Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sokat gondolkodtam rajta, amikor novemberben nagyon rossz lett az eredmény, hogy mi lehet az oka, és arra jutottam, hogy túl kevés (!) szénhidrátot fogyasztottam. 160 g a napi ajánlott mennyiség (megfelelően elosztva), én akkor már három hónapja 110 grammon éltem.
Persze a dokim szerint nem az volt a gond, hogy keveset ettem, hanem szerinte fél év alatt ennyit romlott az IR-em. Én ezt a magyarázatot nem tudtam elfogadni, mivel a diétát elég szigorúan tartottam, miután kiderült az IR, csak éppen kevesebbet ettem a kelleténél.
Szóval szerintem nem szabad 160 gramm alá menni.
Ez most hogy? Ilyen volt az egy évvel ezelőtti eredményed és el kezdtél diétázni, és gyógyszert szedni, és rosszabb lett a négy hónappal ezelőtti eredményed? És mostanra megint javult?
Én ezt nem értem.
Sziasztok! Az én márciusi inzulin eredményem:
0': 2,5
60': 44
120' 39
Ehhez a cukor:
5,1
7,1
5,4
Jobb, mint a négy hónappal ezelőtti, viszont szinte teljesen megegyezik az egy évvel ezelőttivel, amikor még nem diétáztam és gyógyszert sem szedtem.
Erre az eredményre most nekem a dokim 1000-ről 1500-ra emelte a Merckformint.
Én kb. 7 kg-t adtam le 8 hónap alatt és most az elmúlt 2-3 hónapban visszajött rám kb. 1,5 kg.
Kiszámoltam az IR értékedet. Nem olyan magas. 2 alatt jó és a tiéd 2 felett van picivel. Kb 2,1
Az enyém rosszabb sajna.
Nekem apukámnak van 2-es diabétesze.
És most babát szeretnénk, ezért aggódom, hogy mikor fog rendbejönni? Ezért kérdeztem, hogy hogyan hat a gyógyszer és a diéta!
Jó reggelt!
Az Istenhegyi Géndiagnosztika Budapesten csinál IR vizsgálatot. 8.500,- ft Én ott voltam. Nem kell bejelentkezni, csak fél 9-re oda kell menni éhgyomorra. Akkor nem kell beutaló!!!
Nekem ezek voltak az értékeim:
Éhgyomri cukor: 4,9
60 perc: 7,5
120 perc: 6,4
Éhgyomri inzulin: 19
60 perc: 121,3
120 perc: 116,6
IR érték: 4,1
Na, akkor csak megy neked is!:D
Nekem a leadott súlyom október 7-től december elejéig lement, de azóta szinte 1 dkg sem, inkább felfelé megyek időnként, majd ismét le....
Mindent bele! Le fog menni a többi is!
Ezek októberi eredmények:
Éhgyomri vércukor: 6,0 (3,3-5,9)
60' vércukor: 7,7 (4,2-9)
120' VÉRCUKOR: 4,3 (4,2-6,4)
Inzulin: 8,11 (1,9-23)
60' inzulin: 65,9
120' inzulin: 6,56
Szerintem nekem, bár nem értek hozzá, inkább az a veszély, hogy cukorbeteg leszek, ahogy sok rokonom. Mondta is a doki, hogy nekem csak azért ír gyógyszert, mert megyek a cukorbetegség felé. Mert ugye, ha a terheléses vizsgálat előtti napon, nem 5,9 az éhgyomrim, hanem akkor is 6 vagy a szokásos 6,1 feletti, akkor meg sem csinálják a terhelésest.
Azt mondta, hogy IR-es vagyok és félő, hogy a genetikám miatt cukros leszek, ha időben nem kezelnek és nem figyelek oda.
Most nem tudom, hogy milyenek lehetnek az eredményeim, mert a dokim közben bezárt, így még nem tudom, hogy ki fog elküldeni ismét egy vizsgálatra....
Akkor jó! Most megnyugtattál!
És milyenek a terheléses eredményeid és az inzulinrezisztencia értéked?
Úgy csinálom, ahogy te.
TK. kenyér, elhagytam a kólát, kevesebb csokit eszek, stb.
Én sem tudom tartani a 160 gr-os diétát, mert nekem is sok az adag, hacsak nem olyat kajálok, amiben több a ch.
Nekem legtöbbször 120 gr van csak. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha nem tudsz annyit enni.
Ha kb. 1200 kalóriát eszel naponta és 160 alatt van a ch, és mozogsz, akkor le fog menni a felesleg:D
Én 13 kg-ot fogytam 2-3 hónap alatt. Sajnos azóta stagnálok, valamit változtatnom kellene. Persze nekem már csak néhány kiló feleslegem van 3-5 kg.:D
Sziasztok lányok! Új vagyok it ebben a topikban. 4,1 lett az inzulinrezisztencia eredményem, pedig január óta nem eszem semmi cukrot, édességet, fehér lisztet stb. ( bár lehet, hogy korábban rosszabb volt ) sosem mértem, panaszom nem vol.
Most szedek metformilt, és D vitamint. És járok eszeni 2-4 szer hetente.
El kezdtem a 160 grammos CH diétát! De nekem nagyon sok ez a kaja mennyiség! Úgy eröltetem magamba az ennivalót hogy meglegyen a 160 g CH.
Tudnátok nekem tanácsot adni?
Muszáj ennyit enni? Amennyit én ennék, abban nincs elég CH. De ha megeszem a 160 g-ot az túl sok kalória! Mert ami a fogyáshoz kell, abban kevés a CH.
Erről a Glukobay-ről Tőled hallottam először és gyorsan rá is kerestem. :-)
Milyen értékeid voltak, hogy a Merck mellé Glukobay-t is kaptál?
Sziasztok!
Róluk van valakinek tapasztalata vagy hallott róluk jót rosszat?
Interlab Medical Center
Sziasztok!
Ajánlásotok alapján megpróbáltam bejelentkezni a Mensmentisbe...hát nem jött össze!!! Július végén lesznek legközelebb időpontjaik, de azok is május 10-től lesznek elérhetőek a honlapon! Vicc...
Szóval esetleg más tipp, hogy hova/kihez tudnék menni?
Sziasztok újra!
Négy hónapja szedem a Merckformint, majdnem egyéve diétázom és a legutóbbi eredményem:
Cukor 0': 5,1 60': 7,1 120':5,4
Inzuin: 0': 2,5 60': 44 120': 39
A tavaly novemberi terhelésem sokkal rosszabb volt ennél, viszont most ugyanazt produkáltam mint egy éve, gyógyszer és diéta nélkül.Kíváncsi lennék, hogy miért.
Miért akarsz ilyet szedni?
Nem kaptál gyógyszert az IR-re?
Vagy mi az okod rá?
Én tök jól elvagyok a meckforminnal és a glukobay-al. Én ezt a 2 gyógyszert kaptam. Már majd nem leadtam a feleslegemet és tök jók lettek az értékeim. Sok év után ismét jó lett a koleszterinem és a trigliceridem, valamint a májértékeim is:D Nem dagad a bokám, stb.
Kedves lányok!
Érdeklődnék, hogy Diazulint szed-e valaki köztetek? Mik a tapasztalatok róla, illetve hogy webáruházon kívül valahol meg lehet-e venni?
Szia, most látom, te is szegedi vagy?
Nekem a TSH-m szintén 2,3-2,6 körül volt, de volt 4-5-ös is. Nem foglalkoztak vele Szegeden, pedig én is mondtam, hogy babaprojektben vagyunk. Amikor Naszódyhoz mentem, akkor a legfrissebb eredményem 2,63 volt, ő írt fel rá Letroxot.
Nekem a MensMentis nem jött be, nekem kicsit olyan "pénzlehúzós-gyanús". Igaz, csak egy konzultáción voltam ott. Azóta Kecskemétre járok Naszódyhoz, vele egyelőre elégedett vagyok, bár nála se voltam túl sokszor, majd most megyek harmadjára. Mondjuk másnak meg ő nem jön be, ízlések és pofonok. :)
Szegeden mindenesetre nem sikerült olyan orvost találnom, aki foglalkozott volna a problémáimmal.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?