Jobb e, ha valakinek körülvan metélve a pénisze? (beszélgetés)
Érdekes,amikor a hátrányokról kellene írnom,az csak "vélt" dolog???
Szrobcsek ,kedvesem.Már írtam,hogy csak laikus vagyok ráadásúl nő.
Csak annyit tudok mondqani,hogy a férjemmel százszor jobb a szex,mint az exemmel valaha is volt és úgy érzem ebben közrejátszik a fityma is.
Legfontosabb szerepe pedig a védelem,erre lett "kitalálva",no meg nagyobb izgalmat is okoz a bőr mozgása szex közben a férfiaknál is nem csak a nőknek.
Kár.Pedig érdekes lett volna.Alá lehetett volna
támasztani az egészségügyi érveidet és akkor fejet hajtanék:))
Valami köze biztos van, mert írnak róla, kutatták, kutatják. Statisztikát égen-földön keresek, nem találok eddig.
De ha nincs mégse köze, ne legyen! A személyes véleményem attól még pozitív marad és szívesen olvasnék ellenérveket!
én nem lennék biztos abban hogy köze van a méhnyakrákhoz hogy körül van-e metélve vagy nincs.
még mindig nem tudom elképzelni
Hát akkor tessen szíves kifejteni a vélt hátrányokat, mert hát mégis csak erről szól a topic, vagymi...
:))))))))
Igen én is olvastam,hogy ott mindenkinek csinálják,próbáltam rákeresni méhnyakrák statisztikára ott,de nem sikerült sajnos,gondolom angol nyelven kellett volna kutakodnom.
Kiváncsi lettem volna ,hogy mennyire tükrözik a statisztikai adatok a méhnyakrák és a körülmetélés kapcsolatát.
Rutinosabbak, mint mi azt gondolnank :)
Eleve sok a fitymaszukuletes kisfiu, sokaknal elvegzik ezt a beavatkozast, amikor kiderul, hogy nem fog menni a dolog csak szimplan huzogatassal.
Sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában vele, azért is nem célszerű vallásokat belekeverni. Vallás, tradíció, modern világ? Mindenesetre ha már a modern (sokszor önző) világ is kezdi átvenni más vidékek ősi tradícióit, az már jelenthet valamit. És meggyőződésem, hogy nem jelent rosszat.
Más meg gondoljon mást, miért ne? Én alapból nem vetem el az új, ismeretlen dolgokat amikbe belebotlok.
értem.nem tudom igazából én eddig mindig a zsidókkal kötöttem össze ezt a körülmetélést, hisz eddig csak ezt hallottam,hogy zsidó körökben csinálják.
mondjuk ezt nem is tudtam hogy nem csak vallási okból lehet megtenni
Nem ő csináltatta meg, hanem a szülei újszülött korában, mert náluk ez a "módi", ha jól emlékszem a te szavaiddal élve.
Lehet ha nem nyitja ki a szemem a házasságom, akkor én is úgy gondolkodnék mint a nagy többség, mert mitől is gondolkodnék máshogy. Ezért jó ha az ember folyton újat hall, kipróbál, vállalkozik, hát még ha jó is kisülhet belőle. Nem muszáj mindig a saját hibáinkból tanulni, érdemes másokat meghallgatni, mérlegelni, hátha hasznos lehet ez-az a mi számunkra is. Legyen ez bármi, nem csak a körülmetélés. Én legalábbis így vezetem az életem.
Na, köszi! Hát éppen ez az egyik kulcsprobléma, van aki úgy érzékeli, hogy Magyarország körül forog a világ!
Én meg itt próbálom kifejteni a nézeteimet. Fabatkát sem ér!
Sziasztok!
Amerikában élek. Itt alapból megcsinálják minden fiúnak születéskor. Ha valaki nem akarja, akkor kell külön szólni. A sógornőm szülészeten dolgozik és ő mondta, h igy van.
én úgy érzem ez is egyfajta divat, mint a szőrtelenítés.
jó pár évtizede jóformán csak bizonyos vallásoknál volt körülmetélés.
mégsem volt méhnyakrák halálozás ilyen magas.
ugyhogy nem hinném hogy közvetve is de felelős a farok a méhnyakrák kialakulásában. nem mondom hogy nem volt rá példa, de ezeknél inkább sokkal összetetteb dolgoról van szó.
kinél mi alakul ki mi nem.
és ha már fél az ember a méhnyakráktól, oltassa be magát ellen. hisz van már erre is vádőoltás:))
Ha eddig is jó volt akkor persze, hogy legyen jó ezután is! A jó neked ez, nekem az, a mosásról beszélünk.
Statisztikát nem hiszem hogy hoztam, 3 oldalról másoltam ide, ha eddig is tudtátok mindezt, akkor úgymond feleslegesen, habár nálam kevés dolog történik feleslegesen, inkább 2-szer, mint 1-szer se.
Az biztos, hogy azokban az országokban, ahol a férfiak körülmetélése megszokott, talán hagyomány, szinte ismeretlen a méhnyakrák. Ezt persze mondanom sem kell, nem magyar tv adón láttam. Nyugat-Európában egyre jobban elfogadottabb a férfiak körülmetélése orvosi körökben, valószínű rájöhettek valamire.
A sérülékenységet nem igazán befolyásolja az előbőr, kb mint a hajas vagy a kopasz fej, mivel nem mesztelenül járkálnak a pasik.
Többen hivatkoztak a Szent Könyvre a témában, már ott is le van írva, aki akarja ezt is alapul veheti.
Azt hiszem a különbség köztem és 1-2 hozzászóló között, hogy én 2 oldalról nézem a dolgot, egyiket sem vetem el, persze nem középen helyezkedem el, hanem húzok az egyik oldalra, míg az 1-2 hozzászóló 1 oldalról vizsgálja a témát és nem igazán jutott el hozzájuk a mondanivalóm. De mondom, nem érdekes. Mindenki akkor ott olvas utánna ahol akar ha érdekli a téma.
Én se teszek máshogy.
akkor két dolgot mondj meg:
az egyik hogy szerinted miért nem elég az az ember mindennap mossa a farkát?
szerintem eddig is jó volt eztán is.
a méhnyakrák a másik. azt ugyebár tudjuk hogy tán a 2. helyen állunk méhnyakrák halálozásban. de miért gondolod hogy ennek bármi féle köze van a farkakhoz?
inkább hiszem hogy a rendszeres szűrővizsgálatokhoz van köze,és az időben történő felismeréshez
ugyanis azokban az országokban ahol nagyon elenyésző a méhnyakrák megbetegedés,ott ha megnézem a férfi lakosságot, a nyakamat teszem rá hogy elenyésző %-ban vannak metélve:))
nem mondom hogy nem lehet elkapni bacit a faroktól ami nincs körülmetélve,de az tuti ha rendesen tisztán van tartva nem hiszem hogy rosszabb mint egy olyan ainek nincs meg a fitymája.sőt egy körülmetélt férfi farok még sérülékenyebb lehet mint eredeti társa. hiszen anno nem biztos hogy véletlen találták azt ki oda.
hogy védje a makkot azért van.
Nem tudom ,te miket olvastál,de én rosszindulatú "beszólásokat" nem.
Olvasgattam én is az ügyben,plussz a te véleményedet is,csak annyi történt ,hogy nem tudott meggyőzni sem a statisztika,sem Te.
Ettől még nem hinném,hogy nem lehet helytálló az én véleményem is ,hisz ugyanolyan laikus vagyok mint te,max nem linkeltem be annyi orvosi "szakirodalmat" a témában,hanem igyekeztem saját szavakkal megformálni a véleményemet.
Üdv:
mili
Mégegyszer hangsúlyozom hogy a sexuális oldalát én hanyagolom ennek a témának, az esztétikait is.
Nem érdekel jó e valakinek az ágyban, vagy nem, tetszik e neki a kinézete vagy nem, ezek számomra másodlagos és szubjektív dolgok. Én csak is és kizárólag az egészségügyi része miatt üröm a billentyűzetet. Nem zavar ha nem győzök meg 1-2 embert, ez sem a célom. De ez a folyamatos támadás, értelmetlen beszólogatás nem az én kenyerem.
A saját tapasztalat ténye valóban csak "saját" a férjem révén, de azt hiszem több annál akinek ennyi sem adatott meg, de nyílván kevesebb annál akinek a "sajátja".
És a józan paraszti ész nekem ezt diktálja és a hozzáolvasottak. Ha nem ilyen lenne a férjem, bocs én akkor is így gondolnám ahogy most, de nem problémáznék a helyzeten, nem küleném a szike alá. Viszont mivel női szemmel ismerem mind a két esetet, ezért vagyok abban a helyzetben, hogy egy leendő fiú gyermekemnek újszülött korában elvégeztetném a körülmetélést és elgondolkodásra ajánlanám más leendő anyukáknak is, itt jön be a propagálás kérdése.
Azon is megrökönyödtek egyesek, hogy a méhnyakrák kapcsolatban van ezzel a problémával, ezen már nem is aggonizálok, gondoljon mindenki amit akar, ezt aztán tényleg nem én találtam ki, csak gondoltam felhozom éppész érvként, hát nem talált pozitív fogadtatásra.
Mindenki legyen boldog, egészséges, a rosszindulatú beszólásokat zsebre tettem. Egy fecske úgysem csinál nyarat a mondás szerint.
szia!
azt írod saját tapasztalat..
de mivel te nő vagy ezért neked csak úgy lehet saját tapasztalatod, hogy láttál már körülmetélt farkat, meg nem körülmetélt farkat.
és ennyi, meg esetleg mindkettővel volt már dolgod szexuális téren.
igy te is csak találgathatsz, hacsak nincs neked is farkad és így tudnál te tényeket mondani saját tapasztalatból:)))
de mivel nincs, legalább is saját farok, így sajna te sem tudsz ebben igazi tapasztalat útján felvilágosítani minket
ugyanis más egy női okoskodás, és más egy olan pasi akinek mondjuk több tapasztalata van, mert esetleg felnőtt korban csináltatta meg a műtétet...
így nem értem miért haragszol:)
Óriási a különbség aközött, ha vki szétokoskodja az agyát tényleges tapasztalatok nélkül és ha vki tényeket közöl saját tapasztalatból.
Döntse el mindenki maga melyiket tartja korrektnek és melyiken érdemes elgondolkodni.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a barátomnak kicsi a pénisze, és így nem élvezem vele a szexet, mert nem nagyon érzek semmit?
- Hogyan tudom minél hoszabb ideig mereven tartani a péniszem.?
- A páromnak 2 húgycső nyílás van a péniszén. Ez normális? Nem okoz számára problémát. Azt hitte eddig, hogy ez normális.
- Másként tekintenek a nők egy pasira, ha tudják róla, hogy az átalgnál kisebb a pénisze?
- Lehet kielégítő a szex egy olyan férfival, akinek kicsi a pénisze?
- Hogy tűnhet el a pénisze?