Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Én tegnap kevesebbet ettem, de ilyen kb. egy hónapban egyszer fordul elő:D Amikor legelőször elkezdtem használni az oldalt, és csökkent a súlyom, totál kétségbeestem, hogy mi van az oldallal, hogy kevesebb a megengedett mennyiségem is:)
Én heti 80 dekát állítottam be, de ha 70 megy le, azzal is elégedett leszek:)
Sziasztok!
Én is aktívan használom pár hete (ismét). Január óta diétázom, de még le kell adnom min 11kgt.
Sajnos nálam vannak megszorítások, mert hiába írom be a nasit is, ha lazítok nem fogyok. Ahhoz olyankor több mozgás kellene, de ebben a melegben a 30 perc ellipszis is megterheli a szervezetem a közel 35 fokos lakásban.
FIGYELEM! Testsúlyodtól függően minimum 1000-1200 kalóriás napi kalóriabevitelt ajánlott beállítani. Ennél alacsonyabb kalóriabevitel esetén számolnod kell azzal, hogy szervezeted éhező üzemmódba kapcsol és fogyás helyett tartalékolni kezd, izmot veszítesz, ingerlékeny leszel és a jojó effektus esélyét is megnöveled. Legjobb ha a napi kalóriaegyenlegedet inkább testmozgással csökkented (azaz például ahelyett, hogy napi 800 kalóriát ennél, edd meg a minimálisan szükséges 1200-at és égess el sporttal 400-at). A heti fogyás mértékénél is ajánlott, hogy ne legyen több mint heti 0.5-1 kg (1 kg nagy súlyfelesleg esetén). Tudnod kell, hogy tartós fogyást nem lehet gyors diétával elérni, a plusz kilók sem egy hónap alatt jöttek fel. Fontos még tudnod, hogy a fogyás során, ahogy csökken a súlyod, a Napi kereted lassan csökkenni fog (ez azért van, mert egy kisebb súlyú embernek kevesebb kalóriára van szüksége a szervezete fenntartásához). Ha eleve egy nehezen fenntartható, szigorú szintet állítasz be, akkor a későbbiekben nagyon megnehezedhet a dolgod, rossz lesz a közérzeted és ez a diéta feladásához vezethet. Azt tanácsoljuk inkább állíts be egy kicsit magasabb, kényelmesen fenntartható Napi keretet, így a diétát végig kényelmesen folytathatod.
Ezért nem aggódom, ha mondjuk 100-150 kcal plusszal zárom a napot. A napi kcal keretem 1080 kalóriára csökkent.
Szia, örülök neked:)
Ügyes vagy, tök jó, hogy ennyi idő alatt le lehet adni. A kocogás az nagyon jó. A lépcsőt én is aktívan használom, bár én csak a 2.-on lakom, de esténként a lépcsőházban edzek, szaladgálok fel-le és különféle gyakorlatokat végzek a lépcső segítségével:)
Mennyit szeretnél még leadni?
Sziasztok.
Én is szeretnék leadni a súlyomból,juni 22-től használom az oldalt, betartom a napi kaloriát, és ütem szerűen fogytam 7 kilót. Bár nem onnan ahonnan szeretttem volna, hasból 5cmm-ert csípőből 9cmm-ert. Minden este eljárok kocogni mellette, átlagban 40 percet, hétvégén 1 órát, és rászoktam hogy a lépcsőt használom lift helyett, 6-on lakom, napi 4-5 kör az is.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?