István (Vajk) és Koppány lányának a kapcsolata (beszélgetés)
Elfogadta királyának azaz "uram" lett. Szerintem
Pár éve láttam egy újabb verziót (Szörényi is ott volt) abban a verzióban István levarrta Rékát, ahogy Gizellát a lovagok.
Szerintem meg szimplán akkoriban a nők uramnak szólították a férfiakat.
A férfiak meg hölgyem-eztek. 😄
Mert Géza fejedelem halála után saját fia, Vajk lett a fejedelem, tehát az ország vezetője.
Királlyá koronázva a kereszténység felvételekor lett, és ettől kezdve hívják István királynak.
Koppány arra számított, hogy mint rangidős, őt jelöli meg utódjául Géza, ez helyett a saját fiát jelölte meg, aki az ország vezetése terén tapasztalatlan volt.
Nekem így rémlik, de ha valamiben tévedek, azért nem kell megkövezni!
Pityu ,,vagy Besenyő Margit után ,szabadon ,akár Putyi.
Nagyon szeretem,,a mai napig libabőr:))
Királyt szerintem tuti nem szólít senki Pityunak,,még rokon sem.Max kuzinnak,,de az meg hülyén hangzik:))
Győztél kuzin apám felett ,ki sötét vihart,,,,,,
Ma hallgattam egy részletet az István a király című rockoperából.
Felfigyeltem arra, hogy Réka úgy szólítja meg Istvánt, hogy uram. ( Győztél uram, atyám, felett...)
Azon gondolkodtam, hogy feltehetőleg a két személy ismerhette egymást, mert István édesapja, Géza fejedelem és Koppány testvérek voltak. Lehet még egykor együtt is játszottak. Mármint Réka és István vagy Vajk kinek hogy tetszik.
Miért nem azt énekelte Réka, hogy győztél Pista atyám felett, vagy, hogy Pityu?
Vajon miért volt az uram megszólítás, ha rokonságban álltak egymással?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Újpesti Károlyi István 12 osztályos sulival kapcsolatban ki tudna segíteni?
- Van valakinek tapasztalata a gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi karával kapcsolatban?
- Mi a tapasztalatod dr. Seffer Istvánról orrműtéttel kapcsolatban? Azt csinálja meg, amit megbeszéltek? Szimmetrikus lesz?
- Van valakinek tapasztalata Vida István debreceni természetgyógyásszal kapcsolatosan?