Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

51549. Cilumiluci
2016. márc. 6. 19:38

A szív memóriája a rossz emlékeket kiveti magából, a jókat pedig felnagyítja, s ezzel a csalafintasággal érjük el, hogy el tudjuk viselni a múltat.

Gabriel García Márquez

51548. Cilumiluci
2016. márc. 6. 19:29
"Egyikünk sem jut ki innen élve, úgyhogy kérlek, ne bánj úgy magaddal, mintha már késő lenne! Edd meg a finom ételt! Sétálj a napfényben! Ugorj az óceánba! Mondd ki az igazságot, amit őrzöl a szívedben, mint egy rejtett kincset! Légy butuska! Légy kedves! Légy furcsa! Semmi másra nincs idő."
51547. bd8f0b56fe
2016. márc. 6. 18:00

Életed során szív és ész rengeteg csatát vív. Az eszed mindig tudja mi volna a jó, mi lenne a helyes, ám a szíved minduntalan más utakon jár. Az ész mérlegel, értékel, viszont szeretni csakis szívvel lehetséges. Míg az ész mindig a könnyebb utat választja, a biztonságot, a járhatót, addig szíved kanyargós, akadályokkal teli utakra kalauzol. Bármily veszedelmes is, a kettő közül nem mindig választhatod a könnyebb utat, mert bár legyen az az út biztos, sosem fogja megadni azt a boldogságot, ahová szívedet követve jutnál el.

Golden Dawn

51546. Cilumiluci
2016. márc. 6. 17:25
"A sors dönti el, hogy kik lépnek az Életünkbe. De azt már mi döntjük el, hogy ki marad..."
51545. Cilumiluci
2016. márc. 6. 17:23

"Nem szabad hagynunk, hogy a félelmeink visszatartsanak a reményeink követésétől."

John Fitzgerald Kennedy

51544. Cilumiluci
2016. márc. 6. 16:59

- Milyen színű a szomorúság? - kérdezte a csillag a cseresznyefát, és megbotlott egy felhőfoszlányban, amely gyorsan tovább szaladt. - Hallod? Azt kérdeztem, milyen színű a szomorúság?

- Mint a tenger, amikor magához öleli a napot. Haragosan kék.

- Az álmoknak is van színe?

- Az álmoknak? Azok alkonyszínűek.

- Milyen színű az öröm?

- Fényes, kis barátom.

- És a magány?

- A magány az ibolya színét viseli.

- Mennyire szépek ezek a színek! Küldök majd neked egy szivárványt, hogy magadra teríthesd, ha fázol. A csillag behunyta a szemét, és a végtelennek támaszkodott. Egy ideig így maradt, hogy kipihenje magát.

- És a szeretet? Elfelejtettem megkérdezni, milyen színű a szeretet?

- Pont olyan, mint az Isten szeme - válaszolt a fa.

- Na és a szerelem?

- A szerelem színe a telihold.

- Vagy úgy. A szerelem színe megegyezik a holdéval! - mondta a csillag.

Majd messze az űrbe bámult. És könnyezett.

Alkyoni Papadaki

51543. Cilumiluci
2016. márc. 6. 16:39

A virágnak két kedvese van: a levegő meg a fény, de a fény az igazi kedves. Afelé fordul, tárulkozik, s ha a fény búcsút vesz tőle, becsukódik, és elszunnyad a levegő ölelésében.

Hans Christian Andersen

51542. d72c7086ec
2016. márc. 6. 16:14

10 olyan kifejezés,melynek köszönhetően 3-szor többet fizetünk az autószervizben:

1. Ha nem lehet kicsavarni,cserélje ki az egészet.

2. Itt hagyom az autót,délután a feleségem érte jön.

3. Na?Nagyon rossz a helyzet?

4. Hitelkártyát elfogadnak?

5. A munkahelyemen azt mondták,hogy önöknél mindent lelkiismeretesen megcsinálnak.

6. Minden rendben!Csak az olajat cseréld le!

7. Apróság!A cég fizeti a javítást.

8. Ott valamit egy kicsit megtekertem..

9. Semmit nem értek hozzá,nekem csak az a fontos,hogy menjen.

10. És zöld színű kipufogótok van?

10 olyan kifejezés,melynek köszönhetően 3-szor olcsóbb a szerviz:

1. Pista,a főnök autója!A fejeddel felelsz!

2. Nálunk,az adófelügyelőségen,nemrég történt..

3. Vér?Hol?Ja!Azé a rohadéké,aki belémjött.

4. A minap bezárattuk az egyik ilyen javítóműhelyt.Többet számláztak a kliensnek.

5. A szerelőm,nyugodjon békében,szintén így tekerte ki a csavart.

6. Nem működik az irányjelző?Még az első csecsen háborúban repeszt kapott.

7. Ez a haverom autója!Később bejön a tesókkal.

8. Kösz fiúk!Hrivnyát elfogadtok?

9. Nálunk a bankban ilyen merci van még kilenc.Engem az árakat felderíteni küldtek.

10. Zaporozseceket javítotok?

51541. Cilumiluci
2016. márc. 6. 15:44
"Mindenki annyi örömet talál az életben, amennyit hajlandó benne észrevenni."(J.R. Sherman)
51540. lujza56
2016. márc. 6. 12:54

"Ne szomorkodj, ha valami szépet csinálsz és senki sem veszi észre. A Nap is minden reggel csodálatos előadást tart, pedig a közönség nagy része alszik!"

.

John Lennon

51539. Cilumiluci
2016. márc. 6. 12:44

" Ha szeretsz, vigyázz magadra!

Szemben úszol az árral, s a világgal szembe mész. Szeretni manapság annyit jelent, hogy lángot gyújtasz a szélviharban.

A tüzet meg kell óvni, mert elfújja a szél.

Napról napra újra kell éleszteni - elsősorban saját magadban."

Müller Péter: Isten bohócai

51538. lujza56
2016. márc. 6. 12:00

"A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot."

.

(Albert Einstein)

51537. Cilumiluci
2016. márc. 6. 11:32
,,A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
51536. 16b5d6ae34
2016. márc. 6. 08:15

A hazugság a gyöngék fegyvere.

Jókai Mór

51535. 16b5d6ae34
2016. márc. 6. 08:14

A hazug élet legszörnyűbb átka, hogy kilopja mindenből a valóságot, a tartalmat, ami körülöttünk van, és amit az ég lelkünk táplálékául és öröméül alkotott.

Nathaniel Hawthorne

51534. cicaaa65
2016. márc. 6. 06:14

A véletlen azt jelenti, hogy nem véled, nem gondolsz rá, mégis megtörténik. Tehát rajtad kívül álló tényezők okozzák. Igen, ezek azok a bizonyos összefüggések. Ezeknek meg kell történniük azért, hogy továbbléphess. Hú, ez nagyon bonyolult - mondod -, és igazad van, de csak azért, mert meg akarod érteni. Ne akard megérteni, csak fogadd el! Minden, ami történik, okkal történik veled. Ha nyitott vagy a történésekre, semmi nem válik ártalmadra.

Berente Ági

51533. Cilumiluci
2016. márc. 5. 16:59

Azoknak a pároknak, akik szeretnének egymás közelségében maradni, meg kell tanulniuk elfogadni társuk eltérő gondolkodását, érzéseit, reakcióit.

Gary Chapman

51532. 74eb6f8385
2016. márc. 5. 16:20
"Nem vagytok kiválasztottak! Nem vagytok különleges egyéniségek! Rothadó szerves anyag vagytok, csakúgy, mint bármi más... Bohóckodó ganajkupacok vagyunk mindnyájan. A nagy közös trágyadomb apró részei."
51531. lujza56
2016. márc. 5. 11:53
A boldogság emléke már nem boldogság , de a fájdalom emléke még fájdalom
51530. lacuslacus
2016. márc. 5. 07:27

"Kicsit mindig lehetsz szomorú. Ha nem magad, más miatt.

De bízzál az életben. Nem ok nélkül kaptad."

Szabó Magda

51529. lujza56
2016. márc. 4. 20:25

"A remény a leglassabban gyilkoló méreg... Életben tart, hogy kínozhasson."

.

(Mucha Tamás)

51528. Cilumiluci
2016. márc. 4. 20:09
"A boldogságot nem lehet ajándékba adni, egyetlen titka: adni, mindig csak adni. Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet és sok-sok önzetlen tiszta szeretetet"
51527. lujza56
2016. márc. 4. 14:53
"A május a természet bocsánatkérése a február miatt.
51526. 5c54c8b1c1
2016. márc. 4. 13:57

Mert ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg.

Néped az én népem, és Istened az én Istenem.

Ahol te meghalsz, ott akarok meghalni én is, ott temessenek el engem!

Úgy bánjék velem az ÚR most és ezután is, hogy csak a halál választ el engem tőled!

(Ruth: 1, 16-17)

51525. lujza56
2016. márc. 4. 12:36
életem filmje pereg, most enyém a főszerep. ez rég nem vígjáték és nincs happy end, úgy tűnik, hogy dráma és közeleg a the end ! ~
51524. Cilumiluci
2016. márc. 4. 11:56
“Életünk napjai közül egyik sem annyira kárbaveszett, mint az, amelyen nem nevettünk.”
51523. Cilumiluci
2016. márc. 4. 09:34

"Ami a virágnak a napfény, az az embernek a mosoly.

Igaz, apróságról van szó; ám az életünk ösvénye mentén elszórt mosolyok értéke felbecsülhetetlen."

Joseph Addison

51522. **sue**
2016. márc. 4. 09:27

"Vannak pillanatok az ember életében, amikor (...) megérzi, hogy ettől a másodperctől fogva valami ezentúl másképpen lesz. Nem tudja mindig pontosan kikövetkeztetni, hogy az eljövendőben milyen mértékig, mennyire és hová vezetve befolyásolja elkövetkező napjait az a valami, de hogy olyan történt vele, ami miatt az a bizonyos "ezentúl másképpen" bekövetkezett, az kétségtelen."

(Szabó Magda)

51521. cicaaa65
2016. márc. 4. 06:20

Az a lényeg, hogy azt csináld, amit érzel. És csak bízni kell. Majd jön, majd lesz, ahogy akarja az élet.

Fenyő Iván

51520. lujza56
2016. márc. 3. 16:04
“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.” (Walter Chrysler)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook