Főoldal » Receptek » Bébiételek receptjei » Kajszibarackos rizstorta recept

Kajszibarackos rizstorta recept

A Kajszibarackos rizstorta hozzávalói:
1 liter 1,5 százalékos tej
12 dkg rizs
1 tasak vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
kb. 20 db kajszibarack
2 ek cukor
díszítéshez tejszínhab


A Kajszibarackos rizstorta elkészítési módja:
Öblítsünk ki egy lábost vízzel és öntsük bele a tejet. Szórjuk bele a vaníliás cukrot és a rizst, majd lassan, időnként kevergetve főzzük puhára. Közben mossuk meg, felezzük és magozzuk ki a barackokat. Turmixoljunk össze hat-hét szemet és keverjük a még forró tejberizsbe. Cukor nem feltétlenül kell, ízlés kérdése. Folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk még a fél-egy tasak pudingport, attól függ, hogyan sűrűsödik. Hagyjuk kissé hűlni, majd halmozzuk a szilárduló masszát egy tortatál közepére és vizes kanállal simítsuk el. Félbe-negyedbe vágott barackkal és tejszínhabbal díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, de melegen is finom.

Tejérzékeny gyerekeknek rizstejjel készíthető, a tejszínhabot pedig hagyjuk el róla


Kategória: Bébiételek receptjei


A kajszibarackos rizstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook