekedni.

Nem hivalkodni, és nem tetszelegni -

sem az éles kést, sem a díszes cserepet nem kíméli az idő.

Az előbbi elcsorbul, az utóbbi színét veszti.

Utat választani, de nem a sikerét, hanem a boldogságét.

Az úton járni, majd végigmenni,

a nagyságot az erénnyel, és nem a szerencsével mérni.

Egyszerűen boldognak lenni – dísz, ragyogás, külcsín nélkül.

Tatiosz

51441. lujza56
2016. febr. 24. 01:07
Lassan haladok, de sosem hátrafelé.
51440. Cilumiluci
2016. febr. 23. 20:38

Úgy vettem észre, hogy az egyik legértékesebb jótétemény, amit ember embertársának adhat, ha meghallgatja. Nem mindegy, miként. Együttérzéssel kell figyelni az elbeszélőre, mert aki vall, nem a partner életbölcsességeire és tanácsaira kíváncsi, hanem meg akar könnyebbülni. Így hallgatni: művészet.

.

Kolozsvári Grandpierre Emil

51439. Cilumiluci
2016. febr. 23. 19:12
mész
51438. Cilumiluci
2016. febr. 23. 19:12
"Mindenkinek előre köszönj, amikor felfelé haladsz a karrierlétrán, hogy a volt kollégák akkor is köszönjenek, ha már esetleg visszafelé més
51437. Cilumiluci
2016. febr. 23. 18:13

"Soha nem szabad visszamenni ahhoz, akitől egyszer véglegesen elment az ember. Ez életszabály. Nagyon kevés életszabály van. Ez az egyik."

Márai Sándor: A nővér

51436. Cilumiluci
2016. febr. 23. 18:09

"Minden nap hoz valami jót és újat! "Amire valóban szükségünk van, az ránk fog találni."

Kurt Tepperwein

51435. **sue**
2016. febr. 23. 15:04

"A pillanatokat nem tervezzük, ahogy a boldogságot sem - az csak úgy megtörténik, az Élet hozza, alakítja, te meg vagy megéled, vagy nem. Ellenkezhetsz, szabadkozhatsz is, de akár egyszerűen csak beleengedheted magad a pillanatba, ami úgysem jön vissza újra."

(Oravecz Nóra)

51434. d72c7086ec
2016. febr. 23. 14:30

Igen,ezt már olvastam!:)

Kicsit több...

Kicsit több békesség,jóság,szelídség,

Kevesebb erőszak,gyűlölet,irigység,

Kicsit több igazság,úton,útfélen,

Kicsit több segítség bajban,veszélyben.

Kicsit több 'mi' és kevesebb 'én',

Kicsit több erő,szeretet,remény.

És sokkal több virág az élet útjára,

Mert a sírokra már úgyis hiába.

?!

51433. 16b5d6ae34
2016. febr. 23. 08:31

Óvakodj a türelmes ember haragjától!

John Dryde

51432. turkkati
2016. febr. 23. 08:22

"Az élet kikényszeríti, hogy az ember játszmákat játsszon. A kérdés csak az, hogy amit az élet kikényszerít, abba mindig bele kell-e egyezni?"

(Popper Péter)

51431. cicaaa65
2016. febr. 23. 05:29

Együttérzés nem létezik szeretet nélkül. Aki elfelejtkezik mások szívéről, a saját szívét veszíti el...

Tatiosz

51430. Cilumiluci
2016. febr. 22. 08:25

Csak két nap van az évben, mikor semmit sem tehetsz. Az egyik a tegnap, a másik a holnap. Tehát csak a ma a megfelelő nap arra, hogy szeress, hogy higgy és elsősorban, hogy élj!

Tendzin Gjaco

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook