Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni? (beszélgetés)
A forum inditónak: attől még nem lesz rossz anya, ha nem tud jól főzni, esetleg csak rossz háziasszony. Nem mindenki ért hozzá. Én pld. szeretek főzni, és viszonylag tudok is, de sok barátomnál/ismerősömnél a férfi a szakács. Rossz anya akkor leszel, ha nem törődsz a gyerekkel és nem szereted.
Ha annyira zavarja, hogy nem főzöl jól, tanítson meg ő. Ő nyilván vérprofi a témában.;)
Na,találtam egyet. Összetevők: zöldborsó, ivóvíz,cukor,étkezési só.
Semmi tartósító,semmi ízfokozó! És nekem finom!
Elnézést a tudatlanságomért,de :
Miért nem csinálunk üveges borsóból levest?
Akkor ezt csak álmodtad :-D
Na megyek a gyárba, ahol meghallgathatom, kinek mit főzött a párja vacsorára :-)
Két pontban leírom, hogy mi a lényege az egész fórumnak.
1. A fórumindító egy 38 éves anyuka, aki képtelen egy egyszerű leves megfőzésére, igen, cikinek tartom, igen, rossz háziasszonynak tartom, de nem rossz anyának.
2. A férje egy idióta, aki bunkóskodik vele, ahelyett, hogy kultúrember módjára leülnének megbeszélni a dolgot.
Konklúzió: gáz, hogy a csaj nem tud főzni, de a férje egy idióta, amiért nem képes kezelni ezt a helyzetet, hogy valami pozitív végkimenetele legyen a dolognak.
Értem, amit írtál, csak ennek kapcsán kijött.
Amúgy ha a férjnek baja van a felesége főztjével, akkor miért nem segít neki, legalább annyira, hogy megtanulja? Vagy miért nem csinálják együtt? Hisz azért TÁRSAK, hogy segítsenek egymásnak. Oké, hogy a háztartást az otthonülő feleség vezeti, ez evidens, ha nem dolgozik, de szerintem az nem a világ vége, ha nem tud főzni és ebben egy kicsit besegít a férj. Amúgy milyen házasság már az, ahol egy ilyen pitiáner problémát nem tudnak együtt megoldani?:DDDDD Mi lesz velük, ha nagyobb dolgokról lesz szó? Arról már nem is beszélve, hogy egy intelligens ember nem leócsárolja a másikat, hogy "rossz anya, mert nem tud főzni", hanem keres valami megoldást a problémára. És egyáltalán hogy függ össze a "rossz anya" és a "jó szakács"? Most vagy bal lábbal kelt fel a fréj és a feleség túlérzékeny, vagy ez lelki bántalmazás.
Tényleg jöhetne a fórumindító. Remélem, ha nem is ír, de legalább olvassa, mert többen nagyon jó dolgokkal próbálnak segíteni.
Az ajánlott könyveket is érdemes lenne beszereznie.
Szerintem teljesen átértelmezed az általam leírtakat. Pontosan arról az esetről beszélek - amit ki is hangsúlyoztam -, hogy jelenleg a fórumindító otthon ül, a férje pedig a családfenntartó. Azt is leírtam, hogy semmi gond azzal, ha a férfi besegít otthon, de jelen felállásban a házimunkára ott a nő.
Mindenkinek:
És az ég szerelmére, hagyja már mindenki az ilyen kirohanásokat, hogy cseléd, meg robot, rabszolga..., a téma a napi ebéd elkészítése egy otthon ülő háztartásbeli nőnek, ennyi, nem több.
További ajánlott fórumok:
- A Férjem betonfejű, vagy Én vagyok rendetlen?
- Az anyósom vagy a férjem a baj? Ki vagyok borulva..
- Nem tudom, hogy mondjam meg a férjemnek...
- Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy elhagyom?
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- Rossz vagyok, ha nem szeretem,hogy a férjem előző házasságából nálunk vannak a gyerekei?