Idősek otthonában élők és hozzátartozóik segítsetek (beszélgetés)
Kedves Kálmán!
Nagyobb esély lenne pontos választ kapni az intézmény honlapján az intézményvezetőtől. Ránéztem az oldalra, van telefonszáma és mail címe is.
Kedves Mindenki,
70 éves, budapesti, magát lényegében mindenben ellátni képes anyósom egyedül maradt, hozzánk költözni nem hajlandó (vidéki kisvárosban lakunk, a munkánk ide szólít), szeretne bekerülni valamelyik budapesti otthonba, leginkább az Illés utcába. Mivel a témában teljesen tájékozatlanok vagyunk, és alapvető kérdésekre sem találtunk választ, ezúton próbálunk információhoz jutni. Alapvetően a következő kérdések érdekelnek bennünket:
1. Mennyi idő alatt lehet bejutni (ő egy önálló szobára gondol)?
2. Mekkora összeget kell beköltözéskor fizetni?
3. Mekkora összeget kell a benttartózkodás alatt a teljes ellátásért fizetni?
Nyilván további kérdések is felmerülnek, de az alapvető döntés meghozatalához ezeket szeretnénk tudni. Köszönöm mindenkinek, aki segít!
Kálmán
Már csak 80 évet betöltött időseket vesznek fel idősek otthonába, - vagy olyanokat, akik se ülni, se állni, se mozogni nem tudnak, de még lélegezni is csak módjával!
Jobb, ha tudjátok!
Vagy "ellen-reklámnak"! DDD
Ilyenkor mindig eszembe jut Földi Teri művésznő megjegyzése: "mindegy mit mondanak, akár jót, akár rosszat, - lényeg, hogy beszéljenek rólam!"
Kedves Bártfai Andrea, N.diamond, Pansioner, d1d0eece08!
Remélem,elér hozzátok az üzenetem, bár már régen nem irt senki ebbe a fórumba, nem tudom,lehet-e látni, ha valaki jelentkezik.
Ha jól olvasom, ti meg vagytok elégedve a nyugdíjas otthonnal ill. házzal ahol éltek, de senki nem nevezi meg, melyik otthonról van szó. Megkérdezhetném, melyek ezek az intézmények?
Békés megyében lévő idősek otthonáról szeretnék érdeklődni. Ha esetleg van valakinek tapasztalata, vagy esetleg ott dolgozik...
Mire ügyeljünk az otthon kiválasztásánál ? Hálás szívvel megköszönném a tapasztalatokat!
Most olvastam a naplóját, - mélyen meg vagyok rendülve! Nyugodjon békében, - jaj nagyon-nagyon sajnálom!:(
Andi is nagyon szomorú lesz miatta, hisz ők sokat leveleztek idős otthon ügyében.
Értesíteni kellene, - nem tudjátok mikor jön haza Spanyolból? Vagy esetleg tudja valaki az email címét?
További ajánlott fórumok:
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?
- Beszélgetés az idősek otthonában idősekkel
- Szeretnék dolgozni idősek otthonában, kell hozzá valamilyen szakképzettség? Úgy tudom, hogy nem...de azért itt is megkérdezem.
- Idősek otthonában dolgozók!
- Él-e valakinek közeli hozzátartozója idősek otthonában, s ha igen, mi a tapasztalat az otthon életéről? Hogy érzik magukat az ott élők?
- Idősek otthonában kinek a felelőssége megcsinálni az otthonba a nagymamámnak vett motoros ágyat, nekünk vagy az ott dolgozóknak?