Kecske a kertben..:) (beszélgetés)
Sziasztok!
Megint lenne néhány kérdésem.
6 hetesek a kicsi kecskék le lehetne választani őket, de nem tudom mert nem olyan a hely. Hogyan tudok így fejni, vagy még korai? A minap megpróbáltam, de nem engedte, ugrált, rugdalt, meg ilyesmi. Tanácsra lenne szükségem!
Szia!
1 szer egy évben...A kos pedig a fiú birka kecskéknél bak van..:)..és általában bakot szokta "kölcsön" kérni..
Üdv.
Köszönöm szépen!
Úgy is lehet, hogy nincs kos és csak vendégségbe viszem?
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy évente hányszor lehet pároztatni és mikor?
Szia!
Nekem is 3oldala zárt csak,de jó vastagon be van almozva nekik, és nem vág be szél...eddig nem volt baj velük pedig voltak már hidegek..
Hát akkor ők olyan 6hónapos körüliek voltak az őszi üzekedéskor , és lehet hogy nem pároztak még..bár elviekben lehetséges.....de ha most nem is vemhesek , tavasszal is szoktak üzekedni..DD...
Köszönöm a gratulációt...:):)
Sziasztok!
köszönöm szépen.
Szia!!
Én nem szoktam külön tarani őket,egybe van a family..viszont amikor elkezdem fejni, én hat hetes kor előtt nem szoktam a gidát leválasztani,illetve hát előtte is lopkodok már a mamától, de a gidát hagyom szopni hagy fejlődjön ki erősödjön ..DD..
Szia!
Köszönöm, nem, egyáltalán nem bűzös.
Szia!
szerintem ez még tisztulás..ha nem bűzös a váladék akkor nincs gond...
Sziasztok, nem vagyok rutinos kecske tenyésztő, ezért nem tusdom, hogy az normális-e ha két hete ellett és még mindig véres kicsit a feneke?
Egyébként kedéje és az étvágya jó.
hihi! Én meg pont most írtam. :) Nagyon jól néz ki az a sajt. Itt rágcsáltam a képernyőt! :)
Hát, nekünk tej az nem lesz, szóval sajt se.. Ma nem voltam Anyácskámnál, de mondta, hogy jobban van. Tegnap meg az állatdoki tanácsára saját tejéből + élesztőből csináltunk ilyen kis koktélt, és azt spricceltük bele a szájába. Elvileg jó a bendőműködésnek ilyenkor. Remélem tényleg így van! :)
Kicsik nőnek, és Dagival össze lettek engedve, de Dagi tök zizi.. Tépkedi a farkukat, meg ilyenek. :S
Szió! olvastam a ketózist.....meg persze beszéltünk is...ööö írtunk is azóta....jelenleg mi a helyzet?? javul??
csináltam ma sajtot!! életem első sajtja és úgy néz ki tök jó lett..úgy örülök..:):)
Nálunk Zsuzsu mindig is előszeretettel válogatta ki magának a máriatövist. :D
Tegnap nem volt jól.. :S De szerencsére mára teljesen jól van. Mióta szült, nem eszi meg az abrakot. :S
köszi:)..inkább kérdezek butyutát minthogy hülyeséget csináljak velük..DDD
Bambinak óriási ütemben nő a füle le sem tagadhatná már Búr származását..DD..lehet átkeresztelem Dumbo-nak.DD
Kicsit bugyuta csak :D Inkább aranyos!
Nem okoz sérülést. Nálunk egyedül abból volt gond, hogy egy részén a legelőnek van ez a hosszú, erős szálú fű, ami felsértette a szájukat.
Szió!!..és a slagos megoldás nem vált be??....igen nálunk már teljes az összhang ..néha néha van egy egy kis összeröffenés de az sem komoly már..
Nálatok esznek akácot a kecsók?? a tüskékkel mi a helyzet? nem okoz nekik sebesülést?? vagy ez egy bugyuta kérdés??..DD
:) Szia Rose! :)
Rég jártam már itt!
Olyan jó nektek, hogy jól kijönnek. :)
Sajnos Dagi továbbra is dilinyós nálunk, de a picik jól vannak, már előszeretettel ugrándoznak az ember hátára. :) Kérődznek már ügyesen, és nőnek, mint a bolondgomba. :)