Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
NEKEM TSH MAJD NEM MINDEN ÉVBE NÉZIK ÉS ÉS MINDIG JÓ AKKOR MÁR 2 SZER MRI -N IS CSONT SŰRŰSÉG VIZSGÁLATON IS VOLTAM AZ IS TÖKÉLETES, LH FSH AZ MAGAS SZOKOTT LENNI TESZTOSZTERON AZ IS MAGAS.
A MEFORAL 850-EST SZEDEM
De akkor ezek szerint mégsem érzed annyira teljesnek a kivizsgálást?
Pajzsmirigyet sztk-ban Nekem is néztek, de mivel a TSH-m tökéletes T3,T4, ATPO-t meg sem nézték, de a többiek szerint az is kell a teljes diagnózishoz.
500-asat szedsz napi egy szemet? simát vagy XR-t? fogynod mennyit kell?
nekem így kellett (3x500-at szedtem):
10. hét 3 x 500
11. hét: 2 x 500
12. hét: 1x500
akkor rosszul is írtam az előbb, a 11. től. rádásul én elcsúsztattam egy héttel és a 12.-en szedtem 2-őt, a 13.-on egyet. :)
Merre laksz? biztos hogy lehet találni valahol magánlabort... kb 8 ezerért megcsinálnak egy terheléses cukort inzulinnal, próbálj ilyet keresni, a 3 pontos bőven elég :) ha esetleg az endokrinológus nem akarja kiirni. A baj az, hogy a sima metformint csak endokirologus irhatja ki, ha esetleg IR-ed van, az XR-t a házirorvos is szakvélemény nélkül.
Pajzsmirigyre meg : TSH, T3, T4, ATPO vizsgálatokat kell kérni.
Endokirnológushoz kell menni, vagy háziorvostól kérj beutalót, de ha jót akarsz és megteheted akkor a MensMentisbe menj. Ha mázlid van 2-3 hétre kapsz időpontot, de a vv-et addig is meg lehet csináltatni.
3. és 21 napi hormonsor - ezt kiirja a nőgyógyász
terheléses cukor inzulinnal lehetőleg 3 pontos 0-60-120 perces
Nem, lehet ebédre is enni, ha a a második fogás csak lassú összetevőkből áll, vagy én éppen tk kenyérre piritotam rá sajtot és azzal ettem.
Az a lényeg hogy az ebéd legalább fele lassu ch legyen :)
Csak mondjuk én ugy szeretem a hagymalevest ha jo barnára van piritva a hagyma, ugye akkor meg már a cukor karamelizálódik, ha annyira nem sütöt szét a hagymát akkor még jobb :)
Lehet enni néha, de a hagyma gyosnak számít főzve, pirítva ugyanúgy mint a répa...(legalábbis azt hiszem)
Én is ettem a múltkor francia hagymalevest (de azt én nem szoktam turmixolni)
jesszusom ez egy állat. nekem a rókus khban húzták(vésték barbármódon) az első bölcsim, úgy h mikor vágtál el a varrócérnát, belevágtak szám szélébe, h azt is varrhatták össze, de legalább ingyé volt. a többit 4e/db-ér húzattam ki úgy, h 2szuri, nulla fájdalom, nulla varrás, és miután kiment az érzéstelenitő csak a fogam hiányát éreztem, fájdalmat nem, vagyis nem emlékszem rá
tegnap voltam buliban(eleve másnaposan mentem, berúgni már nem sikerült), mennyi beteg ember, hát nem ez lesz az én ismerkedési közegem, bár zene jó volt.
ma ráálltam mérlegre, 63kiló. pedig eszem.
annak idején azt mondtam, h akkor fogok újra elmenni bulizni, ha lefogyok, mert h szégyenlem magam meghízva a régi ismerőseim(meg mindenki) előtt. lefogytam és muszáj vagyok bulikba menni, de vhogy nem erre vágyom már:(
Szia. Én metformint szedek (3x1-et), nekem így kell:
8 héttől 1-1/2-1
9 héttől 1/2-1/2-1
10 héttől 1/2-1/2-1/2
11 héttől 1/2-0-1/2
12 héttől 0-0-1/2
13 héttől elhagyható.
A dokid nem mondta hogy kell neked?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?