Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok (beszélgetés)
nekem is hasznos titeket olvasni :)
Pénteken csináltam magamnak egy "kiskezelést", úgy volt, hogy megyünk a céggel 7végén kiállításozni...
az esemény előtti pakolás nekem nagyonnagyon fáj :( már azon gondolkodtam, hogy előszedem a ventillátort és fujatom vele az arcom :D
Sajnos nem tudsz vele beszélgetni, mert ő meg "kozmetikus fan". Ha kozmetikus vagy, akkor menj el valamelyik körútjára, bár ott sem ő szokott, hanem a fia. Szóval az esélyek így sem fényesek :)))
Egyébként köszi, hogy írogatsz, én tanulok belőle. Hasznos.
Kedvencem az esemény előtti pakolás.
Isteni utána a bőr.
A peelinget a bőrtipusodnak megfelelően válaszd ki. Amit olvastam, hogy csipke habkrémet, rozit és kénes gélt használsz nem ajánlom a rolling radírt, mert azt inkább normál, zsír és vízhiányos bőrre ajánlom. A pillanat peeling akkor célszerű ha vannak pigmentfoltjaid, ebben az esetben ha a foltokat akarod haválnyítani csak a foltos részeken használd különben nem látszik, hogy halványulnának. A spenótos zsurlós radír nagyon szépen feltölti a bőrt a magas szilícium tartalma miatt. Ha a csipkés termékeket használod, ebből levonva a következtetést, hogy problémás a bőröd akkor érdemes lenne a csipkés radirt használni. A legtöbbször elkövetett hiba lányok az, hogy nem az illat után válasszatok kozmetikumot hanem ami a bőrötökre jó hatással van!!! A kökény család nagyon kellemes a bőrnek, de akkor használd ha már idősödő a bőröd valamint problémás is egyben. A radírozást ne vigyétek túlzásba, heti egyszer használjátok csak, mert megvastagszik a bőrötök. Remélem segíthettem!
Szép napot!
Hát ezt neked kell tapasztalni. Az egy dolog, hogy mit ír le. Nekem most legjobban az vált be, hogy a csipkebogyó habkrémbe kevertem rozit és kénes gélt. Nagyon jó. Nem zsírosít ki. Mikor külön kentem fel, általában fénylett az arcom. De most nagyon jó. És kell a krém az arcnak, főleg, hogy jön a hidegebb idő. Kell egy testesebb valami a géleknél. De te keverhetsz a krémbe rozit és gepát is. Próbáld ki. És próbáld ki a kámoros szappant. Nekem jobban bevált, mint a fekete. Nem olyan erős, nem olyan intenzív, kíméletesebben tisztít és nem szárít. Nagyon jó.
Valaki próbálta már a pillanat peelinget fűzfűval? Vagy a spenótos zsurlós radírt, vagy a rolling radírt? Most akarok valamelyiket a kénes radír helyett. Csipkebogyós radírt is használtam anno, de nem szerettem. Kiváncsi vagyok a véleményekre melyik a jó nektek.
Meg érdekelnek a kökényes termékekkel kapcsolatos tapasztalatok. Habkrém, tonik.
áá, értem :)
Nah és melyik a jobb gél: GEPA vagy ROZI?
Hát, megmondom őszintén, azért használom először a tonikot, mert annyira büdös a kénes tonik, hogy azt le kell mosnom,
- reggel, ha megyek dolgozni, az nem maradhat rajtam, vagy
- ha este mosom le vele az arcom, és úgy bebújok a barátom mellé, az sem annyira nyerőő :)
Szegénynek pont tegnap mostam le vele az arcát, ő öklendezett, de mondtam, h higyje csak el, hogy hatásos :)
Egyébként, nekem lehet, hoyg ezért nem zsírosodik akkor vissza a bőröm, mert a szappant uténa használom (?)
És igen, kénes tonik akart lenni a gél :)
Én szeretem amúgy a kénes tonikot, csak a szaga.... úgyh most muszáj leszek venni egy másik tonikot is, ami nem ennyire büdi...
Meg tervezem végre az AHA-s hámlasztót is beszerezni.
Akkor a pattanásosabb bőrre még mi a jó? :)
A heti 1 napos se teljesen jó. Ott jó ha tonikkal áttörtlöd az arcod és utána esemény előtti meg a maszk. De h ez után radír???? Nagyon nem jó. Masz után nem rakunk radírt, mert a maszk az ápol, összehúz, táplál. Utána már nem radírozzuk le a felső réteget. A legrosszabb pedig az, hogy a pakolások után még fekete szappant használsz!!!! Nagyon rossz!
Helyes így lenne:
1.radír
2. esemény előtti (keringésfokozó kell h legyen az első pakolás mindig!)
3. összehúzó, nyugtató pakolás (pl az ichtiolos, gyógyfüves)
nem kell kénes maszk és aztán ichtiolos is, mert mind2 összehúzó. nincs értelme. Ha még egy pakolást akarsz felrakni, az tápláló legyen. Pl. paradiC-vit pakolás, de nem fontos. Elég az Ichtiolos.
4. lemosod a pakolást csak sima vízzel!!! ne szappannal (nem kell leoldani a szarut és szárítani. a pakolással megadtad a bőrödnek a "köpenyt", nem szabad leoldani.)
5.és végül a bőröd állapotától függően gél vagy krém. de ez nem fontos, ha zsíros a bőröd.
A napi tisztításnál miért kénes géllel kezded? Vagy tonik akart lenni amit írni akartál? :O:O Az se jó. Tonikkal nem jó kezdeni!!! Úgy a helyes, h
1. Szappan (tisztít, szarut old)
2. Tonik (visszaállítja a szappan lúgos hatása után a bőrt! nagyon fontos h szappan után tonikozz!)
3. gél és krém vagy csak gél, ahogy te szoktad.
De sztem most, h hidegebb van, célszerű krémet is használni. Egyébként úgy szoktam mostanába, hogy kis tégelybe rakok csipkebogyó habkrémet és nyomok bele rozit és kénes gélt, összekeverem és ez a krémem. Nagyon jó.
szerintetek a pattanásos és egyenletlen bőrre még mit lehet használni a gepa, fekete szappan, kénes termékek és az almás-citromos termékeken kívül?
Illetve a másik kérdésem, leírnátok nekem légyszi, hogy milyen sorrandben használjam? :)
Most így használom:
1. kénes tonikkal lemosom az arcom
2. esemény utáni pakolás
3. kénes maszk
3. kénes radír
4. ichtiolos gyógyfüves pakolás
5. fekete szappan
5. kénes gél vagy gepa, mikor hogy
persze ez csaka heti nagy tisztításom... amőgy napi kétszer szoktam így
1. kénes gél
2. fekete szappan
3. kénes gép vagy gepa (de ezt csak napi egyszer szoktam)
előre is köszönöm :)
Sziasztok! Nimrod, valóban jól gondolkodtál, a túlzott bőrápolás sem jó dolog! Minél gyakrabban tisztítod a bőröd, annál több faggyút termel... Ne vidd túlzásba, anyukád szerintem segíteni fog ebben! Ha anyukád kozmetikus, akkor gondolom van neki viója. Ha van, akkor azt lehet használni pórusösszehúzásra, fertőtlenítésre, faggyúműködés szabályozására.
Sajnos termékileg nem tudok segíteni, nekem tényleg csak 1-2 dolog van Ilcsitől, az összehúzó pakolása az nagyon jó! Ha anyukádnak van, azt is használhatod néha-néha!
További ajánlott fórumok:
- Ilcsi néni kozmetikumai? Ki mit gondol ezekről a termékekről?
- Kinek milyen természetes kozmetikum vált be? Pl. Ilcsi...stb.
- Hol, melyik kozmetikusnál lehet venni Ilcsis termékeket Győrben?
- Ilcsi kozmetikumot hol tudok Debrecenben beszerezni?
- Ilcsi kozmetikum vélemény?
- Ilcsi termékekkel dolgozó kozmetikust keresek