Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

32239. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 18:22
"A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy ez a "semmi különös" nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A Jó barát olyan valaki aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz.-Ő a most és mindörökké jó barát."
32238. bd8f0b56fe
"Talán nincs is olyan, hogy jó barát! Talán csak barátok vannak olyanok, akik az ember mellet állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni, talán meghalni is ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok, nincsenek rossz barátok, csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben."
32237. bd8f0b56fe
"A szeretet nem múlhat el - megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy "az idő majd begyógyítja a sebedet". Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad."
32236. bd8f0b56fe
"Eljön a pillanat az életedben, amikor rájössz, hogy ki az aki igazán számít, hogy ki az aki sosem számított, ki az aki többé nem fog, és ki az, aki mindig is számítani fog.... Ezért ne aggódj azok miatt, akik már a múltad részei: megvan az oka annak, hogy a jövődben ők miért nem szerepelnek."
32235. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 18:21
"Eljön egy idő mindenki életében, mikor úgy tűnik, a szeretet elmegy, mikor semmi nem akar jóra fordulni, jön, jön egy idő mikor nem találod a helyed, minden ajtó amit kinyitsz, úgy tűnik az arcodba csapódik. Ekkor kell valaki, akibe kapaszkodhatsz, mikor elhagy minden hited."
32234. bd8f0b56fe
A mosoly értéke.... “Semmibe se kerül, de sokat ad.Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják. Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele. Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen. Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert csak önként lehet odaadni Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!"
32233. bd8f0b56fe
"Ha kedvelsz valakit, mondd el neki, addig, amíg teheted! Ha hiányzik valaki, bújj hozzá, mert lehet, hogy az az utolsó ölelés! Ha szeretsz valakit, éreztesd vele, és ne engedd, hogy a dac, a szeszély elhidegítsen titeket egymástól! Így élj, tegyél meg mindent a másikért, amennyi csak tőled telik!"
32232. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 18:20
" A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak, mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert amíg él."
32231. 63d6abf1d7 (válaszként erre: 32227. - Lolita63)
2012. nov. 8. 17:50
Ezt viszem. :)
32230. Cilumiluci
2012. nov. 8. 15:03

A madár nem azért dalol, mert valami mondanivalója van. Azért dalol, mert dala van.

Anthony de Mello

32229. homokóra
2012. nov. 8. 12:39

Fázol... Hideg van, fúj a szél, szemedbe hordja a tűhegyes esőcseppeket. Utálod, már számolod, hogy még mennyit kell lépned a biztonságos meleg szobáig, csak be, be, be a hidegből. A szoba kellemes, meleg... De mi ez? Fázol. Tovább is. Hiába meleg, hiába duruzsoló kandalló, hiába... Mert nem a bőröd fázik valójában. Hanem a lelked. A lelked didereg. És nem tudja felmelegíteni sem kandalló, sem fűtött autó, sem pálmafás tengerpart. Mert egyedül van.

(Csitáry-Hock Tamás)

32228. Cilumiluci
2012. nov. 8. 12:05

Gyönyörű az élet, bár néha nem értem.

Vannak percei, mit nem kéne megélnem.

Én tehetek róla? Lehet, hogy igen,

de sok mindenről nem, ezt szívemből hiszem!

Az enyémben volt minden, szép és varázslatos,

pokoli, gyötrelmes, s néha iszonyatos.

Kaptam benne vágyat, szeretetet, álmot,

néha elfeledném az összes valóságot!

Sokszor volt fájó, csúfos az egész,

de talán most a rossz a múlt ködébe vész.

Most talán már jó lesz, minden pillanat,

valóra válhat egy meseszép gondolat.

Így kell már lennie! Elég volt a rosszból,

a félelmekkel teli, pokoli napokból!

Nem vagyok öreg, még, annyi minden várhat,

meg kellene érnem a rám váró csodákat!

Nem tudom, mi jön még, de szeretnék élni,

boldogan, vidáman szépeket megérni

32227. Lolita63
2012. nov. 8. 10:11

„Egy napon miután uralmunk alá hajtottuk a szelet, a hullámokat, az árapályt, és a gravitációt, talán hasznosíthatnánk a szeretet energiáit is. Akkor a világtörténelem során másodszor, az ember újra felfedezi majd a tüzet.”

(Pierre Teilhard De Chardin)

32226. 63d6abf1d7
2012. nov. 8. 07:56

"Szeretnél lenni a víz, mely egy hosszú nap után felüdíti fáradt testét, a törölköző, mely minden porcikáját végigsimítja, magadba itatva róla a vizet. Lennél a tükör, amely minden nap láthatja, a cipője, amely pici lábához simul, vagy a rúzs, mely színesíti ajkát. Lennél a telefon, mely hallja hangját, a kanál, amit édes nyelvével megérint. Vagy a toll, mellyel gyönyörű, fenséges nevét leírja, vagy a papír, mely azt hordozza. Lennél. Minden lennél, de egyik sem lehetsz. Mégis, mindegyiknél több lehetsz. Mert te a lelkeddel simogatod, a lelkeddel öleled át, lelkeddel érinted meg, lelkedben hordozod nevét, szívét, a lelkeddel őrzöd. Soha nem múló vággyal."

Csitáry-Hock Tamás

32225. lacuslacus (válaszként erre: 32219. - Bd8f0b56fe)
2012. nov. 8. 06:30
Nagyon szép idézeteket írtál! Nem is tudom, hogy hogyan találod meg ezeket! De fogadd érte virtuális ölelésemet!
32224. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 05:09

Anyámhoz

Beszélj, anyám! Szavad a szív zenéje,

Szívedből szeretet s élet szakad;

Nappalodik a szenvedélyek éje,

Meleg sugárként ömlik szét szavad.

Buzdíts a jóra, óvj a küzdelemben,

Szeretni, hinni ó, taníts meg engem!

Szívedbe Isten lelke költözött...

Áldott vagy te az asszonyok között!

Ragyogjon arcod és ne sírj miattam!

Bár most levert és bús vagyok,

Lesz még idő - ne félj! - midőn dicsőség

Övedzi majd e büszke homlokot!

Te csak szeress, ne legyen semmi gondod,

Vigasz legyen szavad, bár feddve mondod

És drága könnyeiddel öntözöd!...

Tenszíved az, mi téged fölmagasztal,

Virágok nyílnak lábaid nyomán,

Termő rügyet bocsát a sziklapadmaly,

Amerre jársz mint égi látomány:

S hol szebb világok tiszta üdve támad,

Te oda szállsz. Kivívtad koronádat,

Körötted minden fénybe öltözött...

Üdvöz légy, jó anyám! Malaszttal teljes

Szívedhez járul boldogan fiad.

Szívem remeg, mert üdvössége teljes,

Szívem zokog, de az öröm miatt.

Ó, mert áldás nő az áldás helyén:

Áldott vagyok, méhed gyümölcse, én!

Várnak reánk nem ismert gyönyörök...

32223. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 05:09

Ezeket kérem számodra:

Nem azt, hogy soha ne érjen szenvedés,

sem azt, hogy elkerüljenek a feladatok.

Még azt sem kérem, hogy utadat rózsák szegjék,

és hogy könny soha ne csurogjon végig arcodon,

vagy hogy soha ne tapasztald meg, mi a fájdalom.

Mindezt nem kívánom neked.

Ha így lenne, a könnyek nem tudnának

új felismeréshez vezetni,

a fájdalom nem ötvözne nemesre.

Mély békességet kívánok neked,

mint a hullámverés ritmusos zenéje.

A szélzúgás mély békességét kívánom neked,

ahogy aláfesti a csendet.

A dombhajlatok felett eláradó békességgel köszöntelek.

Az éjszaka ragyogó csillagainak békéje vegyen körül!

32222. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 05:08

Arról, aki egyszer eljön

Oly későn jön majd, hogyha eljön egyszer,

Olyan későn és oly magánosan,

Hogy ráismerni még az este sem mer

És az út se, amelyen átoson...

Oly későn jön majd és magánosan.

A lámpát én addigra már eloltom

És míg elborít búsan a setét,

Magányom mélyén az álomba fojtom

A várakozás keserű hevét,

Amíg elborít búsan a setét.

S mikor szememben már kérdés se rebben

És minden emlék fénye kialudt,

Tán éppen akkor gondol rám a csendben,

Kit lassan-lassan hoz felém az út...

Mikor már minden emlék kialudt.

Talán az ajtómon is bekopogtat,

Nevét nem mondja, szótlanul belép,

A bánat addig már félholtra koptat

S már nem várom senki jövetelét,

Mikor az ajtón szótlanul belép.

Ugy jön a csendes esti pillanatban,

Mint elkésett, régvárt illúzió,

A szerelemről mond majd gondolatban

Bűvös szókat, miket hallgatni jó,

Mint elkésett, régvárt illúzió.

Lehet, hogy majd felébreszt a sötétben

Szava, mely lágyabb lesz, mint a homály,

És ott maradnánk halkan, szótlan, tétlen,

Hogy kik is voltunk, azt se tudva már

Körülöttünk hallgatna a homály...

32221. bd8f0b56fe

Jótanácsként kaptam, megfogadom......

"Add meg minden napnak az esélyt,

hogy életed legszebb napja legyen!"

32220. bd8f0b56fe

Hunyd be a szemedet, amikor beszélnek hozzád - és megtudod, mit akarnak tőled valójában. A "valóban" szón döntő hangsúly van.

Néha beszélgetek egy barátommal és közben beesteledik. Nem gyújtok villanyt. Ülünk tovább a félhomályban, a sötétben. Ilyenkor a beszélgetés egy magasabb igazságfokra lép.Van, akit zavar a sötét, nem is tudja, miért. Én tudom.

Azért, mert nem működik a látszatrendszer, amit az arcunk fejez ki: hiába mosolyog, nem látni. A sötétben jóval kevesebbet mosolygunk, mint világosban. Nincs kinek és nincs miért.

Csak a hang él ilyenkor, és a hang bizony árulkodóbb, mint az arc. Sötétben az ember önmaga lesz.

A sötétben kiderülhet egy kedves emberről, hogy rosszakaród

egy alázatosról, hogy önző, és ki akar használni

más valaki gorombán rád mordul, és tudod, ez az ember s z e r e t .Morgásában több a jóság, mint mások mosolyában.

Hunyd be a szemed, és hallani fogod az önzést, a gőgöt, a hiuságot, a határozottság mögé bújt tétovaságot,

hogy nem azt gondolja valaki, amit mond.

Miért? azt kérdezed?

Mert a fülünk érzékenyebb, mint a szemünk.

32219. bd8f0b56fe
2012. nov. 8. 05:07

A méltóságról...

Kétféle méltóság van.

Az egyik: amit a világ ad az embernek.

A másik: amit az ember ad saját magának.

Az utóbbi nagyon ritka.

Miért beszélek erről?

Mert azt tapasztalom, hogy a legtöbb női élet gondja éppen itt van: nem tudnak igazi méltóságot teremteni magukban. Ez a több évezredes kiszolgáltatottság eredménye is. Az, hogy a nők életének értelme csakis a másokkal való összefüggésben van, hogy attól boldogok vagy boldogtalanok, hogy mások mit szólnak hozzájuk, oda vezetett, hogy a női önérzetüket csakis kivételes helyzetben élik meg. Néha megrémülök, hogy milyen megalázó helyzetben élnek nők, s hogy ezt milyen sokáig tűrik.

Valójában minden nő: királynő. S ha ezt élettársa vagy a környezete nem veszi észre, neki magának tudnia kell.

A méltóság nem tévesztendő össze a gőggel vagy a hiú beképzeltséggel, mert ez még mindig színjáték. Másoknak szóló szerep. A méltósághoz nem kell senki. Egyedül egy szobában, olvasás közben, vagy éppen hagymavágás közben a konyhán is méltóságunk lehet - mert ez nem egy olyan rang, amelyet kapunk, hanem amelyet magunknak adunk.

A méltóság nem a külső élethelyzettől függ.

- Müller Péter -

32218. Cilumiluci
2012. nov. 7. 21:41
"Ne azt nézd, hogy az embereknek mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak,legszegényebbnek is lehet olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni."
32217. Cilumiluci
2012. nov. 7. 21:20
‎"Egy bizonyos kor után mindenki elszenvedi a maga sebeit, meggörnyed a maga terhe alatt, és kínlódik az élete nehézségei miatt, és gyakran mindez megtöri az embereket. Senki sem maradhat sértetlen... Az ember jellemét a lelki sebei és forradásai határozzák meg. Néha a szenvedés gazdagítja a lelket, néha épp ellenkezőleg, összetöri."(Danielle Steel)
2012. nov. 7. 19:59
Az élet nagyon rövid, és sok mindent kell megtanulni; azok az emberek, akik halogatnak, elszalasztanak dolgokat. Ma holnapra halasztasz, és holnap még tovább halasztod. Lassan-lassan szokásoddá válik a halogatás. És mindig a ma jön el, a holnap sosem. Minden esetben, ha azt látod, hogy valami boldogtalanságot okoz, dobd el ott és akkor. Ez a bátorság: élni, kockáztatni, kalandozni. És a mindenség, a fény, a szeretet, az öröm, az áldás csupán a bátrakat jutalmazza meg egy napon.Osho.
32215. Cilumiluci
2012. nov. 7. 19:55

‎"A játék tartson, ameddig a játéknak van ideje, de amikor komoly dolognak jön el az ideje, abba kell hagyni a játékot."

Szilvási Lajos

32214. Cilumiluci
2012. nov. 7. 19:29

Szerelmeid fájó sugarába

Belemásoltam árnyékomat,

Hadd legyen az életem falára

Kivetített égőáldozat!

Szerelmeid tömlőjét cipeltem

Repedt, száraz útjaim porán,

A hús nedűt ki mégsem vedeltem,

Mint elkötött nyakú kormorán.

Szerelmeid rőt zsarátnokába

Böjti szél pofozgat lángokat,

Emlékrőzsék fel-felizzó ága

Szárnyra kél és hozzám látogat.

Mégis, hogyha fojtogat a sírás,

S eloltják az esti fényeket,

Ím, a feltört régi titkosírás

Láthatóvá tesz reményeket

Mégis él az eltűnő varázslat,

Felnyerít a kopott hintaló,

Általad lesz színesebb a másnap,

Néma csengő hangja hallható.

Mégis, úgy van, hogy a nagy csodához

Felfeszülni az égre kevés,

Hozzádőlünk egy kiszáradt fához,

S mienk marad az emlékezés.

32213. bd8f0b56fe
2012. nov. 7. 17:14

Te választod az örömöt. Te választod a szeretetet. Nyúlj ki befelé, és keresd meg magadban, Hol lakik az öröm. Látogasd meg belül a szeretet lakhelyét. Hozd elő mindkettőt. Engedd, hogy átérezhesd őket ITT és MOST.

(Zen)

32212. bd8f0b56fe
2012. nov. 7. 17:14

A jelenlét hatalma

Ha panaszkodsz, áldozatot csinálsz magadból.

Ha kimondod, amit gondolsz, erőd teljében lehetsz.

Változtass hát a helyzeteden

valamilyen cselekedettel

vagy a valóság kimondásával.

Lépj ki a szituációból, vagy fogadd el!

32211. bd8f0b56fe
2012. nov. 7. 17:13

Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek.

( Jókai Mór)

32210. bd8f0b56fe
2012. nov. 7. 17:13

Az élet egyik legszebb kárpótlása az, hogy egyetlen ember sem tud őszintén segíteni egy másikon anélkül, hogy ne segítene ezzel saját magán is.

(Ralph Waldo Emerson)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook