Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A lélek levegője a szeretet. Nem látjuk, mégis érezzük. Lelkünk magába szívja, és él.
És ahogy testünk levegőjét más élőlényeknek köszönhetjük, úgy lelkünk levegőjét is.
Annak köszönhetjük, aki szeret.
- Csitáry-Hock Tamás
Nem igaz, hogy a szeretet olyan, mint a magányos virág illata,
és akkor is árad,ha nem jár arra senki. Nem!
A virág azért illatozik , mert vár valakit.
- Müller Péter
Nem minden szó mondható ki, az egyik magunk
miatt,a másik kíméletből.
-Hioszi Tatiosz
Az ember megengedheti magának a meg nem felelés, a "nem akarni megfelelni" luxusát. Fiatalkorban azt hittem, hogy minden, amit mondok, vagy teszek,nagyon fontos. És ráadásul érdekelt, hogy ki mit gondol, hisz vagy mond rólam. Ma már nem azért nem érdekel, mert nagyképű vagyok, hanem azért, mert tudom: egy életem van. Egész egyszerűen nem fér bele, hogy mások elvárásai szerint éljek, nekik feleljek meg. És a felismerés óta jóval könnyebb. Sokkal nagyobb békében és szabadabban élek. Ugyanis megtaláltam a szabadságnak azt a formáját, amivel nem bántok és zavarok senkit.
- Isabella Rossellini
Apám egyszer azt mondta, kevesebbet aggódnánk amiatt, hogy az emberek mit gondolnak rólunk, ha tudnánk, milyen ritkán teszik.
- Dr. Phil McGraw
- Honnan tudjam, hogy bízhatok-e benned?
- Ha tudnád, nem lenne bizalom.
- Sámán király
"Ahhoz, hogy önmagad legyél - egy olyan világban, amely éjjel-nappal arra törekszik minden erővel, hogy olyanná tegyen téged, mint akárki más - a legnehezebb csatát kell megvívnod amit csak lehet emberileg, és sosem szabad abbahagynod a harcot."
Edward Estlin Cummings
Tatiosz:
Boldogtalan boldogok
Ha a boldogságot kutatod, belül keresd,
emlékezeted roppant nagy csarnokában.
Itt tied az ég, a föld, a tenger, a csillagok.
Itt találkozhatsz önmagaddal. Csak egyetlen
egy nem lehet a tied: a perc, amelyet
elfeledtél. Amire nem emlékszünk, már
nem a miénk...
Az emberek bebarangolják a világot,
megcsodálják a hegyek égre meredő
csúcsait, a tenger egekig ívelö hullámait,
a folyók félelmetes kanyargásait, az óce-
án végtelenjét és a csillagok semmibe
tűnését. Csodálnak, miközben elfelej-
tenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlé-
keire ügyet sem vet, és boldog ezek
szerint csak az lehet, aki emlékezni
képes.
Az igazi szerelem nemcsak ölelkezés, hanem lemondás is, áldozatvállalás is, kitartás is.
Berkesi András
Az őszinte szerelem nem fárad el soha. Csupa lélek, hát nem hidegül el. Az izzó szénkatlant elborítja a hamu, de a csillagot nem.
Victor Hugo
Amikor vele vagy, minden értelmet nyer. A szíved kalapál, mellette az vagy, aki lenni szeretnél, nem pedig az, aki tényleg vagy. És a gondolat, hogy nélküle éld le az életed, nemcsak kibírhatatlan, hanem elképzelhetetlen.
Szerelem kölcsönbe c. film
Ha szeretsz valakit, azt önmagától is meg akarod védeni.
Danielle Steel
Mikor itt vagy, megszűnik a külvilág, csak az idő rohan tovább. Bárcsak megállíthatnám!
Sing-Sing
Szeretem az erőt: de abból az erőből, amelyet szeretek, a hangya ugyanannyit mutathat, mint az elefánt.
Stendhal
Szeretem a szíveket. Ezek az élet, szeretet és humanitás szimbólumai.
Ville Hermanni Valo
Mindünkben van valami jó, és én azt hiszem, egyszerűen túlságosan szeretem az embereket, annyira, hogy az már (...) elszomorít.
Kurt Cobain
Holnap minden véget érhetne. Nem félek tőle. Bizonytalan egy élet, de én szeretem így.
Freddie Mercury
Nem szeretem a fényképeket. Túlságosan is a múlthoz kötik az embert. Pedig meg kell tanulnunk felejteni. Le kell vágnunk az elszáradt ágakat.
Agatha Christie
Hiába volt minden vívódásom... nem használt semmit. Nem tudom elfojtani érzéseimet. Meg kell mondanom, mennyire imádom, milyen forrón szeretem magát.
Jane Austen
Nem szeretem, ha nem szeretnek.
Fodor Ákos