Hogy készítitek a töltött káposztát? (beszélgetés)
Erről az oldaláról, arról az oldaláról, kicsi. Ha kivágom az eret, ott lesz egy hasadás. Aztán még be is kéne gyűrni az oldalát. Zsíros..vizes... nem hajlik.... elszakad...Nincs akkora levél, amibe bármit lehetne csomagolni, talán ha 30 cm-es volna :D Lett egy egészben főzött káposztafejem, cafat darabokban leszedhető levelekkel, fütyült leválni, kuka.
Ne röhögtessenek.
Való igaz. Már semmi nem olyan, mint régen.
A gombóc lehet, hogy attól kemény, hogy sok benne a rizs. Nem biztos, csak gondolom.
Én lapockát szoktam venni.
Vega disznók vannak már csak :D A mienk mindent ettek amit mi is, lehet azért voltak olyan finomak. :D
Először bosszantott, hogy nem sikerült. A második kísérlet után én is azt mondtam, nem éri meg.
A göngyöléssel csak azért próbálkoztam, mert egyszer ebédre voltunk meghívva, és ott nagyon gusztának tartottam a göngyöltet. Finom is volt.
Szőlőlevéllel is jó egyébként ha nincs kéznél káposzta. Minden füstölt dolgot bele kell pakolni, attól lesz jó íze. Nemrég ettem menzásat, hát az vmi baromi finom volt. Minden volt abban a füstölt hústól kezdve, a kolbászig. Életemben nem ettem ilyen jó töltött káposztát. Nagyanyám is mindig finomakat csinált, szinte szétomlott a hús a szájban, anyámé viszont olyan kemény hogy ha azzal fejbevernek vkit csillagokat lát. :D Szerintem nem főzi elég ideig, vagy tudja a fene. Ezek a mostani húsok se olyanok már mint régen, semmi zsírtartalmuk nincs. Régen még a desznyó is jobb volt. :D
Én így szoktam meg. Így tanultam, vittem tovább a hagyományt. Így szeretjük.
Kinek mi az igazi.
Olvasom, elég sokféleképpen készítik. De már ketten is úgy, ahogy én. :)
Ugyanez nálam is. Már csupa maszat minden, de a tekercs nem áll össze az istennek sem. Igaz, kb. 20 éve próbáltam, egyszer. Először és utoljára.
No, akkor tényleg majdnem egyformán készítjük.
Korábban összesen kétszer vettem savanyított káposztafejet, és próbáltam megtölteni. De a levél mindkét alkalommal kifogott rajtam. Ezután már többet nem kísérleteztem vele.
Maradok a régi, anyukámtól tanult verziónál.
Egyik kedvenc ételünk, karácsonytól függetlenül is.
A túrós tésztát én is úgy eszem. Jó sósan, cukorral, meg töpörtyűvel a tetején. Néha lekvárt is rakok rá. Vagy paradicsomszószt.
nekem is munkatársam mondta,hogy milyen finom a paradicsomos.hát nem ízlett.
Én nem habarom, egyiket sem, csak a tányéron teszek rá tejfölt.
Egyszer főztem szabolcsit a férjemnek, édeskáposztával, paradicsomlével. Meg se kóstoltam, a szaga is elborzasztott. Anyukám csinált már savanyú apróval, de kelkáposzta levélbe töltve. Mamám meg rakott közé füstölt nyúlját, oldalast. Egyszer a szomszéd cigány néni mondta, hogy ők egész csirkecombokat is raknak közé, azt hívják cigány káposztának.
Felénk is székelykáposzta vagy húsos káposzta a tejföllel habarásos.
Én sehogy, mert anyukám főz. Nekem a kóstoló pont elég. Annyira nem vagyok oda érte.
Én most készítek először.. 🤷♀️
4 óra óta a Sütőben van, pataki tálban,sok füstölt hússal,még legalább egy óra kell neki..
Anyukám szerint 2 óra alatt kész van.. Úgy tűnik nem egyformán jár az óránk 😄
Anyukám, nagymamám sem tett bele tejfölt, igy én sem. A tejfölös töltöttkáposztával először menzán majd üzemi kaján találkoztam, de nekem nem jött be.
Nemrég vettem spárban félkész töoltött káposztát, de azon sincs hogy tejföl kellene bele, csak szalonna.
Mi is a tányéron tejfölözzük, de ott bőven 🙂
Anélkül nem is eszem meg.
Azt sem tudom, milyen fajták vannak. Nem csinálom és nem is ettem soha :)
Most tettem fel a t.káposztát.Ahogy Anyukámtól tanultam és ahogy Borsodban készitik,árpagyöngyével és nagyokat készitenek.Savanyúkáposztából és nem teszek bele füstölt húst és sok lével.Már érzem az illatát...Ilyenkor eszembe jut Anyukám,hogy milyen finomat,ízeset készitett.
Próbáld meg egyszer a lidl-s görög joghurttal, sokkal krémesebb.
Mi a tojásos lecsót esszük tejföllel. Legszívesebben mindent megtejfölöznék, annyira szeretem
egyszer csináltam paradicsommal,de nem ízlett.hiába nem úgy szoktuk meg.
én sem teszek a töltött káposztába tejfölt.de a lányom a tányérján bőven megtejfölözi.
Kezet foghatunk, az én apám is cukorral eszi....brrr....másik ilyen finomsága: füstölt szalonnát falatoz, mellé tejföl, ami meg van cukrozva!!!
Meg pl Venesz Józsefnek, aki megírta a magyar Vendéglátóipari egységes étel-receptkönyvet, plusz a tanáraimnak, a séfeknek a munkahelyeimen, meg a tanáraimnak, akik tanítottak. :)
Ha kell wc-papír szólj. Tudod, hogy mi vagyunk a wc-papír nagyúrak! :D
Apám cukorral ette a krumplis tésztát. Akkor én ehetem tejszínhabbal a kápit😀
További ajánlott fórumok: