Jobb e, ha valakinek körülvan metélve a pénisze? (beszélgetés)
47,48,49 hsz.
...éééééés????Mit akarsz evvel mondani?Hogy uccu neki ,minden születendő fiúgyermeket meg kellene operálni?
Vagy ,mit akarsz kihozni ebből?Nem értem a szándékod.
Kedves Mango!
Teljesen igazat adok neked, én is érintett vagyok a témában. Minden amit leírtál megállja a helyét. Csak Magyarországon ez nem annyira elterjedt, sokan a zsidó vallással azonosítják. Pedig tudjuk hogy ez nemcsak vallási kérdés.
figyelj, mindennek van pro és kontrája, ezen nem segít, hogy tanulmányokat másolsz be, hasonlóan magaröptű cáfolatot is lehet találni bármelyik weboldal bokrában.
Én elolvastam a tieidet, valszeg jobban is utána fogok nézni, nincs határozott véleményem a témáról, arról viszont van, hogy felsőbbrendűsködve nevetést harsogni szánalmas és bunkó dolog.
Próbáld elfogadni, hogy nem mindenki veszi be kétely és utánaolvasás nélkül az általad idemásolgatottakat.
szia!
lányokon?
Hogyan? hol?
Brrrr........
Sziasztok!
Véletlenségből keveredtem erre, de nem hagy nyugodni a téma. Bocs, ha beleszólok.
Mango, sok mindenben egyetértünk, de ebben, most nem. A vallás, az vallás, ha ez kell a vallásnak akkor az aki ahhoz tartozik tegye meg, magánügy, nem kell ezt propagálni, én sem állok ki a Fő utcára mellem veregetve hogy Keresztény vagyok. Ha egészségügyi okok miatt kell, azt is megértem ha kell, hát kell. De megelőzés miatt, ez nekem sok, olyan mintha levágatnám a mellem, nehogy mellrákom legyen. A szőrtelenítést meg ne nagyon hasonlítsuk már egy metéléshez! Mondjuk annak aki csinálja nem fáj...de akinek csinálják nem hiszem hogy kellemes, amúgy meg kislányokon is végzik néhol, de a lányomon sem engedném.
ugye, mikre képes az emberi szükség.
:))
:-DDDDDDDDDDDD
Na ezt mi is kipróbáljuk!Mármint javaslom majd a páromnak-d
de okos vagy...
Tényleg nevetek, mint azon is ha valakinek érszükületes a lába és nem tesz le a bagót!
Tudom a körülmetélés felnőtt férfiaknál ennél sokkal komplexebb probléma. Nem is miattuk irogatok ide, hanem akik fiú gyermeket várnak, hogy nekik legyen tudomásuk erről a fontos tényről.
a párom kitalált egy olyan megoldást, ami körülmetélés nélkül is biztosítja a megfelelő higiénés körülményeket:
mossa a farkát rendszeresen.
A LEGFONTOSABB RÉSZ!!!
A méhnyakrák és a fityma állapota közötti összefüggés
A New England Journal of Medicine című szaklapban közölt tanulmány alapján férfiaknak körülmetélt fitymával háromszor kisebb a rizikójuk, hogy humán papillóma vírussal fertőződjenek. A fityma belső bőrrétege ugyanis különösen érzékeny a humán papillóma vírus behatolására. A kutatók 3800 asszonyt vizsgáltak meg és kérdeztek ki szexpartnereikről Spanyolországban és még négy más országban.
A tanulmány azt is bizonyítja, hogy azok a lányok, asszonyok, akiknek szexpartnereik körülmetélt fitymájúak, sokkal kevésbé vannak a méhnyakrák veszélyének kitéve. Magas rizikójú szexuális partnerként a tudósok azokat a férfiakat ítélték meg, akik 17 éves koruk előtt kezdtek szeretkezni, nem körülmetéltek és legalább hat szexpartnerük már volt. A méhnyakrák okozója ugyanaz a humán papillóma vírus, mely a nemi szervek szemölcsös megbetegedését is okozza.
Dr. M. Thun, az amerikai rákegyesület epidemiológusa szerint ez a tény újabb diszkussziókat fog indítani a körülmetélés vitathatatlan előnyeiről. Felmerülhet az a kérdéses is, hogy a körülmetélés esetleg az AIDS elterjedésének gátlásában is fontos szerepet játszhat.
Csupán vallási ok miatt is történhet a körülmetélés. Emellett orvosi szempontból is javasolt lehet a fityma sebészi korrekciója. Gyakori a fityma veleszületett letapadása vagy szűkülete. Ezt javarészt gyermekkorban megoldják, de előfordul, hogy csak a szexuális élet kezdetén válik nyilvánvalóvá az eltérés. Ha a fityma merev állapotban nem húzható hátra könnyedén a nemi érintkezés fájdalmas vagy zavart lehet. Diabetes és gyulladásos betegségek vagy sérülés kapcsán felnőtt korban is kialakulhat a fityma szűkület. Ezekben az esetekben szükségessé válhat a preputium (fityma) formai korrekciója, részleges vagy teljes eltávolítása.
A hosszú ideig fennálló fityma szűkületnek bizonyosan kóroki szerepe van a péniszrák kialakulásában is. A gyakori hámsérülés, gyulladás és hámregeneráció rákos burjánzáshoz is vezethet. Azokon az egyéneken akiknél a körülmetélést fiatal korban elvégezték a péniszrák gyakorlatilag nem fordul elő.
Értehető, hogy a fityma bármely eltérése esetén csak nyerhetünk a körülmetéléssel.
A fityma szűkülete minden korban előfordul. Kisfiúknál veleszületett, bár ha a fityma nem húzható hátra, a makkot nehéz tisztítani. Tizen-huszonéves korban manifesztálódik a relatív fitymaszűkület. Ebben az esetben petyhüdt állapotban a fityma visszahúzható, tisztálkodási nehézség nincs, de erekció esetén a fityma hátracsúszása fájdalmas, a makk mögött egy szorító gyűrűt képez és a közösülés fájdalmat okoz.
A negyedik-ötödik évtized után kezdődik az újabb "firymaszűkület-hullám"; leggyakrabban cukorbetegség áll a szűkület mögött, a beteg gyakran nem is tudja, hogy diabéteszes. Phimosis lehet a diabétesz első tünete. Ezeknél a betegeknél a fityma megvastagodott, gyulladásos, berepedezik, fájdalmas.
A megoldás a fenti esetekben a körülmetélés - a fityma eltávolítása. Ez a keresztény melletti másik két nagy monoteista vallás (iszlám, zsidó) követőinél rituális műtét. A körülmetélt férfiaknál kevesebb is a péniszrák, amely összefüggésben van a higiéniával. Ez az egyik legrégebbi műtét.
Egyiptomi falfestményen
a körülmetélés műtétjét ábrázolják
Örülök ,hogy jó kedvre derítettelek:)))
Érdekes én nevettem a te véleményeden,hanem meghallgattam és én is leírtam a magamét.
Te így gondolod,én meg nem.
A szőrnek is éa a fitymának is szerepe van,mint ahogy a manduláknak is.
"Funkciója
A fityma nyugalmi állapotban védi a makk idegvégződésekben gazdag és érzékeny bőrét a mechanikai hatásoktól és szennyeződésektől. A fitymán található idegvégződések a szexuális tevékenység során a szexuális ingerek keltésében is részt vesznek. A fityma további szerepéről az orvostudományban még napjainkban is viták folynak. Létezik olyan elmélet, amely szerint a közösülésnél a női hüvelyben mozgó pénisz makkján fel-le gördülő fityma szerepet játszik az orgazmus kialakulásában"
Biztosan van előnye is,olvastam is róla,de nekem olyan eső előtt köpönyegnek tűnik az egész.
Azért körülmetélni minden pasit,mert mi van ha ,majd esetleg begyullad,mert nem tartja tisztán,vagy mert fitymaszűkülete is lehet...??
Ha fitymaszűkülete van,természetesen meg kell műteni,de ha nincs vele gond akkor minek csak úgy műteni?
Biztos vagy benne? Nem is annyira vallásfüggő, mint amennyire gondolod. Meg a borotválkozás is. Szerintem kár is belekeverni a vallást a félreértések elkerülése végett.
Tudom, nálunk ez nagyon új, ezért írtam, hogy nem ártana propagálni. Mindenre van már lehetőség. A Szent Könyvben töviről le van írva hogyan kell végezni, rituálisan. Nyilván a modern orvostudomány nem esszerint jár el, de a végeredmény ugyanaz és jó férfinak nőnek egyaránt.
Szike kell, ha borotválod, de azt pengének hívják:))
Biza valamiért van, és ennek ellenére te is leszeded, és akkor mindegy, hogy a társadalmi nyomásra hivatkozol e...
Isten teremtette az előbőrt is, a zsidóknak mégis törvénybe adta a körülmetélést...
Egészségügyi szempontból meg van az indok a metélésre, én, ha fiam lesz, el is végeztetem a beavatkozást...
Neked nem tetszik, másnak meg igen.:)
Egészségedre!
Nem is olyan új trendi ez, ősi civilizációk hagyománya, nem véletlenül. Mert hogy így van a Nagy Könyvben megírva. Nem mindenki tartja ehhez magát, főleg ha tudomása sincs róla.
Bocsika,de a hónaljszőr is valamiért van,és nem hiában van,csak a mai csupasz trendi miatt mindenki borotválja,mert különben rásütik az igénytelenség bélyegét,ja és ahoz érdekes mód nem kell szike,meg műtő,vagy roszúl tudom?
A körülmetéléshez viszont kell.
Amúgy én természetes farok párti vagyok,nem tetszik a körülmetélt.
bocsi, most tényleg nem olvastam vissza!!!!!!
tudom, h olvastam, de nem emlékeztem, ki írta!
Ne hari, nem támadásnak szántam:-)
Szia Judye! Lehet nem vagy 100% képben ki mit írt! Az előző hozzászólásomban egy másik hozzászólást reagáltam le! Én vagyok a propagálás mellett! Mert sokat olvastam róla és tapasztalatom is van!
Egy ismerősöm férje felnőtt korában csináltatta meg a metélést, mert elege volt "belőle". Pár napig piszok rossz volt neki állítólag, de semmi nem tántorította vissz attól hogy "levegye a kalapot". Ja, ez sem Magyarországon történt!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a barátomnak kicsi a pénisze, és így nem élvezem vele a szexet, mert nem nagyon érzek semmit?
- Hogyan tudom minél hoszabb ideig mereven tartani a péniszem.?
- A páromnak 2 húgycső nyílás van a péniszén. Ez normális? Nem okoz számára problémát. Azt hitte eddig, hogy ez normális.
- Másként tekintenek a nők egy pasira, ha tudják róla, hogy az átalgnál kisebb a pénisze?
- Lehet kielégítő a szex egy olyan férfival, akinek kicsi a pénisze?
- Hogy tűnhet el a pénisze?