Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni? fórum

Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni? (beszélgetős fórum)


134. pzm3
2014. márc. 10. 11:43

Azt,hogy valaki milyen anya,nem a főzéstudományával kellene mérni.Ez baromság a férj részéről.

De ennyire,hogy lehet rosszul főzni? :O Ezt nem értem meg én sem.

133. csakegyharit (válaszként erre: 78. - De Luca)
2014. márc. 10. 11:25

Itt nem a nemek összemosásáról van szó, mindössze arról, hogy már nem az 1800-as években élünk, ahol a nő feladata CSAK a háztartás, a férfié pedig a kenyérkeresés. Ma már mindkét nem dolgozik, ami azt jelenti, hogy ugyanazok lettek a feladatok. Mivel mindketten ott laknak és zabálnak, ezért evidens, hogy normális, egyenrangú munkamegosztás van. Persze más a helyzet, ha valamelyik fél nem dolgozik, mert akkor nyilván ő végzi a házimunkát. Egyébként meg ha a férjnek nem tetszik a felesége főztje, akkor miért nem főz ő? Attól még nem lesz bu.zi. Vagy ez már túl megerőltető? persze egyszerűbb évente egyszer kicserélni egy villanykörtét. A minden napos otthoni munka már megerőltetőbb lenne. Azt végezze csak a nő, hisz azért van. Tenyészállatnak meg házirobotnak. Sajnos nagyon sok házasságban ezt látom, kivételt szinte alig ismerek. Vagy csak én vagyok ilyen környezetben.

Amúgy az exemet azért dobtam ki, mert így gondolkodott.

2014. márc. 10. 11:22

Méhecske tényleg túllőtt a célon......A fórumindító meg gyakrabban megszólalhatna!!!!,...de lehet,hogy szegény megijedt vagy főz vagy a babájával foglalatoskodik!

Fórumindító:gyere vissza közénk vannak itt sokan akik tudnának Neked segíteni!!!!Az óbégatókkal ne foglalkozz,arra figyelj aki segíteni tud és akar!

131. de Luca (válaszként erre: 129. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 11:18

Ezzel teljesen egyetértek, miután nálam is sokkal fontosabb dolgok vannak előtérben.

De miután ismét egy férfiak általt uralt munkahelyen kötöttem ki (mint az elmúlt 7 évben is), így pontosan tudom, hogy náluk kb. két központi kérdés van, az egyik a kaja, a másik a szex (tetszőleges sorrendben).

Ez nekünk nem normális dolog, de így alakította őket a természet, ennyi :-D

130. gribedli*** (válaszként erre: 119. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 11:15

Lehet, hogy csak azért szaranyázik, mert éhes:)


Ha éhes vagyok, én is csúnyákat mondok...


Amúgy, ha semmi de semmi nem ízlik, tényleg besegíthetne, ha együtt főznek, vagy legalább veszi a fáradtságot arra, hogy megkóstolja, amit a feleség főz, talán még utána lehet javítani, amikor még nem késő. Én rengeteget főzök, kísérletezem is. A férjem mindent megeszik, soha nem volt olyan, hogy kukába kellett dobni mert nem ízlett neki. Akkor is megette, csak a végén kijelentette, hogy "ezt ne főzd soha többet, légyszi":D De megette. Ha valami olyan volt, ami viszont nekem nagyon ízlett, akkor megtartottam a saját kedvenceim között és annyi, hogy ha ezt csinálom magamnak, akkor neki mást, és nincs harag.

129. kriszta773 (válaszként erre: 126. - De Luca)
2014. márc. 10. 11:12

szerintem meg egy házasságban egyáltalán nem ezeken van a hangsúly. ha szeretek valakit, eljutunk a házasságig, családtervezésig, akkor ismerem az erősségeit, gyengeségeit is. nem fogom megalázni, lebénázni a férjemet, csak mert nem boldogul egy csapteleppel, mint ahogy a férjemtől is elvárnám, hogy nem rossz anyáz le, mert nem tudok főzni (valószínűleg ez nem a gyerekvállalás után derült ki)

ezek nem akkora problémák az életben, amiket ne lehetne simán megoldani :)

128. 66112ea05a (válaszként erre: 121. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 11:08
Légyszíves adj gyógyszert mert nincs itthon, hogy eltudjon valami is gurulni, nálad bizti sok van elgurulva:DD
127. gribedli*** (válaszként erre: 116. - Globus)
2014. márc. 10. 11:07
:DDD
126. de Luca (válaszként erre: 119. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 11:07

Adott egy konkrét szitu, a férj melózik, a fórumindító nem. Erre az esetre próbáljunk koncentrálni!

Nem dolga ebben a helyzetben napi szinten "besegíteni" a házimunkába.


Fején találtad a szöget, csaptelep évtizedenként max. egyszer cserélünk, mégsem velünk cseréltetik a férfiak, pedig beleférne az időnkbe, és az autót sem mi visszük el a szervizbe, még akkor sem, ha az autó fedélzeti számítógéppel van ellátva, mert valahogy természetes, hogy ez nem a mi dolgunk.


"Nyilván ha otthon van az anyuka a babával, akkor a házimunkát nyilván ő csinálja, nem várja el, hogy a párja végezze." Pontosan erről beszélek én is, a főzés is ide tartozik.


"Ettől még a férjnek nem kell sértően bánni a feleségével."

"Tény, hogy a stílusán van mit csiszolni, hogy finoman fogalmazzak" Már megint ugyanarról beszélünk.


Azt az esetet meg hagyjuk, hogy mi lesz, ha a nő visszamegy dolgozni. Felesleges találgatni, ennek kb. annyi értelme van, mintha ideírnám, hogy lehet, hogy a férjéről kiderül 1 év múlva, hogy baltás gyilkos, persze az is lehet, hogy nem.


"Talán most derült ki számára, hogy nem tud főzni a felesége? Eddig mi volt?"

Gondolom épp azért tört ki belőle ez a kemény kijelentés, mert eddig tűrte, és valamiért leverte nála a biztosítot az újabb odakozmált kaja.


Utoljára pedig újra bemásolom az utolsó mondatot az előző hozzászólásomból, mert rühellem a kettős mércét:

"Nem tudom, hogy fordított esetben - amikor egy nő melózik és férje ül otthon akár kényszerből - ne háborogna itt bármelyikünk, hogy legalább a házimunkát elvégezhetné, amíg mi hordjuk haza a pénzt." A gyengébbek kedvéért itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem azon, hogy a másik fél melózik egész nap, van épp elég elfoglaltsága, és az egész család eltartásának a terhét is ő viseli egyedül.

125. Bözsi néni (válaszként erre: 123. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 11:04
:-)))
124. Érdekes73 (válaszként erre: 123. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 11:04
:)
123. kriszta773 (válaszként erre: 115. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 11:03
én szeretek főzni, csak azt utálom, hogy sok időt vesz el, amit inkább másra, másokra fordítanék :) ha egy pasitól elvárás lenne, és fikázná is a főztömet és rossz anyának titulálna ezért, az első dolgom lenne fejére borítanom az ételt, a másik, hogy páros lábbal rúgnám ki, mint "jó apát és jó férjet" :) mehetne anyucihoz, és kitanulhatná saját maga a főzés tudományát, nem nagy kunszt
122. Zebra25
2014. márc. 10. 10:59
Atya ég.
121. Bözsi néni (válaszként erre: 88. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 10:58

méhecske, kapjál már magadhoz, normális vagy???


Először is, honnan szeded a sok sületlenséget, amivel itt gyalázod a topik indítót? Miből gondolod, hogy lusta megemelni a seggét, meg kosz van nála, pláne hogy tönkreteszi a gyerekét?!


Mi az, hogy "eltartja a másik embert"??? Nem közösen vállalták a gyereket? Nem kap gyedet az anyuka? Nem azért kevesebb pillanatnyilag a keresete, mert a közösen vállalt gyerekkel van otthon? És otthon DOLGOZIK! MERT A HÁZIMUNKA IS MUNKA! Teccik tudni???


Egyébként neked tényleg elgurult a gyógyszered, így aztán ez volt az utolsó szavam hozzád.

2014. márc. 10. 10:57

Nem attól jó anya valaki, hogy milyen jól tud főzni.

Mekkora marhaság!

119. Bözsi néni (válaszként erre: 78. - De Luca)
2014. márc. 10. 10:45

Szerintem nem attól lesz egy férfi tökös vagy töketlen, hogy a KÖZÖS háztartással járó munkákból kiveszi a részét.


Csaptelepet hányszor kell cserélni/szerelni egy hónapban?

És mosogatni, bevásárolni, takarítani, mosni, stb?

Azt meg külön megnézném, hogy a mai komputeres autókat hogyan szervizeli a férj, vagy ha igen, akkor mennyibe kerül rendbehozatni :-))


Úgy gondolom, hogy nem HELYETTÜNK csinál valamit a TÁRSUNK a KÖZÖS háztartásban, és nem BESEGÍT, hanem közös ügyünk.


Nyilván ha otthon van az anyuka a babával, akkor a házimunkát nyilván ő csinálja, nem várja el, hogy a párja végezze.


Ettől még a férjnek nem kell sértően bánni a feleségével. Vagy szerinted az is jogos, ha azt mondja majd később, hogy "eltartotta" a nejét, amíg otthon a közös gyermeküket nevelte?? Az nem munka? A házimunka nem munka?


Általában az ún. "otthon ülő" feleségek elvégzik az összes házimunkát, nevelik a gyereket. Ha nem lenne a felesége, akkor fizethetne bejárónőnek érte.

Az ilyen férjek persze ezt akkor is elvárják, ha már visszamegy a nő dolgozni. Akkor két műszakot húz, meg cipekedik, rohan a gyerekért, stb. Ez lenne a nemek közötti különbség? Ettől tökös egy pasi, hogy elvárja, hogy mindent a nő csináljon??


De milyen társ az, és hol van a szeretet és megbecsülés, aki le"szaranyázza" a gyermeke anyját?


Talán most derült ki számára, hogy nem tud főzni a felesége? Eddig mi volt?


Igazi és szerető társként inkább szerintem támogatni kellene abban, hogy megtanuljon jól főzni, segíteni neki benne és biztatni.

118. Érdekes73 (válaszként erre: 116. - Globus)
2014. márc. 10. 10:40
túlélés :)
117. Kistanítónéni (válaszként erre: 111. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 10:40

Elég érdekesen gondolkodsz! Én például imádok főzni, elég jól is megy, de ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen anya vagyok. A főzési mániám miatt inkább rosszabb anya vagyok, mert egy csomó időt a konyhában töltök, ahelyett, hogy a gyerekekkel játszanék. Ha nem főznék, akkor sem hiszem, hogy rosszabb anya vagy feleség lennék.

A férjem ügyetlen mindenféle szereléshez, nálunk még egy csavar behúzása is rám marad. Mégsem hiszem, hogy ettől ő rosszab férj vagy apa lenne. Egyszerűen utálja az ilyen dolgokat, nincs is hozzá érzéke, én meg nem várom el tőle, hogy legyen. Ha nem tudnék főzni, ő sem tartana ezért rosszabb embernek, vagy ingyenélőnek vagy szar anyának.

116. globus (válaszként erre: 113. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 10:39
Én tőle kérdeztem volna utoljára. Nyilván azért vált le az anyjáról, mert képesnek érezte magát túlélésre más főztjén :)
115. 66112ea05a (válaszként erre: 113. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 10:38
Én útálok főzni, mégis kell. Ha meg a pasi anyja az aki megadja a dolgokat, akkor nagyon elbaltázni sem lehet semmit:D
114. kriszta773 (válaszként erre: 112. - Érdekes73)
2014. márc. 10. 10:38
lehet, hogy ez lenne a megoldás, vagy mindennap rántotthús :)
113. kriszta773 (válaszként erre: 111. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 10:37
hát te biztos a pasik anyjától kérdezel, én sosem éreztem úgy a páromnál, hogy az én dolgom lenne a totális kiszolgálása. én mindennap sütök-főzök, de simán el tudnám képzelni az életemet enélkül is :))))
112. Érdekes73 (válaszként erre: 110. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 10:36

Ezért csodálkozok én is mert tényleg van ami elronthatatlan meg az éhség jó szakács stb...Vannak egyszerű dolgok stb...A kukacoskodásról az a vicc jut eszembe :

-----

A feleség bármit főz a férje fanyalogva mondja hogy nem olyan mint amit az anyja csinált vmi hiányzik belőle. Persze a feleség egyre idegesebb és egyszer odakozmálja az ételt. Félve teszi ki a férje elé. Aki megkóstolja és elégedetten közli : végre az igazi :)

111. 66112ea05a (válaszként erre: 110. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 10:34
Mindig a pasik anyjától kérdezünk, aztán ha valami nem kóser számunkra, akkor elkezdjük a finomítást, így nagy baki nem lesz.Pl.
110. kriszta773 (válaszként erre: 106. - Érdekes73)
2014. márc. 10. 10:32

lehet, hogy a férj az a túl kukacoskodó típus, akinek semmi nem jó, ami nem olyan, mint amit például a jóédesanyja tálalt :)

szerintem sok étel van, ami szinte elronthatatlan, nem hiszem, hogy valóban az ehetetlen kategóriába essen minden próbálkozás

109. 66112ea05a (válaszként erre: 107. - Globus)
2014. márc. 10. 10:29
Szerencséje, tőlem még ennél is többet kapna, a 38 éves fejére.
108. 66112ea05a (válaszként erre: 97. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 10:29

Van füzet, van toll, és segítséget is lehet kérni.


Tegnap írtam neki, hogy szívesen segítek. Szerinted, még egy böffenés se volt a reakció.Kíváncsi voltam, hogy lesz-e benne ennyi.Nem volt. Ma meg megmondtam a véleményem.

107. globus (válaszként erre: 104. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 10:28
Ugyanezt teszi a fórumindító. Még szerencse, hogy nem te vagy az anyja :))
106. Érdekes73 (válaszként erre: 97. - Kriszta773)
2014. márc. 10. 10:28
Erre gondoltam én is hogy azzal is megesik aki gyakorlott konyhatündér hogy nem sikerül vmi tökéletesre. Viszont az hogy bármit csinál az a kukába landol az már tényleg vhol a hihetetlen kategória de biztos van akinek ennyire nem megy.Számomra az a rejtély az egészbe hogy mit szokott enni a fórumindító:)
105. 66112ea05a (válaszként erre: 103. - Globus)
2014. márc. 10. 10:27
Köszi, már kész van, és sosem mondtam magamról, hogy tökéletes lennék:D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook