Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)
"Ne kívánj más lenni, mint ami vagy, és próbálj meg tökéletesen azzá válni."
Szalézi Szent Ferenc
„Tanulj a tegnapból, élj a máért, és reméld a holnapot!”
/Anonymus/
"Minden reggel, amikor kinyitom a szemem, azt mondom magamnak: nekem, és nem az eseményeknek áll hatalmában a mai napomat boldoggá, vagy boldogtalanná tennem. Én döntök, hogy melyik valósul meg. A tegnap már elmúlt, a holnap pedig még nem jött el. Így csak egy napom van, a mai nap, és én boldog leszek benne."
Julius Henry
"Elképesztően jót tesz, ha egy kis nevetéssel és könnyedséggel kezdjük a napot!"
(Raphaëlle Giordano)
A reggelektől mindig valami újat remélünk. Fantasztikus változást, jövőt, megoldást. Valóban a reggel hozza el, vagy mi magunk a reggel ígéretével jövünk rá a megoldásra?
Nélküled hogyan sikerülhetne? Nem oldja meg helyetted senki más. Te teszed meg az első lépést.
Korán reggel adj hálát azért, amid van. Hidd el rengeteg tettedért lehetsz büszke magadra.
Amikor rájöttél erre, már lesz erőd nekivágni a napnak, a tetteid értelmet nyernek, erőt kapsz.
Persze, így már igaz, hogy a reggel hozza el.
Volt idő, amikor csak sajnálkoztam magamon, szajkóztam a szerencsétlenségem, s közben egyre jobban annak is éreztem magam.
Aztán egyszer úgy döntöttem, elég volt.
Azóta minden reggel hálával kezdek. Sokkal jobban indul a reggel, elfelejtettem a panaszkodást. Valahogy berögzült a régi énem, arra koncentrálok, hogyan legyen.
Szebbek a nappalok, a mondatok mióta szépek a gondolatok a fejemben.
Próbáld ki! Biztatlak. Hidd el nehéz az elején, de később már csak csodálkozni fogsz magadon, hogy nem is olyan nehéz.
BiróMárta
"A bölcsesség gyökere az önuralom."
Robert Burns
"Adj egy esélyt az új napnak. Hagyd, hogy megmutassa neked a célodat, a feladatodat. Tudod, a reggelek éppen erre jók. Értelmet adnak az életnek a sötétség után."
Dean Ray Koontz
"Egy új nap. Új gondolatokkal, új reményekkel, új álmokkal. Köszöntsd ennek megfelelően."
(Léria Dipán)
"A hit az emberek legerősebb fegyvere, és ha mélyen gyökeredző hitünk van, semmi sem tud legyőzni bennünket. Semmi."
Norman Vincent Peale
„Sose feledd, hogy kellően erős akarattal még a gyengék is nagy erővel rendelkezhetnek.”
(Kate Morton)
"Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét."
(Jimi Hendrix)
"Jó érzés, hogy a hétköznapokon is lehet kedvesnek lenni, és jó érzés, hogy az emberek értékelik ezt."
(Linn Skaber)
“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”
Albert Schweitzer
“Akinek céljai vannak, annak értelmes az élete és tart valamilyen irányba. A célok szabják meg az irányt.
Aki a céljai felé halad, az boldogabbnak és erősebbnek érzi magát.”
Brian Tracy
"Legyünk figyelemmel azokra, akik boldogságunk okozói, kertészek ők: virággal borítják be lelkünket."
(Marcel Proust)
"A reményt kell táplálni minden erővel és minden módon.
Még akkor is, ha reménytelennek tűnik a helyzet.
A remény ugyanis olyan, mint a hit: hiszek, mivel lehetetlen. "
Bagdy Emőke
“Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”
Teréz anya
„Két életünk van. A második akkor kezdődik, amikor rájövünk, hogy csak egy van.”
Konfuciusz
„Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”
Albert Einstein
"Egyszer megtanulod, hogy mindenki sebezhető, és a hegek mindig rajtunk maradnak. Egyszer megtanulod, hogy megbocsátani talán könnyű, de a felejtés sosem jön el. Egyszer megtanulod, hogy a másik lelkét megváltoztatni sosem tudod majd, de a múlt fájdalmait szeretettel csökkentheted. Egyszer megtanulod, hogy a mostban elkövetett hibákat helyrehozni nem tudod, de holnap újrapróbálhatod. Egyszer megtanulod, hogy a szavak semmit nem érnek, mert a titok mindig a tettekben létezik. Egyszer megtanulod, hogy siettetni, kényszeríteni a figyelmet és a szeretetet nem lehet. Egyszer megtanulod, hogy nem szégyen visszafordulni és az újrajátszás mindig a bátorság legnagyobb próbája. Egyszer megtanulod, hogy hibázni az élet része, és a csak a hibákból tanulsz. Ezért majd megszereted őket. Egyszer megtanulod, hogy félni a holnaptól megmérgezi a jelent. Egyszer megtanulod, hogy vannak érzések, melyekre nincsenek szavak, és meg sem próbálod majd elmondani őket. Egyszer megtanulod, hogy az élet, a tiéd, és mindannyiunké maga csoda. Egyszer..."
(Todorovits Rea
A hazaszeretet ott kezdődik. amikor egymást szeretik azok. akik egy hazában élnek De ezt olyan nehezen értik meg az emberek.
( Wass Albert)
"A pillanat olyan kincs, amit rendszerint túl későn jut eszünkbe észrevenni és megbecsülni."
(Robert Lawson)
"Emberi törvény kibírni mindent, és menni tovább, még akkor is, ha nem élnek már, benned remények és csodák."
Hemingway
"A tegnap történelem. A holnap rejtély. A mai nap: ajándék."
(Eleanor Roosevelt)
"Minél nagyobb medencéje van valakinek a hátsó kertjében, annál kevesebb ideje van rá, hogy fürödjön is benne."
(ismeretlen forrás)
"Sose feledd, hogy kellően erős akarattal még a gyengék is nagy erővel rendelkezhetnek."
(Kate Morton)
"Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz."
(Popper Péter)
"A tavasznak ezer, és ezer új pillanata lehet...
s te újra, és újra várod, hogy átvarázsolja az életed."
( Léria Dipán)