Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre."
Szophoklész
Lépteink
Lépkedni lehet csendesen egymás mellett úgyis,
hogy az élet nem hoz közelebb,
ballagunk mégis.
A távolságot soha nem az út adja,
hanem hogy a kezedet a másik ember a kezétől
milyen távol tartja.
Foghatod valaki kezét úgyis, ha egy világ választ el tőle,
de van hogy nem éred el... pedig hozzád ér a bőre.
A távolt és a közelit soha nem az idő és a távolság adja...
hanem az érzelem, ami a másik embert nagyon közel
vagy nagyon távol tartja.
Léria Dipán
"Ha jót teszel, tedd csak a jóért !
Ezt gyermekednek add tovább:
S ha gyermekednél kár a szóért,
majd megszívleli unokád! "
Goethe
Képes leszek szeretni minden szeretetlenség fölött,
Adni akkor is, ha mindentől megfosztanak;
Örömmel dolgozni minden akadály ellenére;
Kinyújtani a kezem még a legnagyobb magányban és elhagyatottságban is;
Felszárítani a könnyeimet akkor is, ha zokogok;
És hinni akkor is, ha nem hisznek bennem.
Paulo Coelho
"Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég."
Dan Millman
"Ne felejtsd el soha az álmaidat, mert az álmokból lesz életed hajtómotorja, reggeleid tőlük kapják meg a maguk ízét és illatát."
Marc Lévy
Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.
Hérakleitosz
"Vannak pillanatok, amikor az ember kénytelen vakon bízni a megérzéseiben."
Paulo Coelho
"Minden akkor következik be, amikor eljön az ideje.
Az életet nem lehet siettetni, nem lehet szabott időrendbe kényszeríteni, ahogy sokan szeretnék. El kell fogadnunk, ami az adott pillanatban adatik. És ne követeljünk többet."
(Brian Weiss)
"A szeretet mindenki számára a legszükségesebb táplálék."
Edith Piaf
,,Nem figyelünk egymásra eléggé. Nem külön-külön kellene figyelni, hanem együtt és naprakészen, akármilyen fáradtak is vagyunk. Kíváncsinak kell lenni minden egyes új gondolatra, új vágyra, nem mondhatjuk azt, hogy jó, ezt most inkább kikerülöm, nem szeretnék vitát, inkább legyen béke. S egyszer csak arra ébredünk egy reggel, hogy valahol útközben elveszítettük a másikat, már tudjuk, mire gondol, merre jár, amikor nincs velünk. Míg, ha nem veszítjük el a kíváncsiságunkat, és tényleg végighallgatjuk, akármilyen fáradtak is vagyunk, hogy a másik mit gondol erről-arról, s kialakul az értelmes beszélgetés egymás között, a végén meg lehetne nyugodni, s tovább fogni a másik kezét, kiérdemelve az "örök" szerelmet és szeretetet.,,
Bánsági Ildikó
Az irigység legtöbbször... a jóakarat gúnyájában ad tanácsot.
Léria Dipán
Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon.
Charlie Chaplin
"A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye."
Mark Twain
Vagy vess el minden elvet
s még remélj hű szerelmet,
hisz mint a kutya hinnél
abban, ki bízna benned.
József Attila
“…A semmi ágán ül szívem,
kis teste hangtalan vacog…”
József Attila: Reménytelenül
"Inkább vagyok anya, mint bármi a világon.
Gyermeket nevelni, szebb, mint a legszebb álom! "💚💚💚💚
"
Az életünk előre meg van tervezve, egészen a legapróbb részletekig: megszületünk, tanulunk, egyetemre megyünk, keresünk egy férjet, hozzámegyünk - akkor is, ha a világ legrosszabb férje, nehogy azt mondják a többiek, hogy nem kellünk senkinek -, aztán gyerekeket szülünk, megöregszünk, és esténként kiülünk egy székre a ház elé, hogy nézzük az arra járókat, miközben úgy teszünk, mintha mindent tudnánk az életről, de egy pillanatra sem tudjuk elhallgattatni a szívünk hangját, amely azt ismételgeti: kipróbálhatnál valami mást is."
Paulo Coelho
" A boldogság egy pillangó. Ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül, de ha csendben leülünk, az is lehet, hogy leszáll ránk."
Hawthorne Nathaniel
"Ostoba piktor az idő, mentől tovább dolgozik az arcképünkön, annál jobban elrontja azt."
Jókai Mór
Pattanó virágú bogaras réten megáradt bennem egyszer a jóság: nyújtott nyitott tenyérrel hívtam az erdők és mezők madarait és ők eljöttek cikázva hozzám tapsos röpüléssel bújtak meg hajamnak meleg sátra alatt. Azt hitted akkor, hogy csodát látsz nagyra nyílt szemekkel hátráltál tőlem de én átöleltelek kibontottam forró aranyhajad és úgy szóltam a madarakhoz akik már nem fértek el rajtam: - Nézzétek ez az én kedvesem nagyszemű és ezerszer áldott! - És eljöttek akkor hozzád is ők széttúrták hajad és hemperegtek. Akkor ott madaras fejünk alatt csókunkból is dalok születtek
és a dalokból új csókos csodák.
"A nyilvánvaló dolgok legtöbbször rejtve maradnak előttünk. Annyira a szemünk előtt vannak, hogy egyszerűen nem vesszük észre őket."
Thomas Schafer
Mindenki hazudik, amikor fél. Vannak, akik sok hazugságot mondanak, vannak, akik keveset. Vannak olyanok is, akiknek csak egy nagy hazugságuk van, de azt olyan gyakran ismételgetik, hogy végül szinte maguk is elhiszik... A lelkük kis szegletében azonban mindig tudni fogják, hogy hazugság, és ez meglátszik az arcukon is.
George R. R. Martin
Ablakodon kívül, ott egy nagyváros van
Tombol a szél, s a távolban az égre lobban
A hajnal
A hajnal
Felkelsz, és az arcodra egy mosolyt festesz
Ez is kell a mindennapos jelmezedhez
Milyen szép vagy
Újra játszol, úja élsz
Magányodról nem beszélsz
Hangok hívnak, visszatérsz
Nem szeretsz, és nem remélsz
Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
H. Jackson Brown