Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)
A szorgalom hatalmas támasz a középszerü tehetség részére is ( Seneca)
A Magyar Kultúra Napja van ma!
EMLÉKEZZÜNK!
1989.január 22-től ünnepeljük.
Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását.
"Minden bölcs, kinek gondolatait megismernem
sikerült, arra tanított, hogy élni és írni úgy
kell, mintha minden cselekedetünk utolsó lenne
az életben, mintha minden leírott mondatunk
után a halál tenne pontot".
"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik, ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a tied marad." ~Buddha~
Harcos Katalin
Játék a szavakkal
"Nincs örökké, és nincs soha.
Csak idő van, mi hozzánk mostoha,
És élet, mely változik örökké…
Úgy válunk magunk is örökké.
Hogy beépülünk a végtelenbe,
térbe, időbe, életekbe…
A VAN soha nem múlik el,
legalább addig, míg létezel."
“Soha nem érthetem meg, miért életem legszebb emléke a pillanat, mikor – tízéves lehettem – egy téli délután beléptem anyám sötét, üres hálószobájába, s a küszöbön állva megpillantottam a bútorok politúrján és a kályha csempéin az ablak előtt, az utcán és a szemközti házak tetején világító hó kékes visszfényét. E pillanat varázsát nem tudom elfelejteni. A hó kék fénye a sötét szobában valósággal megdöbbentett, s ugyanakkor sem azelőtt, sem azóta nem észlelt boldogságérzettel töltött el. A titoknak, a mesének, az álomszerűnek, az anderseninek, az elvarázsoltnak ezt a teljes káprázatát addig nem ismertem, s később sem találtam meg az életben, soha, sehol. Mi történt akkor szívemben, idegeimben vagy a világban? Nem tudom megmagyarázni. A csodálatost nem lehet magyarázni. S az ilyen emlék örökké dereng egy lélekben, ugyanolyan mesés, kékes fénnyel, mint anyám hálójával szemközt, a háztetőkön a hó.” (Márai Sándor: Füves könyv - Az emlékekről és a csodálatosról)
" Az élet villámaival olyan légy mint a madár,
mely alol ha kivágják a fát,nem a mélybe zuhan ,
hanem a magasba száll!"
Eötvös József
" Szüntelenül mosolyogjatok a férjetekre, feleségetekre,gyermekeitekre - válogatás nélkül mindenkire -, ezzel segítetek kibontakoztatni egymás iránti szereteteteket! " /Teréz anya/
Várd ezt a napot!
Az élet ő, az élet élete maga.
Kurta idejében
Léted minden igazsága és valósága benne:
A növekedés öröme,
A tett dicsősége,
A szépség ragyogása,
Hisz a tegnap csak álom,
A holnap csak látomás,
De ha jól éled, a ma boldog álommá tesz minden tegnapot,
És minden holnapot reménylátomássá.
Várd hát nagyon ezt a napot!
Így szól a hajnal köszöntése.
(Kálidásza)
.
„Ne felejtsük, az építő az, aki építeni akar egy házat az erdőben. A környezetvédő az, akinek már van háza az erdőben.”
Miller, Dennis
'...Szeress, de ne feledd, hogy némán is szeress."
Elisabeth Barret-Browning
"Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka,
hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom."
William Shakespeare
"Az igazi szeretet tettekben,és nem a szavakban nyilvánul meg."
Filippinó közmondás
Az onzo szerelem azt mondja:"szeretlek, mert szuksegem van rad"
Az igazi szerelem azt mondja:"szuksegem van rad, mert szeretlek"
/Erich Fromm/
“Azért szeretünk valakit, mert fáradunk érte, és azért fáradunk érte, mert szeretjük.” (Erich Fromm)
"Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)
“Ha éhes vagy, nyalj sót - akkor majd szomjas leszel.”
Grass : "A TORTENELEM OLYAN,MINT EGY VECE.OBLITUNK,UJBOL ES UJBOL LEHUZZUK A VIZET, A SZAR MEGIS VISSZAJON "
Deak Ferenc -A becsuletes ember meghazasodik , az okos ember nem !
Aki mer, annál van a kanál
Gyűjtsünk bölcsességeket,idézeteket(lehet humoros is!),jelöljük ki a következő témakört is!
“A tegnap történelem. A holnap rejtély. A mai nap: ajándék.”
(Eleanor Roosevelt)
barátság
További ajánlott fórumok: