Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

23479. Angyalka20
2012. márc. 21. 19:03

Az idők kezdetén kicsi volt az igazságtalanság. De minden újabb kis igazságtalanság hozzáadódott, bár önmagában egyiknek sem tulajdonítottak jelentőséget. És nézzétek, hova jutottunk.

Paulo Coelho

23478. 8270940af3
2012. márc. 21. 18:50

Mindig legyen egy kis kétség, amelyet le kell csillapítsunk. Íme, ez kelti fel a pillanat szomjúságát, s élteti a boldog szerelmet. Mivel a félelem sohasem tágít tőle, gyönyörei sohasem untatnak bennünket.

Stendhal

23477. Angyalka20
2012. márc. 21. 18:40

Még fiatal vagyok, annyira igazságtalan, hogy belezavarjon bármi is az én tiszta és világos életembe! Nem akarok tapasztalt lenni, nem akarok elfásulni, elhasználódni, megöregedni. Ki ment meg engem?

Héléne Berr

23476. Angyalka20
2012. márc. 21. 18:35

Különös, de soha nem jött elő a depresszióm az ilyen felhős, szürke, hideg napokon. Ilyen időben mindig úgy éreztem, hogy a természet összhangban van velem, és a lelkemet tükrözi. Amikor viszont kisütött a nap, a gyerekek kint játszottak az utcán, és mindenki örült a szép időnek, olyankor borzalmasan éreztem magam. Mert micsoda igazságtalanság, hogy ennyi boldogság van a világban, csak nekem nem jut belőle.

Paulo Coelho

23475. Angyalka20
2012. márc. 21. 18:34

Olyan gyönyörű napnak indult! De akkor jött a szél, és megváltoztatott mindent, és nem csak a házakat és kerteket, megváltoztak az emberek is. Míg a vihar tombolt, mindegyikük tanult valamit barátságról, megbocsátásról és megváltásról, és volt, aki a legkeményebb leckét tanulta meg: hogy az élet mindig törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan.

Született feleségek c. film

23474. Angyalka20
2012. márc. 21. 18:33

Érezhetném úgy, hogy az élet igazságtalan volt velem, mert elvette tőlem azt, ami a legfontosabb: a szerelmet. De más nők is léteznek, és minden szerelmi bánat elmúlik egyszer.

Paulo Coelho

23473. bd8f0b56fe
2012. márc. 21. 16:57

- Szereted?

Gondolkodnom kell. Szeretem (...)? Nem tudom. Azt hiszem, a szerelem nem ismer vacillálást, méricskélést. S ha egyszer nem vagyok benne biztos, szeretem-e, akkor világos a dolog: nem vagyok szerelmes...

- Nem - mondom ki kereken.

- Nem szereted, mert nem mered szeretni. Próbáld egy kicsit sarokba vágni az eszed. Oda, ahová az érzéseidet dugtad. És hadd jöjjenek elő azok az érzések. Merj lovagias lenni az érzéseiddel. Add meg nekik a sanszot, hogy egyenrangú párbajpartnerek legyenek az eszeddel szemben. Merj szembenézni a valósággal. Gyáva dolog, fiam, ha eleve elvágsz minden utat... Tanulj meg egyvalamit: úgy nézz minden helyzetre, amibe belecsöppensz, hogy soha többet nem jön vissza.

23472. bd8f0b56fe
2012. márc. 21. 16:56
Vannak másodpercek, egyszerre csak öt vagy hat adódik, amikor az ember hirtelen a teljesen elérhető örök harmónia jelenlétét érzi. Ez nem földi érzés; nem azt mondom, hogy mennyei, hanem azt, hogy az ember földi formában nem tudja elviselni.
23471. bd8f0b56fe

Már összeroskadsz, - végre mondd:

mit is akarsz hát, te bolond?

Ki biztatott e sorsra itt,

hogy szívedet rohamra vidd,

és kitárt mellel odaállj,

hol a veszély szíven talál?

Honnan vetted rá a jogot,

ki volt, ki felhatalmazott,

hogy érte és a neviben

egy szót is szóljál? - Senki sem!

23470. bd8f0b56fe
Egyetlen komoly pillantása elegendő volt ahhoz, hogy mindazok a gyengéd érzelmek, amelyeket mélyen magamba temettem, ismét elborítsák a szívemet. Küzdöttem, hogy ne vegyek róluk tudomást, keményen el voltam szánva, hogy megőrzöm magamban a haragot és sértődöttséget, s csupán udvariasnak mutatkozom.
23469. Cilumiluci
2012. márc. 21. 15:45
Az optimista azt hirdeti, hogy a lehetséges világok legjobbikában élünk; a pesszimista tart attól, hogy ez tényleg így van.
23468. 9f98008a3b
2012. márc. 21. 15:32

A vezető egyik ismérve az, hogy milyen emberekkel veszi körül magát.

Dennis A. Peer

23467. 8270940af3
2012. márc. 21. 14:48
"Életetek apró részletei amik igazán számítanak egy kapcsolatban. Nem a ház, nem a kocsi, tulajdon, pénz a bankban. Ezek csak előmozdítják a boldogságot, de önmagukban nem adhatnak boldogságot. Szóval találj időt, hogy a házastársad barátja légy és tegyétek meg azokat az apró dolgokat egymásért, amik meghittséget, intimitást eredményeznek. "
23466. Cilumiluci
2012. márc. 21. 14:43

Minden embert fogadj el olyannak amilyen, utad során akikkel találkozol, mert a sors így akarta.

Ne akarj megváltoztatni senkit, a jóságot viseld örömmel, a pofonokat büszkén.

Mert a jóság örömet okoz, a fájdalom nemesebbé és erősebbé tesz téged.

Nem kell mindig mindenben miértet és hogyanokat keresni.

Mert vannak dolgok, amire nincs magyarázat.

Engedd,hogy a dolgok megtörténjenek, mert aminek jönni-e kell, az úgyis elsodor, hiába is ellenkezel.

23465. 342402de6d
2012. márc. 21. 14:19
Ha szeretnéd megélni önmagadat, ha szeretnéd megismerni a titkokat, ha szeretnéd megteremteni a vágyaidat, egyszerűen éld meg azt, ami benned van, éld meg azt, aki vagy. Szégyen, félelem és szorongás nélkül legyél. Legyél ember, hogy több lehess, legyél rossz, hogy jó lehess, legyél kevés, hogy sok lehess.
23464. bd8f0b56fe
2012. márc. 21. 14:10

Így vagyok az érzelmekkel. Intenzíven kisugárzom őket. Arra törekszem, hogy másokat ne bántsak meg, de bizonyos helyzetekben, főleg mint magánember, ha nem kapom vissza, amit adok, akkor azonnal döntök. Megy a levesbe. Ha viszonozzák, megyek tovább én is. Így feleslegesen nem veszítek energiát.

Csernus Imre

23463. bd8f0b56fe

A nők nem azért bizonytalanabbak érzelmileg, mert tökéletlenek lennének. Ó, dehogy is. A nők hangulatváltásainak az a titka, hogy túl sokat fognak föl a világból, túl sok érzést élnek meg a környezetükből. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a sok különféle hatással. S amikor kiborulnak, amikor túl nagy bennük a káosz és az érzelmi hullámzás, elég, ha csak a válladba fúrják a fejüket, elég, ha csak átöleled őket. Te, a férfi, pusztán a jelenléteddel el tudod simítani a feszültséget.

A. J. Christian

23462. bd8f0b56fe

Minél meghittebb a viszonyunk valakivel, annál nehezebb tárgyilagosan meghallgatnunk az álláspontját anélkül, hogy védekezni, visszavágni próbálnánk. (...) Nem az fáj, amit ilyenkor mondunk, hanem az, ahogyan.

John Gray

23461. bd8f0b56fe

A lelked mélyén érzed, milyen csodálatosak is az érzelmek, viszont az életed során egyáltalán nem ezeket kapod. S noha a költő szerint a szerelem mást ad és mást ígér, valójában ez minden érzelemre igaz.

A. J. Christian

23460. bd8f0b56fe

Az érzelmek jönnek-mennek - irányíthatatlanok. Így aztán nincs értelme aggódni miattuk. Végül is az embereket a tetteik alapján ítélik meg.

Nicholas Sparks

23459. bd8f0b56fe

Azért ne tagadj, azért ne gyűlölj semmit, mert az őszinteség és a szeretet helyrepofozhatja a torzulásokat. Nem a korlátlanság a baj, hanem, hogy nem tudjuk megélni: az elme csak szilánkokat, mozaikokat ragad meg az élet egységéből. Ezért lesz a teljességből zavar, a csodás rózsából csak összetört jégvirág.

A. J. Christian

23458. bd8f0b56fe
2012. márc. 21. 14:09

Attól, hogy az érzéseknek első hallásra nem mindig "van értelme", még lehetnek jogosak és együttérzésre méltók!

John Gray

23457. bd8f0b56fe

A könnyek mennyisége a földön változatlan. Mihelyt valaki abbahagyja a sírást, másvalaki máshol sírva fakad. Ugyanez a törvény érvényes a nevetésre is.

Samuel Beckett

23456. bd8f0b56fe

Ott ült a padon, könnyek peregtek az arcán, és tudni akarta, amit minden gyerek tudni akar, amikor valaki, akit szeretett, hirtelen eltűnik a színről: miért történik, miért velem történt, van ennek valami oka, vagy csak egy őrült rulett kerék forog? Ha jelent valamit, akkor mit kezdjek vele? Ha semmit nem jelent, akkor hogyan viseljem el?

Stephen King

23455. bd8f0b56fe

Születéskor a férfiaknak bizonyára pont annyi könnycseppet osztanak ki, mint a nőknek. Mivel azonban nekünk tilos könnyet ejtenünk, jóval a nők előtt halunk meg; a szívünk felmondja a szolgálatot, a vérnyomásunk az egekig emelkedik, vagy a májunkat felfalja az alkohol, mert nincs rá mód, hogy bánatunk tava túláradjon. Mi, férfiak, azért halunk meg, mert nem áztatja elég könny az arcunkat.

Pat Conroy

23454. Cilumiluci
2012. márc. 21. 14:00

" Tedd a kezed homlokomra,

Mintha kezed kezem volna.

Úgy őrizz, mint ki gyilkolna,

Mintha éltem élted volna.

Úgy szeress,

Úgy szeress, mintha jó volna,

Mintha szívem szíved volna...."

Pokolgép - Tedd a kezed (Te sem vagy más)

23453. Cilumiluci
2012. márc. 21. 13:58
A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni. A világ pontosan az, amik mi vagyunk! Thomas Dreier
23452. Cilumiluci
2012. márc. 21. 13:58

Az a legerősebb szerelem, amelyik meg meri mutatni a gyengeségeit is...

/Paulo Coelho/

23451. idl367
2012. márc. 21. 13:25

Az életben az egyetlen természetes állapot a szerelem... Minden egyéb mesterkélt, és csak a világ rontására szolgál. Egyedül a szerelmesek nem rontanak semmit a világon.

(WA)

23450. 4aa8f77a48
2012. márc. 21. 13:25

""Semmi bajom az önkielégítéssel, ez szex valakivel, akit szeretek.""

Allen, Woody

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook