Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Iskolából szökött gyermek. A történetet írom, véleményeket, tanácsokat várok. fórum

Iskolából szökött gyermek. A történetet írom, véleményeket, tanácsokat várok. (beszélgetés)

1 2 3
2015. szept. 12. 21:33

Szerintem kellene az anyukanak a tanitoval negyszemkozt beszelnie (nem telefonon), es persze a fiuval is - bar gondolom ezt mar megtette, foleg ha kozosen bocsanatot kertek a tanartol. Megjegyzem, en nem az osztaly elott tettem volna, de nyilvan valamiet az anyuka igy latta jonak.

En mar a szuloi ertekezleten felhoztam volna, mielobb kellene szerintem beszelni a tanarral negyszemkozt, nehogy tuske maradjon benne, ez emiatt a kisfiu megutalja az iskolat.

En a fentiek szerint tennek.

2015. szept. 12. 21:32
Ha jól értem, a téma túl van tárgyalva. Gyerek okos, rendes, meglógást megbánta. Szülő nem haragszik, tanárnak bűntudata van, patáliát senki nem csapott, baj nem történt, tanulságot levonták. Happy end. Kihagytam valamit?
5. Channa* (válaszként erre: 3. - 4740439ec6)
2015. szept. 12. 21:31
A tanító nénivel kapcsolatban kérdezed?
2015. szept. 12. 21:26
Igen.
2015. szept. 12. 21:23
A suliban van pszichológus?
2015. szept. 12. 21:15

8 éves, másodikos fiúról van szó. Jó családi háttér, nincs kiabáláshoz, büntetéshez szokva, édesanya a közelben dolgozik. Első hetet betegséggel kezdte, a feladatokat pótolta. Második héten kezdte az iskolát, a harmadik napon a gyerek elmondása szerint egyik tanítója sokat szidta, olyanért is, amit nem követett el. Ebéd után odasúgta a pajtásának, hogy utálja XY-t, ezt a padtársa meghallotta, s azonnal közölte a tanítóval. Erre kirobbant a kiabálás, s végül a tanító közölte a gyerekkel, hogy ha nem felel meg neki, akkor keressen másik iskolát. Ezt követően a gyerek kikéredzkedett a mosdóba, de nem oda ment, hanem lehagyta az iskolát, s az édesanya munkahelyére ment. amint odaért, a tanító telefonált, édesanya visszahívta, kiderült hol a gyerek. Ezek után édesanya visszavitte őt az iskolába, bocsánatot kért a gyerek és az édesanya is, mindezt az osztály előtt. A tanító zaklatott lelkiállapotban volt, édesanya próbálta vigasztalni. Édesanya megígérte, hogy elbeszélget a gyerekkel, a tanító elhárította azt a kérést, miszerint édesanya este felhívja telefonon, hogy a továbbiakról beszéljenek. Anyuka tanácstalan. Másnap és pénteken is elvitte a gyereket az iskolába. Csütörtökön a szülői értekezleten nem esett szó az esetről. Anyuka tanácstalan, hogy merjen-e beszélgetést kezdeményezni az ügyben, vagy várjon. Ha vár, meddig várjon? A gyerek szereti az iskolát, jó tanuló, barátai vannak az osztályban, nem szívesen menne el onnan.

Röviden ennyi a történet.

Köszönöm, ha elolvassátok.

2015. szept. 12. 21:06
Iskolából szökött gyermek. A történetet írom, véleményeket, tanácsokat várok.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook