Jobb e, ha valakinek körülvan metélve a pénisze? (beszélgetés)
Ha nincs rá szükség, akkor tényleg semmi szükség rá:))
Teológiai értelemben pedig egy jel volt a választott nemzettség, és a kiválasztó között.
Így nem helyénvaló azzal érvelni, hogy ha velük szemben látta "értelmét", akkor miért nem ilyenre teremtette az emberi fajt...
Mert akkor meg más lett volna a jel, és kezdhetnénk előröl.
Maradjon ez a szülők joga, hogy eldönthessék, körülmetéltetik-e a fiukat...
Ez aztán nem helyettesíti a mindennapos higiéniát...
Ahogy említettem, én elvégeztetem, ha fiam lesz, de ettől még megtanítom neki:
-Fiam, mosni kell, nem vakarni! :)))
sziasztok!
olvasgattam a hozzászólásokat:) Látom már a trendiség, vallás, méhnyakrák, fitymaszűkület is szóba került.
Csak annyit szólnék hozzá, hogy valóban van már a Bibliában is szó róla, de ennek háttrében az van, hogy a zsidó és iszlám vallás magterületén (egyszerűen mondom:) sok a homok és kevés a víz. Gyakori volt a homokkal való tisztálkodás, s a figyma bőre alá kerülve gyulladást okozott. Megelőzés végett alakult ki a körülmetélés gyakorlata. Ahol elérhető volt a víz (lásd pl Európa) ott erre nem volt szükség.
A méhnyakrák hátterében valóban szerepe van, de nem a figyma az oka, hanem a nem megfelelő tisztálkodás. A szülők feladata, hogy már az első otthoni fürdetés alkalmával is figyelmet fordítson a területnek a tisztántartására. S ha a mindennapos fürdés alkalmával mindig hátra van húzva a figyma, valószínűleg kevésbé nagy az esély a szűkületre. (persze az utóbbi csak személyes vélemény)
Hogy most jó-e vagy se?
Ezt nem én fogom eldönteni:)
Igazából nem akartam belevonni a teologíát,csak annyit emlegettétek a nagy könyvet,hogy muszáj volt:)))
A véleményem az egyszerűen,hogy semmi szükség szikére,ha nincs rá szükség:DDDD
Lányok, sokunkkal az a baj, hogy azt hisszük mindent tudunk azt a fenét! Te ezt tudod jobban, én amazt! Isten mets, hogy ne szeresd párod ezért vagy azért, pláne nem a pénisz mibenlétéért! Én nem az esztétikára helyezem a hangsúlyt, mert az szubjektív. Én az egészségügyi oldalát fitogtattam a dolognak és lehet benne kételkedni, a jövő mindenre felteszi a pontot.
Szép lenne egyébként ha a fél Magyarország pasija megrohamozná az amúgy is düledező egészségügyet, hogy igenis metéljék kürül a fütyijét! Én kizárólag az újszülötteknél gondolkodnék ebben, aki meg vállalkozik rá, van rá lehetőség.
A történelmi múlt is mellette szól. Ki lehet nevetni a tudományt. Én tisztelem a kutatókat, az ő véleményüket is hozzáteszem a magaméhoz, azt csak lesz valami.
A lényeg, hogy egészséges maradjon férfi, nő minnél tovább.
annyit írtál a hsz-omra, h "mert szerinted primitív"
szerinted nem????
Végre!:-)
Tegyél már rendet!!:-)
asszem, én is inkább lelépek innen:-)
amit akartam, megtudtam;-)
úristen senkit nem érdekel a párod farka, ha személyesre akarod venni, inkább vele foglalkozzál, itt általánosan folyik a téma, légyszíves a személyes érintettésgedet ne hozzd ide, mint valami amit megsértettek, mert nem igaz.
a kinevetést bocs kioktatás szagú, ha tetszik, ha nem, az ismereteit egy percig sem vontam kétségbe.
:)
Te kis teológus:)
Ugyan már????
Most kitalálták,hogy mitől van méhnyakrák,de én nem hiszek ebben.Nem kell hozzá pár év és majd jön a kontra,hogy bocsika,tévedtünk,más is okozza:))
basszus!!!
szerinted nem primitív, hogy egyes kultúrákban kimetszik a lányok csiklóját??
Hát akkor bánhatod,h nem oda születtél!!!:-P
Szerintem akinek amilyen a párja,amellett fog voksolni,mert úgy szeretjük őket ahogy vannak,de ez nem jelenti azt,hogy minden fiúgyermeknél,vagy felnőttnél meg kellene csinálni a műtétet.
Az orvosi véleményekhez ,meg közvéleménykutatásokhoz nem sokmindent tudok hozzáfűzni,mint annyit,hogy még mindig csak puhatolóznak és találgatnak az egészség területén.
Vizsgálódnak,kutítgatnak statisztikákat gyártanak,amik köztudottan igen kis százalékban fedik a valóságot.
Ha megalapozottan szükség van a műtétre,akkor oké,de minden fölösleges orvosi beavatkozásnak ellene vagyok és hiszek abban ,hogy Isten nem akármiért teremtett ilyeneknek minket ,mint amilyenek lettünk,mint a férfiak és a nők is:)))
Kicsit furának tartom ,hogy a bibliában van szó róla,mert nekem úgy tűnik ,hogy "bocsika,elcsesztem,az a kis bőr a pasiknál kicsit sokra sikerült,ugyan már javítsátok ki a hibámat":DD
Szóval csak egy vallási dolog,vagy ritusszerüen
ősi tradíciók alapján kialakult hagyomány ,egyes népeknél,nem több.
További értelmes kontra! Köszi Timi!
De talán eljött az ideje, hogy kiszáljak a fórumból, amit tudtam, már hozzátettem!
Pá!!!
Hűűűű, de vérmes valaki:)
Nem, nem néztem el, el tudtam olvasni. Nekem ez is eszembe jutott erről a témáról, nálam összefüggésbe kerül a metéléssel ez is. A véleményem meg áll továbbra is. Mellesleg nekem is volt ilyen pasim, és nekem is az "eredeti" tetszik jobban. De persze férjet nem ez alapján választunk, nem ezt nézzük meg először- gondolom én.
úristen...sokszor elszörnyülködöm, h milyen primitívek az emberek.
erről már én is hallottam, de ez messze nem olyan dolog, mint a férfiaknál a körülmetélés!
Nem értem, Timi miért kapcsolta ehhez a témához.
Mango nem oktat ki senkit, csak többet tud a témáról mint az szokásos. Ebben az országban nem ez a fő téme, és általában akit nem érint személyesen azt nem is érdekli.
Vagyunk néhányan akiknek megadatott ez a szerencse hogy ilyen párt kaptunk, és mi ki is állunk mellette.
Kedves myly! Ennek igazán nagyon örülök! Ez egy helytálló kontra vélemény, mert tapasztalaton alapul, nem mendemondán!
Oké! Elfogult vagyok, de nem bánom!
Miért neked is megcsinálták??:DDDDDDD
Figyelj,mi női szemmel csak laikus véleményeket tudunk mondani a dologról.Akinek volt már ilyen -olyan partnere,el tudja mondani a véleményét,hogy melyik volt jobb,bár azt hiszem a véleményben érzelmi befolyásoltság is szerepet kap.
Nekem volt mindkettő és mérföldekkel jobb a "természetes":DDD
Ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a barátomnak kicsi a pénisze, és így nem élvezem vele a szexet, mert nem nagyon érzek semmit?
- Hogyan tudom minél hoszabb ideig mereven tartani a péniszem.?
- A páromnak 2 húgycső nyílás van a péniszén. Ez normális? Nem okoz számára problémát. Azt hitte eddig, hogy ez normális.
- Másként tekintenek a nők egy pasira, ha tudják róla, hogy az átalgnál kisebb a pénisze?
- Lehet kielégítő a szex egy olyan férfival, akinek kicsi a pénisze?
- Hogy tűnhet el a pénisze?