Így dominózom! (beszélgetés)
Sorvégem 5*
Van 8/8, 7/8 dominóm az asztalomon.
Sziasztok mindenkinek!
Szép napot kívánok és jó dominójárást :-)
Ugyan én "ülök" és nem a talpamon, de azért viszont kívánom a jókívánságodat.
Mondhatnám úgy is, hogy legyen benne részed, de azt hiszem részedről is megvolt.:-)))
Bizony..bizony, figyelemmel kísérjük "munkásságodat".
Nekem most ez van:
""Pontszámod: 218. Ezzel 1416. helyen állsz a toplistán.
Az elmúlt 4 hét eredményei alapján 27. legjobb eredmény a tied.
Eddig 182 dominót raktál le, 219 DominÓrával találkoztál, az aukcióra 72 dominót raktál, 37 dominót vásároltál onnan, 4 dominódat dobtad el, és 10 ajándékot váltottál be""
(Szerintem jó tanitványnak bizonyultam, köszi...)
Jó reggelt !
Nekem 6 után sikerült a 1 pontoson vásárolnom. Ilyen szerencsém még nem nagyon volt eddig.
Éjjel nyugodtan lehetett pihenni, mert most jön a java dominó !
Sziasztok talpon lévő dominós társaim.
Szerencsés vadászatot!
Úgyszintén.
Most ébredtem. Aludtam 9-től-idáig. Engem is kicselezett. Kimaradt a tegnapi ucsó,meg a mai első. De egy a jó.
Nagyot aludtam!
Ezen a "nagy" napon lehetne, de általában ilyenkor nem az.
Mivel látom nem tudsz dönteni, mert hibáztatod magadat, így ez erősen befolyásolja döntésedet.
Ebben a helyzetbe a következőt tenném, kívárnék az aukcióra tétellel és 21:57-kor feltenném aukcióra a 7/7-et, lesz ami lesz alapon és elkönyvelném magamnak, hogy elvesztettem 1 pontot. Rá se néznék többet a 7/7-re, ha elviszik, elviszik, ha elveszik, elveszik.
Felvenném gyorsan az új dominómat. Ha szerencsés alkat vagyok akkor reménykednék, hogy sorba illőt kapok, egyenesen a sor végére összekötőt, vagy Jokerest.
Ha nem vagyok szerencsés alkat, akkor AJÁNDÉK dominót kapok.
Most döntsed el, hogy melyik alkathoz sorolod be magad. mindez csak akkor igaz, ha A1-en van a 7/7, de még itt is beléphet az 1%-os hibalehetőség hatása. :-)))
Ne görcsölj már, nyugi van. Senkinek nincs joga kritizálni játékodat, légy határozott, így döntöttem és punktum.:-DDDDD
Megint elmondom, hátha egyszer valaki el is olvassa és elgondolkodik rajta:
A sorvégemhez nem passzoló 3 dominót engedek az asztalomra, a következő DominÓráig meggondolom, hogy melyiket kellene aukcióra tenni. Persze ennek eldöntéséhez végig nézem az összekötő dominó, aukción lévő vásárlási lehetőségét. Amelyikhez nem találok, vagy a legtéávolabbi időpontilag, az a hunyó.
Ahogy felveszem a 4. dominót, már csak összevetem, hogy véletlenül nem stimmel-e összekötönek, ha nem írány a kiszemelt aukcióra, ha igen akkor újra gombolom a kabátot és kezdem elölröl a vizsgálatot, kihagyva belölle a sorhoz csatlakozó dominókat.
Milyen garanciád van rá?
Hogy a 7/7 6,- és 7,- óra között elkeljen, nagyon kicsi tétet mernék rá tenni.
Mondjuk 5 órás DominÓrára számolva kelnek fel a dominózó társaink 1/2 6 után, felveszi a dominót, keres egy összekötőt és vásáról. 2 órás kötöttséget szerez vele, így még ha szeretné sem tudja megvenni a 7/7-et.
Aki viszont addig volt fenn, az azt mondja, na mindent leraktam 6-ig kötöttségem van, a sorvégem 7-es, vehetnék 7/7-et, de még nem aludtam eleget, hát inkább visszafekszem és ha felkeltem még meglesz megveszem, ha nem hát nem, hisz pontot nem nyerek vele, a sorom építéséhez nem kell.
Tehát potenciális vásárló, aki a lerakott dominóra hajt, mert az keresi a duplákat, mennyi az esélye, hogy éppen 7-es a sorvége.
No szóval ennyire garantált az, hogy megveszik a 7/7-et.
Meg kell gondolnod, már réges régen döntési ponthoz érkeztél, főleg, ha az A1-en van a 7/7.
Korábban felraktam volna ec-pec alapon a 4/3-at aukcióra, már lehetne belölle pontod.
Most 2/8 van a 4 pontosok között 21:35, illetve 21:56 ig. Hajéandó vagy-e 3 pontot adni és két dominódat úgy felhasználni még, hogy nem kapsz érte pontot. Nem javallom.
Felteszed a 7/7-et most, így előfordulhat, hogy majd még egy dominót el kell dobnod, illetve a 7/7 reggel kiesik a listából. Ha felteszed 22:50 körül tenném és csak akkor venném fel a dominómat.
Nem javallom.
Javaslatom a 8/4 feltevését most aukcióra.
Na, most kérenék tanácsot!Az asztalom így néz ki:
sorvég*2
7/7
5/4
4/3
8/4
0/4
Egyiket aukcióra kell tennem, én azt gondolom a 7/7-et.