Internátus c. sorozatról minden (beszélgetés)
A feliratozásnál fontos szempont, hogy amit az ember odaír, azt a kedves néző többé-kevésbé kényelmesen el is tudja olvasni, ráadásul annyi idő alatt, amíg a karakter elmondja a mondandóját. Ráadásul egy táblára maximum 2x38 karaktert lehet írni, és amikor hadarnak, nagyon nehéz úgy megfogalmazni, hogy minden fontos info átmenjen, de azért karakter-számban is elférjen, és olvasható is legyen. Így a "cégéres gazember" nem mindig fér el, ahol a "paraszt" vagy "szemét" még pont elfér. Ráadásul ez spanyolul általában az igen rövid "cabrón" kifejezést hivatott magyarul érzékeltetni.
Remélem, érthető, hogy miért hozunk néha ilyen jellegű döntéseket.
Sziasztok!
Ti honnan töltitek le az új részeket? Mert én sehol se találom :(
Üdvözlöm az Internátus-rajongókat, mint új fórum-tag. Ilyen jól felépített sorozatot a Dallas óta nem láttam, ami a mozgalmasságot illeti. A történet logikája ugyan időnként bukdácsol, de mégis élvezetes - talán a szereplők és a zene miatt. Aranyosak a kicsi szőkék, bár gyermeki "tájékozatlanságuk" nem mindig elég hiteles. A fordítás nem lehetett kis munka, ráadásul szinte "naprakészen". Ami érdekelne, hogy amire a "cégéres gazembert" használnám magyarul (a szereplő jelleme, tettei alapján), miért használja a spanyol a "paraszt" szót? Ez magyarban a sokkal enyhébb "bugyuta, műveletlen, bárdolatlan" jelentéssel bír.
Sajnos, a 6. évadot nekem is csak részben sikerült letölteni, egyik napról a másikra kopott ki a MegaUpload-ból :(, ráadásul a 12. részhez érve, kellemetlen meglepetés számomra, hogy az sem nézhető. Lehet valahogy a hiányzó részeket elérni? Hogyan? Köszönettel venném a választ :).
akkor nekifutok még egyszer
Sziasztok,én egy új fórumozó vagyok.
Itt a Hoxa portálon viszont ismerős,mivel rendszeresen
látogattam az oldalt,olvastam hozzászólásaitokat.
Rendszerint töltöttem le az Internátus részeit,amit össze is gyűjtögettem.
Viszont most ezzel a 6.résszel nem boldogultam,ezért kértem a segítségeteket.
Ugyanis "Internátus függő" vagyok,mint Ti is.
Sajnálom,hogy rosszul indítottam.
találtam egy oldalt ahol még 0-dik évad is van nagy mi :)de ez biztos csak valami összefoglaló vagy nemtudom mi...sajnos nem értem
Sziasztok !
Erről az új helyről nem tudom letölteni a 6.-részt.
Segítsetek,légyszi....
Sziasztok!
Legyetek szívesek nekem is elküldeni.
Előre is köszi.
sziasztok:)
a megás helye hol van? én csak az új fajta feltöltést találom, nekem is átküldenéd?
köszi
remélem nem erőltetik ezt a fajta feltöltési módot....
ez borzalom
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- A Fringe - Rejtély című sorozatról
- Mi a véleményetek A gonosz álarca (Santa Diabla) c. sorozatról?
- Mellékhatás című sorozatról mi a véleményetek?