Jól tudom, hogy a hőemelkedés 37,5-nél kezdődik? (tudásbázis)
Az én orvosom szerint 37,0-től hőemelkedés. Ahogy a lázmérő is mutatja.
Egészen 38,0-ig, onnantól láz.
Én neveztem azon szakértőket senkinek, akik azzal példáloznak, hogy más országokaban a 39, az nem láz (angol-szász) és azt csillapítani sem kell.
Tapasztalat.
Példát hoztam arra, hogy más országokban esetleg más is lehet az igazság, mint amit mi itt annak ismerünk.
Angol példát nem hozhattam, ha egyszer nem vagyok biztos a nyelvben.
Nem, nem jól tudod.
(bár mindenkinél mást jelentenek az értékek és mást vált ki)
googleban rákerestem, 37-38°C a hőemelkedés, efölött már lázról beszélünk, 38-39 °C mérsékelt láz; 39-40,5 °C magas láz; 40,5 °C felett igen magas láz, 41° C felett életveszélyes.
Én a fiamnak 37,5 ° fölött minden esetben csillapitottam , mint ahogy nekem is anyukám , semmi baja nem lett. (9l-ben született )
"Bei einer Körpertemperatur zwischen 37,5 und 38,4 Grad sprechen Mediziner von erhöhter Temperatur. Fieber beginnt bei 38,5 Grad Celsius. Von hohem Fieber spricht man, wenn das Thermometer 39,5 Grad anzeigt. Steigt die Temperatur auf 41 Grad und mehr, ist Fieber lebensbedrohlich."
Ezt a német Wikipédia közli, azaz 37,5 és 38,4 fok között nevezi hőemelkedésnek, 38,5-től láznak. Magas láznak pedig 39,5 foktól. A 41 fok és afölötti láz pedig életveszélyes.
Ezek szerint szemlélet kérdése.
Én is emlékszem, a régi hőmérőkön 37 foknál kezdődött a piros jelzés.
Magasabb testhő sokmindentől lehet, amitől még nem vagy rosszul.
Pl. A 36,6 van megadva normál testhőnek. Van akinek alapból magasabb.
Nekem ennél alacsonyabb.
Ha meleged van, a testhő is magasabb.
Mezesz előtt is magasabb a hormonok miatt.
És még ezer oka van.
Hallgass az orvosodra!
38,5 alatt a gyereknek sem csillapítom még.
További ajánlott fórumok:
- Ha napközben hőemelkedésem van, lehet jele a terhességnek?
- Tartós hőemelkedés minek lehet a jele?
- Mitől van, hogy nyelv alatt 37,4 a hőemelkedésem?
- Covid légúti tünetek nélkül, hőemelkedéssel. Szednétek a Favipiravirt?
- Állandó hőemelkedés
- Egy kozmetikai cég neve kellene nekem, csak azt tudom, hogy F betűvel kezdődik!?