Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Idézetek, bölcsességek fórum

Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)

2009. jan. 22. 17:33
A szorgalom hatalmas támasz a középszerü tehetség részére is ( Seneca)
2009. jan. 22. 16:25

A Magyar Kultúra Napja van ma!

EMLÉKEZZÜNK!

1989.január 22-től ünnepeljük.

Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását.

"Minden bölcs, kinek gondolatait megismernem

sikerült, arra tanított, hogy élni és írni úgy

kell, mintha minden cselekedetünk utolsó lenne

az életben, mintha minden leírott mondatunk

után a halál tenne pontot".

2009. jan. 21. 18:50
"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik, ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a tied marad." ~Buddha~
2009. jan. 18. 21:51

Harcos Katalin

Játék a szavakkal

"Nincs örökké, és nincs soha.

Csak idő van, mi hozzánk mostoha,

És élet, mely változik örökké…

Úgy válunk magunk is örökké.

Hogy beépülünk a végtelenbe,

térbe, időbe, életekbe…

A VAN soha nem múlik el,

legalább addig, míg létezel."

2009. jan. 15. 15:28
“Soha nem érthetem meg, miért életem legszebb emléke a pillanat, mikor – tízéves lehettem – egy téli délután beléptem anyám sötét, üres hálószobájába, s a küszöbön állva megpillantottam a bútorok politúrján és a kályha csempéin az ablak előtt, az utcán és a szemközti házak tetején világító hó kékes visszfényét. E pillanat varázsát nem tudom elfelejteni. A hó kék fénye a sötét szobában valósággal megdöbbentett, s ugyanakkor sem azelőtt, sem azóta nem észlelt boldogságérzettel töltött el. A titoknak, a mesének, az álomszerűnek, az anderseninek, az elvarázsoltnak ezt a teljes káprázatát addig nem ismertem, s később sem találtam meg az életben, soha, sehol. Mi történt akkor szívemben, idegeimben vagy a világban? Nem tudom megmagyarázni. A csodálatost nem lehet magyarázni. S az ilyen emlék örökké dereng egy lélekben, ugyanolyan mesés, kékes fénnyel, mint anyám hálójával szemközt, a háztetőkön a hó.” (Márai Sándor: Füves könyv - Az emlékekről és a csodálatosról)
2009. jan. 14. 10:29

" Az élet villámaival olyan légy mint a madár,

mely alol ha kivágják a fát,nem a mélybe zuhan ,

hanem a magasba száll!"

Eötvös József

13. Dámci
2009. jan. 12. 13:45
" Szüntelenül mosolyogjatok a férjetekre, feleségetekre,gyermekeitekre - válogatás nélkül mindenkire -, ezzel segítetek kibontakoztatni egymás iránti szereteteteket! " /Teréz anya/
2009. jan. 10. 21:06

Várd ezt a napot!

Az élet ő, az élet élete maga.

Kurta idejében

Léted minden igazsága és valósága benne:

A növekedés öröme,

A tett dicsősége,

A szépség ragyogása,

Hisz a tegnap csak álom,

A holnap csak látomás,

De ha jól éled, a ma boldog álommá tesz minden tegnapot,

És minden holnapot reménylátomássá.

Várd hát nagyon ezt a napot!

Így szól a hajnal köszöntése.

(Kálidásza)

.

2009. jan. 8. 07:51

„Ne felejtsük, az építő az, aki építeni akar egy házat az erdőben. A környezetvédő az, akinek már van háza az erdőben.”

Miller, Dennis

2009. jan. 7. 18:49

'...Szeress, de ne feledd, hogy némán is szeress."

Elisabeth Barret-Browning

2009. jan. 7. 15:58

"Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka,

hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom."

William Shakespeare

"Az igazi szeretet tettekben,és nem a szavakban nyilvánul meg."

Filippinó közmondás

2009. jan. 7. 13:40

Az onzo szerelem azt mondja:"szeretlek, mert szuksegem van rad"

Az igazi szerelem azt mondja:"szuksegem van rad, mert szeretlek"

/Erich Fromm/

2009. jan. 7. 12:03
“Azért szeretünk valakit, mert fáradunk érte, és azért fáradunk érte, mert szeretjük.” (Erich Fromm)
2009. jan. 7. 12:02
"Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)
2009. jan. 7. 11:59
“Ha éhes vagy, nyalj sót - akkor majd szomjas leszel.”
2009. jan. 7. 11:38
Grass : "A TORTENELEM OLYAN,MINT EGY VECE.OBLITUNK,UJBOL ES UJBOL LEHUZZUK A VIZET, A SZAR MEGIS VISSZAJON "
2009. jan. 7. 11:29
Deak Ferenc -A becsuletes ember meghazasodik , az okos ember nem !
2009. jan. 7. 11:28
Aki mer, annál van a kanál
2009. jan. 7. 11:09

Gyűjtsünk bölcsességeket,idézeteket(lehet humoros is!),jelöljük ki a következő témakört is!

“A tegnap történelem. A holnap rejtély. A mai nap: ajándék.”

(Eleanor Roosevelt)

barátság

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook