Jaydess spirál (beszélgetés)
Akkor értem
Amúgy én is fog. Gátlót szedtem előtte, jó pár évig, ami nem vált be, egészségügyi gondjaim voltak miatta, azért kellett a spirál.
Altatásban? Nekem ambulánsan,semmi altatás, kicsit méhszájon nyitni, vágni kellett, egy kis csípést éreztem, az vérzett, nekem nem a vérzés első napján tette fel.
A levétel az lesz szerintem fájdalmas.
Tegnap feltették nekem is altatásban. Semmit nem érzek, kicsi vérzés volt, de nem vészes.
1 hónap múlva kontroll.
Fura, hogy nem is érzem, hogy bármi történt volna. :)
Kösziiii.
Bár engem a dokinő azzal kecsegtetett, hogy nem nagyon lesz vérzésem. Jó lenne. :)
Vigyázok, nem lett semmi bajom.
Van akinél már a spirál levétel megtörtént, milyen volt, és ha babát terveztek összejött utána könnyen?
Lehet ez a spirál még nem nagyon terjedt el, használata, ismerete még gyerekcipőben járhat itt MO-on.
Szia Viki!
Meg vagy elégedve a Jaydess-el egyébként?
Sziasztok Lányok.
Egy hét múlva teszik fel a Jaydesst, altatásban, mert még nem szültem és a méhszájam nagyon zárt, ezért a doktornő nem akart kínozni. Örülök is neki, meg nem is.
Kérdezném tőletek, hogy sportolni lehet ezzel a spirállal, mennyi ideig kell várni a felhelyezés után a sporttal?
Sziasztok. Nekem a jaydess már 3 évéhez közeledik, (júniusban). Erős vérzészavar miatt tették fel, nem használt már semmilyen bogyó (sem alacsony, sem magas hormontartalmú nem volt jó). Fogigátló nélkül meg túl erős és hosszú vérzésem volt (két hét bő vérzés, két hét szünet, és volt h hónapokig véreztem, ezért volt gyógykaparásom is). Sokat szenvedtem, sajnos nem igazán van értelmes válasz, h mi a bajom, annyi a lényeg h a nyálkahártyám nagyon felvastagszik, nem lehetett vékonyra csökkenteni. Most spirál mellett is van vérzésem de sokkal kevesebb mennyiségben, igaz nem ritka h 8 naposra elhúzza, a menzesz utólsó napokban csak barnás pecsételő, meg az első napon görcsölök.
Az orvos mondta h tényleg van olyan akinél a spirál teljesen megszünteti a vérzését, vagyis amig hat a spirál nincs vérzése. Milyen jó is lett volna annyi vérzős hónapok után h nekem sem lett volna vérzésem.
Azt nem tudom h mi fog történni 3 év után, levegyem, v legyen addig amíg nem érzem teljesen hatástalan a spirál, igaz már félek a levételtől, biztos nagyon fáj.
Sziasztok! Van egy eladó Jaydess spirálom, 2018.11.hóig felhasználható. Én 43000 Ft,-ért vettem, természetesen olcsóbban odaadnám.
Ha valakit érdekel,a zimaandi86@gmail.com e-mail címre írjon.
köszi, nincs sok tapasztalatom repülés terén, azért kérdeztem :)
nagyobb hormontartalmú módszert (tabletta) semmiképp nem akartam (+ha itt rámjön valami hányós-hasmenéses betegség, akkor lehet izgulni, hogy fog-e így is működni), viszont a gumival és a spermicid hüvelykúppal megvannak a negatív tapasztalatok, így döntöttem e mellett. persze a kényelem sem volt utolsó szempont :)
Repülés előtt még az ezüst ékszerek sem csipognak be, én nem szoktam levenni.
Ha úgy lenne kalibrálva akkor minden egyes embernél csipogna vmiért.
Ennyi idősen hh az orvos spirált rakott fel? Szerintem kár ezzel terhelni a szervezetedet.
sziasztok! 19 éves vagyok, nekem augusztus végén rakták föl a Jaydess-t :)
Aznap és másnap is görcsölt a hasam, de az algoflex M azért könnyített rajta valamit. Harmadnapra már nem fájt egyáltalán, de egy furcsa, szúró érzés még kb egy hétig megmaradt.
Nagyjából 2 hónapig pecsételő vérzésem volt, azóta szerencsére semmi :)
Lehet, hogy másnak is hasznos tanács lehet: nekem a doktornő ajánlotta még a felhelyezést követően, hogy szedjek Rutascorbint, mert csökkenti a vérzés mennyiségét. Én úgy vettem észre, hogy bevált, bár lehet, hogy a nélkül se lett volna vészes :)
A spirál ezüst tartalmából kiindulva lenne néhány kérdésem:
Van olyan diagnosztikai módszer, amit Jaydess-el nem lehet igénybe venni, pl MRI?
Illetve egy kevésbé fontos: Repülés előtti check-olásnál becsipog? :D
Előre is köszi a válaszokat! :)