Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Mert ami elmúlt,az csodásan kísért az én dalomba még,
mert aki meghalt az időben, úgy van fölöttem,mint az ég."
˝Az egyszerűséget nemhogy ki kellene nőnünk; az egyszerűség kell, hogy életünk legbensőbb programja legyen.˝
/Pilinszky János/
"Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbenső félelmeinket is megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk."
Edward C. Sellener
"A hasonló mindig a hasonlóhoz húz, ez a dolgok rendje. Ez egy íratlan szabály. Ez nem olyasvalami, amit az ember elhatározása szerint tesz."
Alyson Noel
Olvastad a Bengáli tűz című könyvet?
Ő írta ,akitől az idézet van.
"Ha hiszel álmaidban (...), azok hűségesen visszatérnek hozzád. Az álom, madár, amely vágyódva repül abba a fészekbe, ahol meleg szeretetet talál."
G.Hajnóczy Rózsa
"Minél közelebb van az ember a természethez, annál szabadabb és tisztább, mind a gondolataiban, mind pedig a cselekedeteiben."
/Jurij Ritheu/
Sokszor érzi úgy az ember önmagát, mintha valaki belegyömöszölte volna egy homokzsákba.
Aztán láthatatlan valakik püfölni kezdik. A zsák fojtogató, a zsák áthatolhatatlan számunkra, a zsák nem enged védekezni sem.
Sokan buzdítják az embert arra, hogy vállalja fel gondolatait, célokat tűzzön ki, de kevés ember szól arról, hogy hogyan szabaduljunk ki a belegyömöszölt életből, és életérzésből. Kevés ember mondhatja el magáról, hogy mikor változtatott az életén és felfogásán, akkor osztatlan üdvrivalgás szólt csak körülötte.
Suttogó Gabriel
"Ahova érdemes elmenni, oda nem vezet rövid út."
Vavyan Fable
Én azt hiszem, az emberek jóságában csak azok tudnak hinni igazán, akiknek minden reményük elveszett.
/Zilahy Lajos /
Kapu(úttalan utak 11)
Csordultig telt szívvel állok egymagamban
Képzeletem szülte kapuk árnyékában
Tudom el kell hagynom,mit eddig kívántam
Nem férek át rajt életnyi málhámmal
Ledobálhatnám bár,de ragaszkodik kezem
Halódó álmok közt toporgó életem
késekkel,karmokkal kaparom magamról
Nem ereszt magától,akárhogy kívánom
Akár könnyű madár,szeretet száll reám
Megkönnyítni terhem,ha én is akarnám
Szeretném már érzem,így válthatok ruhát
Kitárt szárnyakkal,mosolyogva némán
Ereszt a kötésen gyökérrel vert lábam
Mázsás terhek hullnak,előttem,utánam
Felemelkedek hát,hisz már röpülne testem
Küszöbön átlépve,vár az ismeretlen
Az élet állandó kockázatot rejt, és aki megfeledkezik erről, az soha nem készül fel a sors kihívásaira.
Paulo Coelho
"
A rossz sohase olyan rossz (...), ha az ember rá tud kényszeríteni valakit, akit ismer és szeret, hogy vele együtt szenvedje el. Ez rendszerint nem megy, mindenki túlságosan el van foglalva a maga bajával, és ők akarják rávenni az embert, hogy velük szenvedjen. De ha sikerül, könnyebb elviselni, hogy ez az átkozott világ megy tovább közönyösen a maga útján, s nem vesz tudomást róla, hogy az ember ott áll az utcasarkon. Persze, az ilyesmi nem gyerekjáték a barátok számára. Az ember pokolian érzi magát, amikor szenvedni látja őket. (...)"
James Jones
"Az ember legjobb gyógyszere a másik ember."
Paracelsus
˝A szeretet ereje mindenekre képes, de a szeretet hiánya képtelenné teszi a legjobb szándékot is.˝
/Wass Albert/
"Te nem egyszerűen hazavittél az autódon, mert éppen arra vezetett utad, amerre nekem. Hanem megfordultál, és megkérdezted, merre megyek."
Pam Brown
"Sors könyvében pár szó csak ennyi:
Így van jól, így kellett lenni!"
" Ami egyszerű és szerény, azt mindig elnyomja a kápráztató !"
Stendhal
Amikor elhallgat a harang,
S a templomtetőn az ég benéz,
Falai közt nem szól már imádság,
Gerendáit belepi a penész,
Amikor fáj a csend ,
S az esti szél elmúlásról dalol,
Amikor a teremtés összedől,
S eltűnik a mélyben valahol.
Mikor a múlt lelkünkben él tovább,
És féltett kincse minden régi kép.
Álmokból épít tornyot a hontalan,
Szeme szárazon,könny nélkül is ég.
Így tűnnek el a nyomaink !
Ha mindig ítélkezel az emberek fölött.
akkor nem mard időd szeretni őket.
Teréz anya
"Annyi mindent kéne még elmondanom,
S ha nem teszem, talán nem is lesz rá alkalom,
Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk,
S mint a régi jó barátok, egyet mondunk s egyet gondolunk."
Nyerges Attila
"... ahogy a csendre leltem,
dallam csendült a lelkemben.
Simogattam, melengettem,
hangtalanul átöleltem.
S ahogy a csendet öleltem,
dalra kélt a szeretetem "
/Gősi Vali A csend hangja... /
Nem számít, mit gondol rólad a világ: állj be a fénybe, és élvezd a ragyogást.
A. J. Christian
Nem igaz, hogy nem szeretem a ház népét. Én is tudok szeretni, mint minden élőlény, de nem kritika nélkül. Csak azt szeretem, aki szeretetre méltó. Érzelmeimnek nem adok hangos, látványos kifejezést. Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá. Aki nem tud sokáig hallgatagon egy helyben ülni, az nem érdemli meg a társaságomat. Akinek mindig csak bravúros mutatvány kell, aki nem éri be a természetes mozdulatok egyszerű szépségével, az sohasem szerezheti meg a macska rokonszenvét. Aki mindig valami újat követel, aki folyton a változatosságot, az izgalmat hajszolja, aki nem kedveli a békét, az egyensúlyt, az állandóságot, aki azt hiszi, hogy mindig cselekedetekkel kell bebizonyítania létjogosultságát, aki nem ismeri a tűnődés szépségét, annak sohasem lesz hű macskája. Aki az élet felületes örömeit kergeti, annak a macska hátat fordít. Akit a macskák szeretnek, silány ember nem lehet.
Bálint György
"Ha egy poharat becsomagolnak, ráírják, törékeny.
De az ember törékeny voltára senki sem figyel."
Szabó Magda
"Életünk legnagyobb utazását nem a külvilágban, hanem a szívünkben tesszük. Egy emberöltőnyi vándorlás és felfedező rácsodálkozások végén lassan megismerjük önmagunkat."
(Simon András)
Mindannyiunk életében eljön az a nap, amikor döntenünk kell, hogy melyik utat választjuk. És ha már ráléptünk, többé nem érdemes azon gondolkozni, mi lett volna, ha máshogy döntünk. Abból kell a legtöbbet kihoznunk, amit választottunk. Sohasem fogjuk megtudni, milyen dolgokat tartogatott volna nekünk a sors a másik úton, még ha álmatlan éjszakákon néha eszünkbe is jut, hogy talán az lett volna a jobb. Valójában a tökéletesség csak bennünk létezik, mi döntjük el, mit tartunk tökéletesnek. Minden út máshová vezet, de csak a mi lépéseink segíthetnek megtalálni a boldog pillanatokat bármely úton.
Kilian Jornet
˝Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban s érdemesnek ítéljük a benne létezést, akkor ezek mind nagyon aprócska dolgok. Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.˝
/Wass Albert/