Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Ha valamilyen külső ok miatt szomorú vagy, a fájdalom nem magának a dolognak a következménye, hanem annak, ahogyan az adott dolgot értékeled; ezt az értékelést pedig hatalmadban áll visszavonni bármely pillanatban.
Marcus Aurelius
"Minden ember csillog belül. De csak azok az emberek boldogok... akik találkoznak életük során olyan valakivel... aki megmutatja nekik, hol található a csillogásuk."
(Léria Dipán)
"Nekem sohasem volt türelmem ahhoz, hogy összeszedjem a törött darabokat, összerakosgassam és ragasszam őket, és azt mondjam, hogy a ragasztott éppen olyan jó, mint az ép volt. Ami eltört, eltört, és én szívesebben emlékezem vissza, milyen volt fénykorában, mint hogy egész életemben nézzem az összeragasztott törött részeket."
Margaret Mitchell
“Ha egy férfi vonzónak talál, vonzódni fog hozzád, és kész: a szimpátia, a szeretet és a nemi vágy megmagyarázhatatlan, nincs köze semmilyen külsőséghez. Ha egyFÉRFI nem látja meg benned a NŐ-t, akkor hiába fogysz, hízol, vagy szépítkezel, lehetsz bármennyire dekoratív, soha nem fogsz tetszeni neki. Hát ne akarj másmilyen lenni, mint amilyen vagy! Mert lehet valaki csinosabb nálad, lehet valaki okosabb, vagy fiatalabb, de sohasem lesz olyan, mint TE. A megfelelő ember az akinek, pontosan azért tetszel, mert nem vagy olyan, mint más, a valódi énedet fogja értékesnek találni! Minél közelebb kerül hozzád, annál jobban fogsz neki tetszeni és minél jobban beléd szeret, annál szebbnek fog látni téged, napról napra… anélkül, hogy változnál…”
A. J. Christian
Nekem sohasem volt türelmem ahhoz, hogy összeszedjem a törött darabokat, összerakosgassam és ragasszam őket, és azt mondjam, hogy a ragasztott éppen olyan jó, mint az ép volt. Ami eltört, eltört, és én szívesebben emlékezem vissza, milyen volt fénykorában, mint hogy egész életemben nézzem az összeragasztott törött részeket.
Margaret Mitchell
"Nem számít, hogy szándékosan választottál-e egy gondolatot összpontosításod tárgyául, vagy csak lustán megfigyelsz valamit, és ezért gondolsz rá - ugyanúgy gondolod a gondolatot, rezgést sugárzol, és learatod a gondolat megnyilvánulásának gyümölcsét. Tehát mindig te teremted mag a valóságot, akár megfontoltan teszed, akár nem."
Abraham Hicks
"Ne ítélkezz felettem, ha még nem jártad végig az utamat..
Láthatod a mosolyom... de nem látod mögötte a fájdalmat
Ne dobálj kövekkel.. ha nem tudod... mit miért tettem
Láthatod a hibáim.. de nem látod az összetört szívem
Léptem én is rossz útra... volt, hogy más ember voltam..
De csak boldog lenni! Ezen kívül semmi mást nem akartam
Ne bánts szavakkal.. ha valójában nem tudod, hogy ki vagyok
Láthatod a tetteim de nem látod, mikor pofonokat kapok..
Minden embernek meg vannak a magában hordozott sebek
Melyek soha el nem múlnak.. hiába telnek gyorsan az évek
Ezért mielőtt valakiről rosszat mondanál.. vedd fel a cipőjét
S meglátod.. ha felveszed.. Te leszel ki letörli majd a könnyét."
Nem tudom,meddig élek,de ameddig még élek,meg kell tanulnom ,milyen az,amikor az ölel magához,akinél ott felejtettem a lelkemet.
SzabóMagda ...
"Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben."
Monica Baldwin
„A bizalom olyan, mint egy darab papír. Ha egyszer összegyűrik, már soha nem lesz a régi.”
Tamási Áron
Élj és létezz!
Örülj, hogy élsz, hogy létezel,
Dolgokat látsz és érezel.
Hogy kék az ég vagy ép fehér,
Barna a föld, fekete vagy zöld.
Örömmel szeressük egymást,
Szívből nevessünk igazán.
Hogy emberibben élhessünk,
Jót is tegyünk, ezért létezzünk.
" Senki sem úgy boldog, ahogy valaha elképzelte. Már az is boldogság, ha nem boldogtalan."
Palotai Boris
“A sok beszédben elkerülhetetlen a vétek, de a ki megtartóztatja ajkait, az értelmes.”
(Salamon király)
" Ez a tanácsom: menj ki a mezőre, élvezd a természetet és a napfényt, menj ki és vedd üldözőbe a boldogságot..."
Anne Frank
"Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is."
Szabó Magda
"Ha veszel, megtelik a kezed.
Ha adsz, megtelik a szíved."
Margarete Seemann
"Nem tudom, meddig élek, de ameddig még élek, meg kell tanulnom, milyen az, amikor az ölel magához, akinél ott felejtettem a lelkemet."
Szabó Magda
Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
Majd az unokáknak, mikor körbeállnak
Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak
Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!...
Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni
Az utolsó órában, mikor már mindent megbántam
Ezerszer megbántam, oly sokáig vártam
Hogy elmúlt az élet...
...kezdjetek el élni!
"Az élet fölött nincs hatalmad, de arról igenis dönthetsz, hogy kivé válsz, és mit kezdesz magaddal."
J. C. Reed