Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2012. nov. 3. 16:45

"Szabadnak lenni annyit jelent, hogy az ember a lehető legtöbb időt azzal tölti, amivel igazán szeret foglalkozni. Persze ehhez rengeteg időre van szükség. Ha sokat fogyasztanék, és nagy igényeim lennének, az egész életemet arra pazarolnám, hogy pénzt gyártsak az igényeim kielégítésére, így pedig nem lenne időm szabadon élni"

(José Mujica)

2012. nov. 3. 16:44

"Nem vagyok szegény. Szegény az, akinek semmije sincsen, vagy túl sokat akar. Én nem szegénységben élek, hanem képes vagyok bizonyos dolgokért egyes dolgokról lemondani, és nincsenek nagy igényeim."

(José Mujica)

32087. Cilumiluci
2012. nov. 3. 16:30
"Egy anya szeretete olyan, mint egy kör. Nincs kezdete és nincs vége. Állandóan körbejár, és mindenkit megérint aki kapcsolatba kerül vele. Elborít, mint a reggeli pára, melegít mint a déli nap és úgy takar be mint a csillagos éj."
32086. Cilumiluci
2012. nov. 3. 11:02

Kosztolányi Dezső

Szerelem

Emlékszel-e még erre? Lángoló fejjel,

lángoló karral, lángoló lábbal

rohantál az éjszakába, kigyújtva az eget,

gyalog és kocsikon, a találka helyére,

sokkal előbb, mint ő jöhetett volna.

Mégis jobb volt ott. Égni, egyedül is,

mint eleven fáklya. Ott valami érzett

belőle, igéret, az a jó jövendő,

mely majd eljön oda, s a semmiség, üresség,

minden, mi körülvett, az idegen világ is,

ő volt már. Ott volt már az ő távolléte.

32085. 3a1b8fffde
2012. nov. 3. 10:49
Az a szabadság fiacskám, ha sohasem kell bocsánatot kérned.
32084. 9242a6388c
2012. nov. 3. 09:40

"Az irigység a középszerűek vallása. Megnyugtatja őket, csillapítja mardosó nyugtalanságukat, és végső soron szétrohasztja a lelküket, mert addig igazolják vele a kapzsiságukat és fukarságukat, amíg már maguk is elhiszik, hogy az jó, és hogy a mennyország kapui csak a magukfajta korcsok előtt nyílnak meg; akik úgy élik le az életüket, hogy semmi nyomot nem hagynak a szánalmas igyekezeten kívül, hogy másokat lehúzzanak, hogy kizárják, sőt ha lehet, tönkretegyék őket; akik puszta létükkel, önmagukkal bizonyítják, milyen szegények lélekben, szellemben és testben. Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk."

Carlos Ruiz Zafón

32083. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:19
Az életem tisztelete, a szabadságvágy, a hit makacs szeretete mind azt jelenti, hogy túllátok a kétségeimen. Nem azért mondok le az életről, mert nincs más adum, hanem mert így helyes.
32082. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:18

Valamilyen rejtélyes okból kora gyerekkoromtól azt képzeltem, az életem valójában egy regény. Ahol a kezdődő, beteljesülő és elmúló szerelmek mindig mások, és ahol én vagyok a regényhősnő. A regényes szerelmek persze ritkák és múlékonyak, semmi közük egy tartós, életre szóló kapcsolathoz. A vágy szinte lehetetlenné teszi az igazi szövetséget. Elrontja, kikezdi. A lelkem mélyén nyilván tudtam, örökké nem lehet szerelmes az ember. Mégis minden alkalommal ott lappangott bennem ez a különös szerelmi maximalizmus, más szóval a rettegés, hogy valójában megalkuszom, nem pedig megállapodom valaki mellett.

Vass Virág

32081. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:17

Sokkal könnyebb meggyűlölni egy olyan embert, aki fontos volt a számodra, mint egy olyant, akivel nem volt semmi dolgod.

Marilyn Manson

32080. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:16

Rám valahogy minden fordítva hat, és fordítva működöm. Fordítva látom a világot. (...) Mindig más voltam, mint mások. Emiatt mindig rosszul éreztem magam. Nem maga a különbözőség zavart, hanem az, hogy egyedül éreztem magam ezzel.

Koncz Erzsébet

32079. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:16

Én egy dolgot megtanultam az évek során: minden ember tekintete árulkodik. Lehet, hogy nyugalmat akarsz, lehet, hogy bosszút forralsz. Lehet, hogy látszólag a világon semmi bajod, de a szemek mindent elárulnak rólad.

Ezel - Bosszú mindhalálig c. film

32078. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:12

Vannak szerelmek, melyek emléke a sírig kitart. Na persze, ez nem csak szerelmekre, hanem egyéb sérelmekre is vonatkozik.

Vavyan Fable

32077. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:10

Valahogy az az érzésem, mintha mostanáig egy zsámolyon álltam volna, s ebből az előkelő magasságból, derűs mosollyal tekintettem volna le a világra - a lábaim alatt heverőre. Percekkel ezelőtt valaki kirúgta lábam alól a zsámolyt. Csak idő kérdése, mikor kezdek el zuhanni.

Vavyan Fable

32076. Szafy
2012. nov. 3. 09:09

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.

Bruce Lee

32075. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:09

Kizárólag abban a kocsiban szeretek aludni, amit magam vezetek.

Vavyan Fable

32074. 1b5b560894
2012. nov. 3. 09:08

Szerelem: kell, hogy létezzen!

Annyian beszélnek róla! És jaj: mi szépeket!?

Vavyan Fable

32073. Szafy
2012. nov. 3. 09:05

Az állatoknak sokkal szebb lelkük van, mint nekünk. Sosem hazudnak.

Audrey Niffenegger

2012. nov. 3. 07:20
A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, odaát, vagy egy másik életben... Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem is az emléke, a hiánya él bennünk. (Sok idő után ez úgy jelenik meg, hogy „Nem tudom, hogy ki, de hiányzik nagyon!".) És ezt a hiányt valamennyien felfedezhetjük a lelkünkben. Gyakran évszázadokig vagy még tovább hurcolhatjuk magunkban. S néha megélhetjük azt a ritka pillanatot is, amikor - bármilyen alakban - újra találkozunk, és meg¬szólal bennünk az „Ő az" ismerős élménye. Ez a villámszerű felismerés nemcsak különösen boldog és megrendítő, de azzal az érzéssel is jár, mintha egy régi szomjúságunk elégülne ki, mintha nemcsak azt mondanánk, hogy „Ő az! ", hanem azt is, hogy: „Csakhogy itt vagy, végre!"
32071. Lara1984
2012. nov. 3. 00:45

"Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire képes vagy."

(grönlandi közmondás)

32070. Lara1984
2012. nov. 3. 00:45

"A macskákkal töltött idö sohasem haszontalan."

(S. Freud)

32069. Lara1984
2012. nov. 3. 00:44

"Egy pozitív hozzáállás nem fogja megoldani minden problémádat, de elég embert fog bosszantani ahhoz, hogy érdemessé tegye az igyekezetet."

(Herm Albright)

"Az emberek mindig a körülményeket okolják bajaikért. Én nem hiszek ebben. Azok az emberek jutnak előre ebben a világban, akik keresik azokat a körülményeket, amikre szükségük van, és ha nem találják meg őket, akkor maguk teremtik meg őket."

(Georg Bernard Shaw)

32068. Lara1984
2012. nov. 3. 00:44
"A demagóg elméje csodálatos gépezet. Bármit elővarázsol, amit a birtokosa igényel tőle."
32067. Lara1984
2012. nov. 3. 00:43

"A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyőzni.”

"Minél okosabb egy ember, annál inkább úgy érzi, milyen keveset tud a világból. Minél butább egy ember, annál inkább biztos abban, hogy ő az okos, és sokat tud a világról."

"Néha elmondanám bizonyos embereknek, hogy milyen buta, de tartok tőle, hogy pont ezért nem értené meg."

32066. Lara1984
2012. nov. 3. 00:42

"A neurotikusok légvárakat építenek, az elmebetegek beköltöznek, a pszichiáter beszedi a lakbért, a pszichopaták pedig betörik az ablakokat."

(Alain Hull)

32065. 16b5d6ae34
2012. nov. 2. 21:38

Elmentél húsz éve

Megbotló, nyomasztó csendben

Sohasem és mindig

Készülve a végre

Anyám, hallasz még engem?

Megingott a világ

Zavarodott, kegyetlen-kegyelemben

Lezuhant könyökre, térdre

Hazugságot igazzá téve

Anyám, hallasz még engem?

Dolinay Tamás

32064. Meda
2012. nov. 2. 21:23

Aranyosi Ervin: Halottak Napjára

Halottaknak napján,

gondolkozz el, kérlek!

Mennyire fontosak

azok, akik élnek?

Milyen gyakran gondolsz

rájuk szeretettel?

Jelenthet-e annyit,

mint ki régen ment el?

Ilyenkor az ember

temetőbe jár ki,

Elmúlt szeretteit

véli megtalálni.

Közben annyin élnek

magányosan, távol,

kire nem jut idő,

kit a szív nem ápol.

Pedig a halottak

a szívünkben élnek.

A hétköznapokba

bőven beleférnek.

M'ért nincs az élőkért

ugyanilyen ünnep,

ami lángra gyújtja

apró mécsesünket.

Aki elment, jól van,

csak egy más világon,

s nem tud örvendezni

levágott virágon.

Fökddé porladt testet

látogatsz a sírnál.

Az élőkért tehetnél,

ahelyett, hogy sírnál!

Oly sok a magányos,

kinek nem jut semmi.

Ki örülni tudna,

ha tudnák szeretni.

Ám ezt meg se látod

- tudod - attól félek.

Megbékélni kéne,

s nem visz rá a lélek.

Vársz, amíg késő lesz,

mikor már nem bánthat,

akkor száll szívedre,

majd a gyász, a bánat.

S jön halottak napja,

s mész a temetőbe,

bocsánatot kérni,

s elbúcsúzni tőle...

32063. 328aadd89f
2012. nov. 2. 19:49

"A legtöbb ember azt gondolja, hogy ha őszinte, akkor ezzel mások visszaélhetnek. Pedig ez nem így van. Ha én őszinte vagyok, és kimondom, ami velem történt, megszabadulok a tehertől. Egy. Kettő: ha valaki ezt így vagy úgy kiferdíti, és elmondja másnak, akkor abból megtudom, hogy valójában milyen ember."

Csernus Imre

32062. 328aadd89f
2012. nov. 2. 19:48
"Ha meg akarsz ismerni valakit, ne azt nézd, hogy mit mondanak róla az emberek, hanem azt, hogy ő mit mond az emberekről."
32061. Cilumiluci
2012. nov. 2. 19:09
Ha igazán szeretsz valakit akkor a távolság nem számít.
32060. caa2ebe103
2012. nov. 2. 18:50
“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook