Idősek otthonában élők és hozzátartozóik segítsetek (beszélgetés)
Látod, én is itt vagyok, - miközben a földszinten a recepciós asztaloknál megy a pletyi!
Nem tudom, de valahogy jobb, mint lent bekapcsolódni a "bugyi"-témába. DDD
Ugyanis az egyik férfi lakótársam elmondta, hogy egy félévvel ezelőtt beköltözött nyanyszi azzal szórakoztatta a mellette ülőket, hogy ő mindennap kimossa! Mire egy másik, hogy ő is, - de csak a kritikus részt!!!! Jajjjjj...
Persze tudom, hogy nekem könnyebb, mert a férjemmel vagyok, - de ha egyedül lennék is, biztos megtalálnám a hozzám illő társaságot.
Januárban új program jött: "köszöntő" címen, - minden hónapban lesz, - köszöntik az aktuális születés- és névnaposokat, valamint az új lakókat.
Mivel én is az első nyitó szériába tartoztam mint születésnapos, sütöttem egy csokis gyümölcsös tortát, amit kis darabokra vágtak a szocosok, mert nagyon sokan jöttek össze a köszöntésre. Rajtam kívül volt valaki, aki pezsgővel érkezett, de elrakatták vele, mert nem jutott volna mindenkinek.
Felolvasták a horoszkópot, kaptunk köszöntőlevelet (amiből kitűnt: hány napot töltöttem el földi létem során) és kaptunk egy doboz kagyló-bonbont is.
Aztán az egyik szocos leült a zongorához és megindult a nótázás.
Remélem Te is beszámolsz majd az ottani történésekről!
Szép estét mindenkinek, - aki erre jár!
A sződligeti a legjobbak között van, - jól választott a lányod: szép környezet, nagyon jó ellátás.
Többször üdültünk a Gara Hotelban, - ott ismerkedtünk meg egy szimpi sződligeti házaspárral, - véleményt cseréltünk, - csupa szépet és jót mondtak az otthonról és ők is jól érezték magukat, mint otthonlakók. Szintén gyakori vendégek voltak a Garában, mert az a gyógyvíz jó hatással van a pajzsmirigy megbetegedésben szenvedőkre.
Remélem jól vannak, - sajnos már elfelejtettem a nevüket. A Gara is évekig zárva volt, már nem tudtunk ott találkozni.
Ne aggódj, jól érzed magad az otthonban, - ha nem tetszik a közösség, - még mindig itt vagyunk Neked! DDDD
Szia, kösz, hogy reagáltál a bejegyzésemre. A sződligeti otthonba megyek. Tudom a hozzászólásaidból, hogy Te is otthonlakó vagy a férjeddel. Reménykedem, hogy jó otthont választott a lányom nekem. Az idő rövidsége és az egészségi állapotom hirtelen romlása miatt csak az ezeknek megfelelők között keresgélhettünk. De reménykedem!!
Tudod,...az hal meg utoljára...a remény!! Pusza♥♥
Isten éltesse sokáig, az emberi élet legvégsőbb határáig! És élje túl élete megrontóit, - szívből kívánom, mert én is elhatároztam, úgy ahogy Mircsi!
És a férjed legyen a családban a kivétel! Add át Neki az üzenetem, és küldök virtuális tortát is, csak nyugi...
Ha csak elhatározás kérdése , hát juszt is ! / aztán , ember tervez .../ de Te legalább pozitívan állsz hozzá ! nem úgy mint a férjem !
Volt 3 bátyja , közülük ketten 52 évesen mentek el , a 3. is csak a 61-et érte el és mi mostanába leszünk 61 évesek , ő holnap !
DDDDD....
Persze Mircsi, Te még fiatal vagy, - bár én tudnám ezt elhatározni így 70 felett!!!
Jó Nektek! Ti tudjátok, mit jelent békességben élni és szeretni egymást...
Most meg 2 ember beszélget és mindegyik más nyelven... szörnyű ez a megosztottság!
Huszonévvel ezelőtt azt mondta, hogy "az öregek felzabálják a fiatalok jövőjét!"
Az már nem jutott el a töppedt agyába, hogy azoknak a pénzén tanult, - tehát neki/k/ ingyen volt, - most meg van képük pénzt kérni a fiataloktól, sőt adósságba hajszolni szegényeket... (diákhitel!) Nem csoda, ha elmenekülnek, és ez bizony nagy baj...
Már készül az új törvény tervezet: kötelezővé fogják tenni, hogy a családtagoknak kötelessége az idős, magatehetetlen ember ellátása, - lehet hogy eszükbe (na ne flancoljunk!) sem fog jutni: mit kezdjenek azokkal, akiknek nincs családjuk?! Vagy esetleg külföldön él és külföldi állampolgár?!
Itt is meglesz a szokásos fejetlenség...
Meg aztán az is lehet, hogy engem köteleznek, hogy költözzek ki a családomhoz... DDD Szerintem költözzenek ők, én előbb voltam itt!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?
- Beszélgetés az idősek otthonában idősekkel
- Szeretnék dolgozni idősek otthonában, kell hozzá valamilyen szakképzettség? Úgy tudom, hogy nem...de azért itt is megkérdezem.
- Idősek otthonában dolgozók!
- Él-e valakinek közeli hozzátartozója idősek otthonában, s ha igen, mi a tapasztalat az otthon életéről? Hogy érzik magukat az ott élők?
- Idősek otthonában kinek a felelőssége megcsinálni az otthonba a nagymamámnak vett motoros ágyat, nekünk vagy az ott dolgozóknak?