Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Joghurtos pite recept

Elkészítési idő 60 perc

A Joghurtos pite hozzávalói:
Hozzávalók egy 25cm átmérőjű sütőformához
Tésztához:
15dkg rama margarin
4db tojássárgája
10dkg cukor
25dkg finomliszt
1 csom. sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
Töltelékhez:
4 pohár natúr joghurt
1 pohár tejföl
5 evőkanál liszt
1 csom. vaniliás cukor
15dkg cukor
4 db tojásfehérje


A Joghurtos pite elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat,majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk akkor tegyünk hozzá egy kis tejfölt. 30percre hideghelyre tesszük pihenni.A tészta felét 1cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a vékonyan kiolajozott tepsibe.
A krémhez összekeverjük a joghurtot,cukrot,tejfölt,lisztet és a van.cukrot. Végül ovatosan belekeverjük a keményre fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük és a maradék tésztát ráreszeljük a krém tetejére.
Előmelegített sütőben 35 percig 180C-on


Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. márc. 21. 23:42
A joghurtos pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook