Jobb e, ha valakinek körülvan metélve a pénisze? (beszélgetés)
ez olyan, mikor a kétéves esik nagyot a sípályán..finoman leül...míg egy felnőtt akkorát esik, hogy felszántja a pályát maradandó sérülésekkel...szóval előnyösebb apró korban ebben biztos vagyok...a tradíciók meg mégis tradíciók..ahol ez jelen van, sok választása nincs a delikvensnek..
na majd szólok a zuramnak:DDDDD
embör menj és metéltess:))))))
Úhh,rosszúl tudom,hogy nem a bőrredőkben van annyi idegvégződés,hanem magán a makkon és a többi részén?:DDD
Miért,te abban a helyzetben vagy,tán férfi vagy?:))
Nem tudom miért ajánlják az orvosok csecsemőkorban? Lehet nincs akkor még annyi idegvégződés kifejlődve azon a helyen?
És szerintem te nem vagy abban a helyzetben, hogy eldöntsd mi a helytálló, esetleg, hogy te nem csináltatnád meg mert nem akarod.
Miből gondolod ,hogy egy csecsemőnek nem fáj nagyon pár napig?
Bizony neki is fáj,ráadásul pelenka alatt a pisi is jobban csípi ....
Nekem meg 2 naposan már a fülemben csüngött a csingilingi.
Hát nem sok értelme van a kérdésednek az biztos, de viccnek jó. Ha-ha! Egy ismerősöm férje megcsináltatta a metélést, vállalva a fájdalmat. És bizony pár napig fájt neki nagyon. És neki nem volt gyulladása meg egyéb, tehát rutin nyiszálás volt, nem gyulladásos helyen beavatkozás.
Azért ebben az esetben ,nem hinném ,hogy a "jobb félni mint megijedni" mondás helytálló lenne,mert mégiscsak egy életre szóló "változtatást" eszközölne a szülő,egy másik emberen...
(A lányaimnak akkor lett kifuratva a füle ,amikor Ők úgy gondolták ,hogy szeretnének fülbevalót)
hmmmmm, egy próbát megérne...
sziasztok!
gondolom már körberágtátok mint kutyus a csontot:))
de ha azt a részét nézem amiről a topic szól:
nem tudom hogy jobb-e mint nőnek, hisz sosem volt olyan pasim életem során akinek körülmetélt lett volna a farka:)
igy csak egyoldalúan tudom hogy eddig az a nyerő ami hagyományos.mivel a párom sosem metélteti körül magát valszeg nem fogom sosem megtudni hogy jobb e
de tényleg?
jobb?
már vártam, mikor metélsz:))
neked is nagyon fájt? :DDD
(bocsi, ma nem férek a bőrömbe:DD)
Fenottkorban mar eleg fajdalmas es kellemetlen.
Azért mert ha már baj van, akkor már nem ilyen egyszerű, ezek lettek volna az egészségügyi érveim.
"Nem csak akkor amikor már baj van."
"A körülmetélés nem is műtét, csak helyi érzéstelenítés és egy nyisszantás."
Pont evvel nem támasztod igazán alá az érveidet,mert akkor ha ilyen kis egyszerű beavatkozás az egész ,akkor miért nem ér rá akkor ha épp baj van?
Én ezért is hagoztattam csak az egészségügyi érveimet, az esztétikait nem, mert az szubjektív, nem mondhatom azt, hogy nem szép az ami másnak tetszik, mert mindenkinek más a szép, azért mert nekem nem tetszik valami, az attól még lehet szép. Á, bonyolult ez, de mint mondtam fő az egészség, így vagy úgy.
Lady's fa-rock vita :))))
Igen, én célszerűnek tartanám, de ez nem muszáj, a szülők döntik úgyis el. Én célszerűnek tartanám a propagálását is, hogy minnél többen megismerjék, tudják és választhassanak. Nem csak akkor amikor már baj van. Biztos vagyok benne, hogy nálunk sokaknak eszükbe sem jut ilyesmi újszülött fiú esetén és biztos nem véletlenül, mivel nem is gondolnak rá. Épp úgy ahogy a megelőző oltásokat be kell adatni a gyerekeknek, jogosan. A körülmetélés nem is műtét, csak helyi érzéstelenítés és egy nyisszantás. Az igaz, hogy egy örök életre szól. Sok kislánynak pár naposan lyukasszák a fülét pl, tudom nem egyenrangú az összehasonlítás. Mindenki döntse el, lehet én nem tudok csak róla és valójában ez már nem is olyan ritka esemény nálunk, volt rá idő, hogy kialakuljanak a nézetek. Csak én úgy vettem ki, hogy páran mérlegelés nélkül osztották az észt és az nem jó, mert a véleményt célszerű érvel alátámasztani, hogy hihető legyen, ahogy te is tetted.
Így van,erről beszélek én is:))
Te azt mondod,hogy minden újszülöttön el kellene végezni a műtétet kivétel nélkül,én ezt próbálom cáfolni és nem vitatkozni szeretnék,csak nekem az a véleményem ,hogy felesleges,ha nincs probléma!
Ebben egyetertunk, szerintem sincs szukseg ra a mersekelt egovon minden indok nelkul, de eleg sok kisfiunak van fitymaszukulete, az pedig jobb, ha par napos koraban hajtjak vegre, mint amikor mar 2-5 eves.
Ezt te mondod, én az érem mindkét oldalát nézem. Ráadásul szalonképes szavakat is használok.
Na épp ez az ami nem fér a bögyömbe!
Úgy beszélsz ,mintha a normális farok egészségtelen lenne,mint a nőkre és magára a férfira nézve is ,ez finoman is kifejezve nonsensz és butaság.
De myly te tényleg vitatkozni akarsz, nem értekezni, úgyhogy pá!
Férfiak a téma nem a nők. Muszáj mindig elkalandozni?
További ajánlott fórumok: