Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

55843. Annyka
2017. szept. 17. 11:05

"Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre."

Szophoklész

55842. Kajati
2017. szept. 17. 10:53

Lépteink

Lépkedni lehet csendesen egymás mellett úgyis,

hogy az élet nem hoz közelebb,

ballagunk mégis.

A távolságot soha nem az út adja,

hanem hogy a kezedet a másik ember a kezétől

milyen távol tartja.

Foghatod valaki kezét úgyis, ha egy világ választ el tőle,

de van hogy nem éred el... pedig hozzád ér a bőre.

A távolt és a közelit soha nem az idő és a távolság adja...

hanem az érzelem, ami a másik embert nagyon közel

vagy nagyon távol tartja.

Léria Dipán

55841. Annyka
2017. szept. 17. 08:06

"Ha jót teszel, tedd csak a jóért !

Ezt gyermekednek add tovább:

S ha gyermekednél kár a szóért,

majd megszívleli unokád! "

Goethe

55840. imaginary
2017. szept. 17. 08:04

Képes leszek szeretni minden szeretetlenség fölött,

Adni akkor is, ha mindentől megfosztanak;

Örömmel dolgozni minden akadály ellenére;

Kinyújtani a kezem még a legnagyobb magányban és elhagyatottságban is;

Felszárítani a könnyeimet akkor is, ha zokogok;

És hinni akkor is, ha nem hisznek bennem.

Paulo Coelho

55839. cicaaa65
2017. szept. 17. 07:54

"Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég."

Dan Millman

55838. Annyka
2017. szept. 17. 07:01

"Ne felejtsd el soha az álmaidat, mert az álmokból lesz életed hajtómotorja, reggeleid tőlük kapják meg a maguk ízét és illatát."

Marc Lévy

55837. bd8f0b56fe
2017. szept. 17. 06:24

Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.

Hérakleitosz

55836. Annyka
2017. szept. 16. 15:25

"Vannak pillanatok, amikor az ember kénytelen vakon bízni a megérzéseiben."

Paulo Coelho

55835. Kajati
2017. szept. 16. 12:59

"Minden akkor következik be, amikor eljön az ideje.

Az életet nem lehet siettetni, nem lehet szabott időrendbe kényszeríteni, ahogy sokan szeretnék. El kell fogadnunk, ami az adott pillanatban adatik. És ne követeljünk többet."

(Brian Weiss)

55834. cicaaa65
2017. szept. 16. 12:28

"A szeretet mindenki számára a legszükségesebb táplálék."

Edith Piaf

55833. e4b8a8b24f
2017. szept. 16. 11:26
"Fontosnak tartom,hogy az ember emlékezzen.A gyökértelenség nagyon rossz.Ha nincs gyökér,nincs fa sem.Mesterségesen kreált,hazug ellentmondást érzek abban,amikor azt mondják,élj a mának,és feledkezz meg mindenről.Csak akkor lehet a mának élni,ha van múlt,amire támaszkodni lehet.Közben ott a fejünkben a tudat,hogy jövőnk is van.Ezért is fontos a család.Amikor a tükörbe nézek,tudom,kitől örököltem a szememet,a mosolyomat,az alakomat,egy-egy szóhasználatot.Az pedig,hogy a mai,illetve a holnapi ma mennyire gazdag,az a múltból,az akkori mából táplálkozik.Éppen ezért minden jóra és rosszra,ami valaha is történt velem,azt mondom,hogy mind az enyém...És arra gondolni,hogy ma nem lehetnék ott,ahol vagyok,ha más utat jártam volna be.Éljünk hát úgy,hogy szép út legyen belőle holnapra!"
55832. 2e3110055d
2017. szept. 16. 09:31
"Ha nem ilyen volnál, mind szegényebbek lennénk." (Micimackó)
55831. Kajati
2017. szept. 16. 09:01

,,Nem figyelünk egymásra eléggé. Nem külön-külön kellene figyelni, hanem együtt és naprakészen, akármilyen fáradtak is vagyunk. Kíváncsinak kell lenni minden egyes új gondolatra, új vágyra, nem mondhatjuk azt, hogy jó, ezt most inkább kikerülöm, nem szeretnék vitát, inkább legyen béke. S egyszer csak arra ébredünk egy reggel, hogy valahol útközben elveszítettük a másikat, már tudjuk, mire gondol, merre jár, amikor nincs velünk. Míg, ha nem veszítjük el a kíváncsiságunkat, és tényleg végighallgatjuk, akármilyen fáradtak is vagyunk, hogy a másik mit gondol erről-arról, s kialakul az értelmes beszélgetés egymás között, a végén meg lehetne nyugodni, s tovább fogni a másik kezét, kiérdemelve az "örök" szerelmet és szeretetet.,,

Bánsági Ildikó

55830. Kajati
2017. szept. 16. 09:00

Az irigység legtöbbször... a jóakarat gúnyájában ad tanácsot.

Léria Dipán

55829. Kajati
2017. szept. 16. 08:57

Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon.

Charlie Chaplin

55828. Annyka
2017. szept. 16. 07:25

"A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye."

Mark Twain

55827. bd8f0b56fe
2017. szept. 16. 05:48

Vagy vess el minden elvet

s még remélj hű szerelmet,

hisz mint a kutya hinnél

abban, ki bízna benned.

József Attila

55826. cicaaa65
2017. szept. 16. 03:06

“…A semmi ágán ül szívem,

kis teste hangtalan vacog…”

József Attila: Reménytelenül

55825. Lestat85
2017. szept. 15. 20:55

"Inkább vagyok anya, mint bármi a világon.

Gyermeket nevelni, szebb, mint a legszebb álom! "💚💚💚💚

55824. Lestat85
2017. szept. 15. 20:52

"

Az életünk előre meg van tervezve, egészen a legapróbb részletekig: megszületünk, tanulunk, egyetemre megyünk, keresünk egy férjet, hozzámegyünk - akkor is, ha a világ legrosszabb férje, nehogy azt mondják a többiek, hogy nem kellünk senkinek -, aztán gyerekeket szülünk, megöregszünk, és esténként kiülünk egy székre a ház elé, hogy nézzük az arra járókat, miközben úgy teszünk, mintha mindent tudnánk az életről, de egy pillanatra sem tudjuk elhallgattatni a szívünk hangját, amely azt ismételgeti: kipróbálhatnál valami mást is."

Paulo Coelho

55823. Annyka
2017. szept. 15. 16:32

" A boldogság egy pillangó. Ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül, de ha csendben leülünk, az is lehet, hogy leszáll ránk."

Hawthorne Nathaniel

55822. e4b8a8b24f
2017. szept. 15. 15:57
A düh az a tolvaj,'aki' ellopja a szép pillanatokat.
55821. e4b8a8b24f
2017. szept. 15. 15:49
A düh az a tolvaj,'aki' tönkreteszi a szép pillanatokat.
55820. Annyka
2017. szept. 15. 15:40

"Ostoba piktor az idő, mentől tovább dolgozik az arcképünkön, annál jobban elrontja azt."

Jókai Mór

55819. Kajati
2017. szept. 15. 11:19
"Varázslatos dolog nőnek lenni. Olyan kaland, amihez bátorság szükséges, olyan viadal, amit soha nem lehet megunni. Ha nőnek születsz, sok nagy feladat vár rád. Először is harcolnod kell azért, hogy megtudják: ha Isten létezne, ősz öregasszony vagy szép lány is lehetne. Azután harcolnod kell, hogy megértesd az emberekkel: a bűn nem azon a napon született, amikor Éva leszakította azt az almát. Azon a napon egy csodálatos erény született, amit úgy neveznek: engedetlenség. Végül azért kell harcolnod, hogy bebizonyítsd: formás, kerek testedben értelem lakozik, és meghallgatásért kiált."
55818. imaginary
2017. szept. 15. 08:51

Pattanó virágú bogaras réten megáradt bennem egyszer a jóság: nyújtott nyitott tenyérrel hívtam az erdők és mezők madarait és ők eljöttek cikázva hozzám tapsos röpüléssel bújtak meg hajamnak meleg sátra alatt. Azt hitted akkor, hogy csodát látsz nagyra nyílt szemekkel hátráltál tőlem de én átöleltelek kibontottam forró aranyhajad és úgy szóltam a madarakhoz akik már nem fértek el rajtam: - Nézzétek ez az én kedvesem nagyszemű és ezerszer áldott! - És eljöttek akkor hozzád is ők széttúrták hajad és hemperegtek. Akkor ott madaras fejünk alatt csókunkból is dalok születtek

és a dalokból új csókos csodák.

55817. Annyka
2017. szept. 15. 07:45

"A nyilvánvaló dolgok legtöbbször rejtve maradnak előttünk. Annyira a szemünk előtt vannak, hogy egyszerűen nem vesszük észre őket."

Thomas Schafer

55816. Annyka
2017. szept. 15. 06:42

Mindenki hazudik, amikor fél. Vannak, akik sok hazugságot mondanak, vannak, akik keveset. Vannak olyanok is, akiknek csak egy nagy hazugságuk van, de azt olyan gyakran ismételgetik, hogy végül szinte maguk is elhiszik... A lelkük kis szegletében azonban mindig tudni fogják, hogy hazugság, és ez meglátszik az arcukon is.

George R. R. Martin

2017. szept. 15. 06:32

Ablakodon kívül, ott egy nagyváros van

Tombol a szél, s a távolban az égre lobban

A hajnal

A hajnal

Felkelsz, és az arcodra egy mosolyt festesz

Ez is kell a mindennapos jelmezedhez

Milyen szép vagy

Újra játszol, úja élsz

Magányodról nem beszélsz

Hangok hívnak, visszatérsz

Nem szeretsz, és nem remélsz

55814. bd8f0b56fe
2017. szept. 15. 06:24

Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'

H. Jackson Brown

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook