Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

59289. Gretaa
2018. aug. 16. 23:01

"Mert ami elmúlt,az csodásan kísért az én dalomba még,

mert aki meghalt az időben, úgy van fölöttem,mint az ég."

2018. aug. 16. 22:32

˝Az egyszerűséget nemhogy ki kellene nőnünk; az egyszerűség kell, hogy életünk legbensőbb programja legyen.˝

/Pilinszky János/

2018. aug. 16. 21:08

"Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbenső félelmeinket is megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk."

Edward C. Sellener

2018. aug. 16. 21:07

"A hasonló mindig a hasonlóhoz húz, ez a dolgok rendje. Ez egy íratlan szabály. Ez nem olyasvalami, amit az ember elhatározása szerint tesz."

Alyson Noel

59285. Kajati (válaszként erre: 59284. - Annyka)
2018. aug. 16. 09:56

Olvastad a Bengáli tűz című könyvet?

Ő írta ,akitől az idézet van.

59284. Annyka
2018. aug. 16. 09:37

"Ha hiszel álmaidban (...), azok hűségesen visszatérnek hozzád. Az álom, madár, amely vágyódva repül abba a fészekbe, ahol meleg szeretetet talál."

G.Hajnóczy Rózsa

59283. Kajati
2018. aug. 16. 09:29

"Minél közelebb van az ember a természethez, annál szabadabb és tisztább, mind a gondolataiban, mind pedig a cselekedeteiben."

/Jurij Ritheu/

59282. Kajati
2018. aug. 16. 09:29

Sokszor érzi úgy az ember önmagát, mintha valaki belegyömöszölte volna egy homokzsákba.

Aztán láthatatlan valakik püfölni kezdik. A zsák fojtogató, a zsák áthatolhatatlan számunkra, a zsák nem enged védekezni sem.

Sokan buzdítják az embert arra, hogy vállalja fel gondolatait, célokat tűzzön ki, de kevés ember szól arról, hogy hogyan szabaduljunk ki a belegyömöszölt életből, és életérzésből. Kevés ember mondhatja el magáról, hogy mikor változtatott az életén és felfogásán, akkor osztatlan üdvrivalgás szólt csak körülötte.

Suttogó Gabriel

59281. Annyka
2018. aug. 16. 09:25

"Ahova érdemes elmenni, oda nem vezet rövid út."

Vavyan Fable

59280. Kajati
2018. aug. 16. 08:50

Én azt hiszem, az emberek jóságában csak azok tudnak hinni igazán, akiknek minden reményük elveszett.

/Zilahy Lajos /

59279. Kajati
2018. aug. 16. 08:28

Kapu(úttalan utak 11)

Csordultig telt szívvel állok egymagamban

Képzeletem szülte kapuk árnyékában

Tudom el kell hagynom,mit eddig kívántam

Nem férek át rajt életnyi málhámmal

Ledobálhatnám bár,de ragaszkodik kezem

Halódó álmok közt toporgó életem

késekkel,karmokkal kaparom magamról

Nem ereszt magától,akárhogy kívánom

Akár könnyű madár,szeretet száll reám

Megkönnyítni terhem,ha én is akarnám

Szeretném már érzem,így válthatok ruhát

Kitárt szárnyakkal,mosolyogva némán

Ereszt a kötésen gyökérrel vert lábam

Mázsás terhek hullnak,előttem,utánam

Felemelkedek hát,hisz már röpülne testem

Küszöbön átlépve,vár az ismeretlen

59278. a63032623b
2018. aug. 16. 07:31

Az élet állandó kockázatot rejt, és aki megfeledkezik erről, az soha nem készül fel a sors kihívásaira.

Paulo Coelho

2018. aug. 16. 07:25

"

A rossz sohase olyan rossz (...), ha az ember rá tud kényszeríteni valakit, akit ismer és szeret, hogy vele együtt szenvedje el. Ez rendszerint nem megy, mindenki túlságosan el van foglalva a maga bajával, és ők akarják rávenni az embert, hogy velük szenvedjen. De ha sikerül, könnyebb elviselni, hogy ez az átkozott világ megy tovább közönyösen a maga útján, s nem vesz tudomást róla, hogy az ember ott áll az utcasarkon. Persze, az ilyesmi nem gyerekjáték a barátok számára. Az ember pokolian érzi magát, amikor szenvedni látja őket. (...)"

James Jones

2018. aug. 16. 07:24

"Az ember legjobb gyógyszere a másik ember."

Paracelsus

2018. aug. 15. 23:19

˝A szeretet ereje mindenekre képes, de a szeretet hiánya képtelenné teszi a legjobb szándékot is.˝

/Wass Albert/

2018. aug. 15. 21:59

"Te nem egyszerűen hazavittél az autódon, mert éppen arra vezetett utad, amerre nekem. Hanem megfordultál, és megkérdezted, merre megyek."

Pam Brown

59273. andita1
2018. aug. 15. 20:58

"Sors könyvében pár szó csak ennyi:

Így van jól, így kellett lenni!"

59272. gabikka
2018. aug. 15. 20:47

" Ami egyszerű és szerény, azt mindig elnyomja a kápráztató !"

Stendhal

59271. Gretaa
2018. aug. 15. 20:22
"Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti:együtt nézni ugyanabba az irányba."
59270. Kajati
2018. aug. 15. 20:00

Amikor elhallgat a harang,

S a templomtetőn az ég benéz,

Falai közt nem szól már imádság,

Gerendáit belepi a penész,

Amikor fáj a csend ,

S az esti szél elmúlásról dalol,

Amikor a teremtés összedől,

S eltűnik a mélyben valahol.

Mikor a múlt lelkünkben él tovább,

És féltett kincse minden régi kép.

Álmokból épít tornyot a hontalan,

Szeme szárazon,könny nélkül is ég.

Így tűnnek el a nyomaink !

59269. Kajati
2018. aug. 15. 18:31

Ha mindig ítélkezel az emberek fölött.

akkor nem mard időd szeretni őket.

Teréz anya

2018. aug. 15. 16:20

"Annyi mindent kéne még elmondanom,

S ha nem teszem, talán nem is lesz rá alkalom,

Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk,

S mint a régi jó barátok, egyet mondunk s egyet gondolunk."

Nyerges Attila

59267. Kajati
2018. aug. 15. 16:19

"... ahogy a csendre leltem,

dallam csendült a lelkemben.

Simogattam, melengettem,

hangtalanul átöleltem.

S ahogy a csendet öleltem,

dalra kélt a szeretetem "

/Gősi Vali A csend hangja... /

59266. Kajati
2018. aug. 15. 16:18

Nem számít, mit gondol rólad a világ: állj be a fénybe, és élvezd a ragyogást.

A. J. Christian

59265. Cilumiluci
2018. aug. 15. 15:01

Nem igaz, hogy nem szeretem a ház népét. Én is tudok szeretni, mint minden élőlény, de nem kritika nélkül. Csak azt szeretem, aki szeretetre méltó. Érzelmeimnek nem adok hangos, látványos kifejezést. Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá. Aki nem tud sokáig hallgatagon egy helyben ülni, az nem érdemli meg a társaságomat. Akinek mindig csak bravúros mutatvány kell, aki nem éri be a természetes mozdulatok egyszerű szépségével, az sohasem szerezheti meg a macska rokonszenvét. Aki mindig valami újat követel, aki folyton a változatosságot, az izgalmat hajszolja, aki nem kedveli a békét, az egyensúlyt, az állandóságot, aki azt hiszi, hogy mindig cselekedetekkel kell bebizonyítania létjogosultságát, aki nem ismeri a tűnődés szépségét, annak sohasem lesz hű macskája. Aki az élet felületes örömeit kergeti, annak a macska hátat fordít. Akit a macskák szeretnek, silány ember nem lehet.

Bálint György

59264. Cilumiluci
2018. aug. 15. 14:47

"Ha egy poharat becsomagolnak, ráírják, törékeny.

De az ember törékeny voltára senki sem figyel."

Szabó Magda

59263. Kajati
2018. aug. 15. 08:26

"Életünk legnagyobb utazását nem a külvilágban, hanem a szívünkben tesszük. Egy emberöltőnyi vándorlás és felfedező rácsodálkozások végén lassan megismerjük önmagunkat."

(Simon András)

59262. Kajati
2018. aug. 15. 08:25

Mindannyiunk életében eljön az a nap, amikor döntenünk kell, hogy melyik utat választjuk. És ha már ráléptünk, többé nem érdemes azon gondolkozni, mi lett volna, ha máshogy döntünk. Abból kell a legtöbbet kihoznunk, amit választottunk. Sohasem fogjuk megtudni, milyen dolgokat tartogatott volna nekünk a sors a másik úton, még ha álmatlan éjszakákon néha eszünkbe is jut, hogy talán az lett volna a jobb. Valójában a tökéletesség csak bennünk létezik, mi döntjük el, mit tartunk tökéletesnek. Minden út máshová vezet, de csak a mi lépéseink segíthetnek megtalálni a boldog pillanatokat bármely úton.

Kilian Jornet

2018. aug. 14. 21:05

˝Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban s érdemesnek ítéljük a benne létezést, akkor ezek mind nagyon aprócska dolgok. Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.˝

/Wass Albert/

59260. andilaci
2018. aug. 14. 20:45
Ha keményen dolgozol, mindent elérhetsz, amire vágysz. De mindig két lábbal a földön kell állnod. Legyél profi, csináld jól, ami a dolgod.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook