Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Jorge Louis Borges
Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet és diszítgetni a saját lelkedet ahelyett, hogy mástól várod hogy virágot hozzon…..
és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erőd,
és tényleg értékes vagy…
és az ember csak tanul és tanul…
és idővel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövőt ígér, előbb-utóbb visszatérsz a múltba…
Fodor Ákos : Valóság és igazság
Nem érdekel, hogy
tényleg hideg van-e most
– csak az, hogy fázom.
A friss ablaküvegek is
saját szobádat tükrözik:
befelé nyílnak, mint az álmok
- mutatva, mekkora a világod.
Fodor Ákos
Felnőni azt jelenti, hogy letéped azt, aki eddig voltál, s belenősz abba, aki leszel.
Müller Péter
Már régen megértettem, hogy ha be akarom gyógyítani a sebeimet, először is bátran szembe kell néznem velük. És megtanultam megbocsájtani magamnak és jóvátenni a hibáimat. De amióta utazgatok, úgy érzem, mintha egy óriási fejtörő előtt állnék, amelynek darabjai lassan kezdenek összeállni: szeretet, gyűlölet, önfeláldozás, bocsánat, öröm, boldogtalanság.
Paulo Coelho
Az az igaz szerelem, amely mindig egyforma marad, akkor is, ha mindent megtagadnak tőle.
Johann Wolfgang von Goethe
Úgy érzem, legjobb volna így maradni egy életen át: csak néznélek, boldogan, elégedetten.
Honoré de Balzac
Ami nincs, az hiányként létezik.
Balogh Attila
Óh, menni, menni,
Óh, élni tovább,
Bús kínok alatt
Járni, szenvedni,
De lenni, lenni.
Ady Endre
Valakinek a hiányát az apró dolgokból vesszük észre igazán.
Fabio Geda
Ha ilyen igazságtalan a földi berendezkedés, miért ne lenne hasonló a mennyei is?
Vavyan Fable
A boldogság átsuhan rajtunk, rendszerint akkor, amikor a legkevésbé várjuk, s a megértés fénye is akkor villan föl bennünk, mikor abbahagyjuk az igazság konok, erőszakos üldözését.
Müller Péter
Megkérdeztem, akarja-e, hogy leírjam az érzéseimet, de nemet mondott.
- Ez nagyon személyes dolog, magadba kell zárnod. Hogyan is értékelhetném én? A te érzéseid, nem az enyémek.
Paulo Coelho
A szeretetért küzdeni kell, mert minden olyan mulandó, mint a fű. Az ember is. Sorsa, mint a virágé: a pusztaságban egy forró fuvallat, és már tova is tűnt, és ahol állt, nem marad utána semmi. Csak az halhatatlan, aki szeret.
Sophie - Sissi lázadó húga
Ha megértésre vágysz, kezdd magadnál: a szív képes együtt érezni, a száj azonban nem. Ezért csak azt mondd, azt tedd, és azt gondold, amit a szíved dobbanása üzen - itt kezdődik a megértés.
Hioszi Tatiosz
Az ember nem olyan hatalmas, hogy mások felett ítélkezzen. (...) Véleményed persze lehet, de abban a pillanatban, amint valakit elítéltél, valójában magadat ítélted el. Ha bántasz valakit, magadat bántod, senki mást. A bántalom nyila előbb-utóbb visszapattan rád, így rendelték az istenek... Gondolj csak a szeretetre... Kinek szeretsz, amikor szeretsz? Másnak, vagy magadnak?
Platón
Igen, mindig a múlt. Ott van az, ami fáj, és amin nem tud túljutni az ember.
Stephen King
Egyes bölcs emberek szerint, (...) azért kellenek a világba a gonosz emberek, mert ha nem volnának, nem lehetne észrevenni a jó embereket.
Szilvási Lajos
“Alkosd és ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira,
mikor a gyomlálás, a gazszedés, a trágyázás ideje van, s a másikra,
mikor minden kivirul lelkedben, s illatos és buja lesz, s megint a
másikra, mikor minden elhervad, s ez így van rendjén, s megint a
másikra, mikor letakar és betemet fehér lepleivel mindent a halál.
Virágozz és pusztulj, mint a kert: mert minden benned van. Tudjad ezt:
te vagy a kert és a kertész egyszerre.”
(Márai Sándor: Ég és Föld)
Magány.
Ha becsapod az ajtókat, nehéz bejutni.
Fáradtság.
Gondolatok nélkül futnak a percek.
Sorok.
Oldódó fájdalom.
Egy nagy tüzes üstökösnek, egy hullócsillagnak látom magamat. Mindenki megáll, felnéz és elakad a lélegzete "Azt nézd meg!" Azonban akkor - huss, már el is tűntem... és soha többé nem fognak olyat látni, de nem is lesznek képesek elfelejteni engem – soha.
Jim Morrison
Minden vesztegető ajándék és igaztalan dolog elenyészik, de a becsületesség örökké megáll.
Biblia
Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.
Martin Luther
"Néha azért jusson eszedbe: az évek múlásával te is visszaadogatod a díszeidet. Ám ha közben lélekben gyarapodsz, nem érhet veszteség, mert e csinosságok vonzatai - szeretet... - megmaradnak, felkavarhatatlanná mélyülnek, más értelmet nyernek, és kiderül, sosem a külsőnek, hanem a teljes lényednek szóltak."
Vavyan Fable
"Tükörbe nézni mindig kockázatos dolog. Lelkében más képet őriz az ember magáról, mint ami kívülről látszik: arcunk olyan, mint az előhívott kép: minden rajta van. Az is, amit magunkban letagadunk. Az is, amit az élet írt rá. Az ember életműve az arcára van írva."
Müller Péter :Jóskönyv