Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes Gyömbére Csirkemell recept

Mézes Gyömbére Csirkemell recept

A Mézes Gyömbére Csirkemell hozzávalói:
2 db csirkemell filé
1 dl zöldségleves
1 db gyömbér
4 ek. méz
2 ek. szezámmag
1 db chillipaprika
1 db vaníliarúd
1 db ananász (jó a konzerv is)
1 db mangó
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
friss koriander
olívaolaj
3 ek. mustár
só, bors


A Mézes Gyömbére Csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük. Egy tálban összekeverjük a mustárt, mézet, a szezámmagot, a chilit, majd sóval, borssal és egy vaníliával ízesítjük. Az így kapott páccal kenegetjük a húst sütés közben. Mikor a hús megpirul, beleöntjük a páclébe és félretesszük. Az ananászt, a mangót, a gyömbért és a paprikákat csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Közben sóval, borssal, apróra vágott korianderrel ízesítjük, majd felöntjük a zöldséglevessel és puhára pároljuk. Ezután hozzákeverjük a pácban áztatott húst.

Én több páclevet készítek, mint ami írva van, úgy finomabb.
Chili paprika helyett megteszi az Erős Pista is.
Valamint a gyömbér por alakban is.

Én még feldobtam egy kevés szójaszósszal a páclevet.
Illetve a zöldségek és gyümölcsök nem rontják el, tehát finom ha jó sok van benne.
Nem pároltam őket túl puhára, mert szerintem finom, ha ropognak.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes gyömbére csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook