Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogy készited a töltött káposztát? fórum

Te hogy készited a töltött káposztát? (tudásbázis kérdés)


19. Nagynéedina (válaszként erre: 18. - Kiszvorosz)
2012. dec. 15. 13:31
Köszi. Ki fogom próbálni :)
18. kiszvorosz (válaszként erre: 17. - Nagynéedina)
2012. dec. 14. 21:58

Én szabolcsban nőttem fel, úgyhogy nekem ez az igazi töltött káposzta. [link]

Ez eléggé hasonlít az én receptemhez, de én nem teszek bele fokhagymát, olaj helyett valami jó kis füstölt szalonnát/oldalast szoktam bele tenni, paradicsomlé helyett pedig sűrített paradicsomot (de az arányok jók a receptben).

17. Nagynéedina (válaszként erre: 15. - Kiszvorosz)
2012. dec. 14. 21:43
Ezt a változatot szívesen megkóstolnám, mert már sokat hallottam róla, de még nem sikerült ilyet ennem. Biztos nagyon finom lehet ez is.
16. Nagynéedina (válaszként erre: 13. - Rena.b)
2012. dec. 14. 21:41

Igen, tényleg jó, én is loptam :)

De valóban sokkal egyszerűbb mint berántani.

2012. dec. 14. 12:47
Szabolcsiasan. Édeskáposztával és paradicsomszósszal. A balatoni férjem is imádja:)
14. totek63 (válaszként erre: 11. - Nagynéedina)
2012. dec. 14. 12:34
Isteni lehet!!!
13. rena.b (válaszként erre: 11. - Nagynéedina)
2012. dec. 14. 12:20
hű, ez a közé szórt liszt hatalmas ötlet, hálásan köszönöm!!!!!!
12. rena.b
2012. dec. 14. 12:17
rétegezem hatttttttttalmas fazékban a savanyú káposztát, rá valami füstöltet (oldalas, tarja), arra a megtöltött kápsoztaleveleket, megint gyaulult káposzta, gombócok és beterítem káposztával. Dobálok közé borsot, paprikát, paradicsomot, babérlevelet. Felöntöm vízzel, ha megfőtt, rántás és kész. :)
2012. dec. 13. 21:38

fél kiló apró savanyúkáposzta, 1 kg haraszt(savanyított káposztalevél) vagy egy jó nagy fej fejeskáposzta, amit sós vízben egészben megfőzök, hogy szépen levelekre szedhessem.

1 kg darálthús legalább 30%-os szalonnatartalommal.

A darálthúst jó alaposan befűszerezem, só, bors, színespaprika bőven, legyen kicsit túlfűszerezett, mert a végére kifől az íze. Kb. 4-5 marék rizzsel keverem össze, tojás nélkül, mert a tojástól csak keményedik a töltelék.

Ha ez kész van betekerem a káposztalevelekbe.

A fazék aljára megy a fele aprókáposzta, esetleg egy kis füstöltszalonna apróra vágva. Aztán az első sor töltelék, majd némi aprókáposzta, ezt megszórom liszttel, pirospaprikával és kicsi olajat öntök rá. Második sor töltelék, tetejére szintém aprókáposzta, liszt, paprika. Végül a maradék töltelék arra a többi aprókáposzta, némi olaj.

Azt a vizet használom hozzá, amelyben előtte a fejeskáposztát forráztam, így sót már nem teszek bele.

Forrástól számított 2 óra múlva elzárom a tűzhelyet.

Rántani nem kell, mivel a sorok között lévő liszt,paprika kellőképpen besűríti a levét is.

Hát én így készítem :)

10. bnedora (válaszként erre: 6. - Totek63)
2012. dec. 13. 21:13
Nézd, ez és a kocsonya is annyi féle, ahágy ház. Nem biztos, hogy amit én készítek, az neked ízben jó lenne, sőt, nem is biztos, hogy el tudnád úgy készíteni.
9. megi04 (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2012. dec. 13. 20:20
Néha én is!:)
2012. dec. 13. 20:15
Én soha nem rakok bele tojást!Több ideig nem romlik meg.Mert nálunk ipari mennyiségben készül,és egy hétig járunk rá,mindenki imádja!:)
2012. dec. 13. 20:06
Anyum kolbászhúst is szokott a töltelékbe keverni
6. totek63 (válaszként erre: 5. - Bnedora)
2012. dec. 13. 20:01
Örülünk neki akkor téged nem kérdeztelek
2012. dec. 13. 19:44
finoman készítem, különben van már több fórum is, ott is lehet nézelődni
4. 337559eb16 (válaszként erre: 3. - 337559eb16)
2012. dec. 13. 19:41
Ja a lényeg a töltelékbe, hogy nagyon apróra vágott nagy fej hagymát is bele kell tenni. Valaki kis olajon átforgatva össze kell keverni a masszával.
3. 337559eb16 (válaszként erre: 1. - Totek63)
2012. dec. 13. 19:40

Kis adagot szoktam és egyszerű mezei módon készítem a gombócokat.

Fél kg káposzta (nem mosom ki)

Fél kg daráthús, 2 gyorsrízzsel keverem, 2 tojás, vegeta, só, bors, piros paprika (színe is jó legyen)

alul kizsírozom a lábas alját fele káposztát beleteszem, körbe rá a gombócokat, rá a káposzta másik felét és felöntöm vízzel, a káposzta tetejéig. Én mindent sokáig főzök nekem van másfél óra. Néha megkóstolom a gombócot a végénél. van aki tesz bele még egy leveskockát is vagy szalonnát, ilyesmit. :)

2. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - Totek63)
2012. dec. 13. 19:36

Mármint miből? édes, vagy savanyxú káposztára gondolsz?


Nem sok rizssel, darált hússal, fűszerezve saját ízlés szerint, fültölt hús a töltelékek közzé, hagyma alapnak, arra az aprókáposzta felvágva, amit teszek a töltelékébe is, és tojás fél kiló húshoz, egy.

2012. dec. 13. 19:31
Te hogy készited a töltött káposztát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook