Ikres anyukák, beszélgessünk! (beszélgetés)
hát, majd meglátjuk nálunk hogy lesz...:o)
Nálunk ez azért alakult így, mert az egyik keresztszülő elég messze lakik, és csak ritkán tud jönni, és hogy ne legyen az, hogy az egyik baba többet látja a keresztszüleit, mint a másik.
igen, erre gondoltam én is, hogy ha csak egy van, akkor sz elég megterhelő nekik anyagilag...
Nálunk mindkét babának két keresztapja és két keresztanyja van. Így nincs vita. És ha jönnek látogatóba, úgyis hoznak mindkét gyereknek valamit.
persze simán érezheted már...
Hát nem tudom, de én azt hiszem érzem őket. Feküdtem az ágyban és éreztem mintha "forogna" bent valami. Az lehet? Mondjuk 16. hetemet töltöm, ezért nem tudom, hogy lehet-e az.
Viszont ilyet nem éreztem még.
Meg mintha korgott volna, pedig nem voltam éhes, aztán egyszercsak elmúlt.
szerintetek az ikreknek 2 pár keresztszülő kell vagy egy?
én is érzem, a fiammal csak a 19 héten éreztem..
Én a 18. hét környékén éreztem buborékolást a hasamban. Aztán a 20. héten éjszaka éreztem, hogy mozognak.
Sziasztok!
Ti mikor éreztétek az első mozgást? Mit kell érezni? Mert azt hiszem én érzek valamit...
igen, ezt már ő is tudja:o))) szinte csak erről beszélünk, hogy milyen nehéz lesz az elején, aztán milyen jó lesz később:o))
Hát ha egyszerre kelnek az ikrek s nincs elég tejed akkor a férjed sem fog nyugiban aludni...De gondolom ezt tudod:-)Nem egyszerű az biztos,hogy együtt legyen a család...de majd később az lesz :-)))
igen, erre gondoltam, vagyis egy szobában, de külön ágyban...a fiammal 2 hós koráig egy ágyban aludtunk+ a férjem. ez nagyon kényelmes volt mert éjjel csak nyekkent egyet és tudtam, hogy szopizni akar, apa meg aludt , fel sem ébredt. sajnos most ezt az ikrekkel nem fogom tudni megcsinálni, pedig szívesen aludnék velük. persze velünk lesznek egy szobában, csak külön ágyban. a fiam meg simán alszik külön szobában a saját kiságyában...remélem továbbra is fog, mert lassan át lesz szoktatva heverőre...:o)))
Külön szobára gondolsz?Vagy az éjszaka miatt kérdezted?Az az igazság,hogy a nagylányom december elején ment a saját szobájába,de nem alszik még el egyedül így az esti altatás apára marad, s mire elalszik a Timi,addigra apa is elalszik s nincs szívem felkelteni őt,így ő a 2 éves csajszival alszik én me a hálónkba s nekem is kényelmesebb így ha ott fekszenek mellettem,mert csak 1 cumi kell a szájába s nem kell felkelni vagy megetetni,de ígyx is össze vissza forognak már pedig még csak 6 hetesek múltak.De lassacskán éjszaka is a kiságyba fognak aludni, remélem a nagylány is elalszik nemsokára egyedül s akkor apa is visszatér ill. addigra a kicsiknek is beáll a napirendje remélhetőleg...remélem erre irányult a kérdésed,ha nem akkor szólj s válaszolok rá:-)
lina!
a gyest két éves koruk után kapod kb 50ezer..ezt a magyar államkincstártól kapjuk az ikrekre..ezt nem a kereset után számolják..ez mindenkinek ennyi..(mármint az ikreseknek)szülés után tgyás fél évig utána gyed 2éves korukig..na ezt számolják a keresetből..
Nem kereset után számolják? Vagy az melyik? Barátnőm kevesebbet keres, mégis egy gyerekre több jött neki ki.
Én azt hittem az az utolsó évben lesz max. 25.000 nem egy-két év múlva.
Nah, mindegy is. Majd az okosok megmondják! Ha ennyi marad a hitelünk, nem tudok sokáig otthon lenni velük :( Már most visszakéne mennem, hogy jó legyen, aztán megszülök és másnap megyek dolgozni :)
Ha én visszamegyek két év után dolgozni, akkor utána 4 évig kapok gyest?
sajnos igen, a gyes általános, tehát mindenkinek egyforma...úgyhogy hiába maradhatsz otthon, éhen halsz ennyi pénzből...ez van!
Na az jó hír. Néztem neten kalkulátort, de szerintem valamit nem jól írtam be. A gyes-gyednél néztem hogy össze vissza ingadozik. A végén mielött lejár a gyes 25.000 ft.ot kapnék két hónapig. Lehetséges? Mert akkor az igen durva lenne... Éhen halnánk. Férjem fizujával együtt, talán a hitelre meg a fele rezsire lenne elég, pedig férjem nem keres keveset...
hát igen a gyes tényleg nem nagy összeg..50ezer körül..de viszont gyes mellett lehet akár 8órában is dolgozni..
igen, az lehet 8 évig a főállású anyák maradhatnak itthon, mivel én az is lehetek:o)))
Én kaptam a védőnénitől egy könyvet amiben benne van egy csomó érdekes dolog.
Azt olvastam benne, hogy 6 éves korukig, vagy amig el nem kezdik az iskolát ( 7 év ), lehet velük otthon maradni. Jó, persze, gondolom nem sok pénzért, lehet jobb ha az ember visszamegy dolgozni... Ha tud.
Meg van olyan is, hogy az apa kaphat valami pénzt utánuk... De ezt most igy fejből nem tudom :)
Én holnap leszek 16 hetes :) Remélem pár hét és nálunk is kiderül mik lesznek. Én két kislányt érzek. Olyan jó lenne... De végülis mindegy, csak ne legyen gond.
látod, ezt nem tudom...azt már mondták, hogy a gyerkők 8 éves korukig lehetünk itthon gyesen...
az enyémek is kétpetéjűek:o)) remélem fiú-lány a felállás:o)))
Két petéjüek. Pécsi vagyok :)
ha dolgoztál valamennyit akkor kapsz...
neked egypetéjűek? pesten laksz?
Tudom, hogy eleve veszélyeztetett, csak akkor még 4-en voltunk, aztán redukció után is van veszély bőven...
Az jó lenne, ha én is kapnék... De ha más nem, akkor a védőnő biztos elmondja.
Köszi nektek!
További ajánlott fórumok: