Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)
"A szeretet a legszebb ajándék,
amit az ember embernek adhat,
s hogy egymásnak adhatunk,
a legnagyobb öröm az életünkben."
(Laurie Giglio)
Mertél már élni szabadon egy percet?
Ültél e egy padon olvasva egy verset?
Mosolyogtál e már vad idegenre?
Ha nem, ülj le pihenni. Eltelik az élet.
.
Mikor csodáltál meg szerelmes párokat?
Mikor valósítottál meg egy régi álmodat!?
Mikor élvezted a magányos csendet?
Az életed telik. Most tégy benne rendet.
.
Ébredtél már reggel mosollyal arcodon?
Léptél e már túl meg nem nyert harcokon?
Öleltél e már egy árva gyermeket?
Az órád ketyeg. Élvezd a perceket.
.
Nézted e már fűből a hulló csillagot?
Szivtál már magadba friss harmat illatot?
Járta e már át a nap fénye lelkedet?
Élvezd a perced. Hagyd most a terveket.
.
Hallgasd meg kérlek a madár csicsergést.
Egy percre engedd el az óra ketyegést.
Az egyetlen mi véges csak az idő s a létünk.
A jelenből rohanunk. A holnaptól félünk.
Tilla Attila
"Az igazi érettség az, ha csendben maradsz, mosolyogsz, hátat fordítasz és sávot váltasz. Mert ahol a tudatlanság beszél, az intelligencia hallgat!"
(Antonia Gravina)
"Csak az veszít, aki feladja. A többiek mind győztesek."
Paulo COELHO brazil születésű író
"Néha vissza kell néznünk, hogy tudjuk, a múltunk tanított meg értékelni a jövőnket."
(Simone Elkeles)
"A pillanatok nem vesznek el soha..."
(Csitáry-Hock Tamás)
"Nem kell, hogy az életben mindenre okunk legyen.
Ha valami jól esik, akkor az már éppen elegendő ok lehet."
Andrew Matthews
A SZERETET💗 NEM OK ARRA.....
"A szeretet nem ok arra, hogy hagyd magad megalázni. Nem ok arra, hogy semmibe vegyenek, megtapossanak kedvük szerint.
A szeretet nem ok arra, hogy várj valakire évekig, abban bízva, hogy megtalálja önmagát.
A szeretet nem ok arra, hogy visszafojtsd érzéseid, eltitkold gondolataid, csak mert félsz attól, hogy elveszíted a másikat...
Ja, hogy ennyire szereted őt? Az lehet, de ebből látszik, hogy önmagad nem szereted és tiszteled.
Ha a kocka megfordul, és önbecsülésedben elég erős vagy ahhoz, hogy ne függj senkitől, a boldogság nem várat magára, hidd el!
A szeretet arra sem ok, hogy jobban tudd, mi kell a másiknak, mint ő maga. Sosem tudhatod, milyen utat járt be életek hosszú láncolatán, és mi az, ami fejlődéséhez jelenleg szükséges. Ez nem szeretet, hanem birtoklás. A szeretet elfogadja a másik döntését akkor is, ha ő másképpen cselekedne. A szeretet elfogadja azt is, ha nem szeretik viszont.
Ha a szeretet valódi, nincs feltételekhez kötve, hanem szabadon áramlik. Ha a szeretet valódi, Te is valódi vagy... Addig csak imitálod önmagad."💕
(Guzsik-Mohácsi Viktória)
📷 Internet
"Azok az emberek, akik egy frekvencián vannak több ezer kilométerről is megérzik egymást és összekapcsolódnak; akik nincsenek egy hullámhosszon, azok akkor sem tudnak összekapcsolódni, ha egymás mellett állnak egy szobában. Minden lényeges és jelentőségteljes találkozás a rezgések összhangjában történik. Ezért mondjuk mindig, hogy elsődleges feladatod, hogy Te boldoggá válj, találj rá önmagadra, teljesedj ki, rezegj magas frekvencián, mert ha így teszel, akkor megtalálod azokat, akik szintén így éreznek."
~ Életfestők
“Először, valamikor régen, boldog akartam lenni. Aztán tökéletes. De nincs messze az idő, mikor az ember csak lenni akar, boldogtalanul és tökéletlenül is, lenni, még egy kis ideig, mert süt a nap, vagy esik az eső.”
(Márai Sándor)
Haragszol az életre, amikor felébredsz de aztán rájössz, hogy minden nap egy ajándék.
Silvia Nelli
"Mindent tudok, és mindent megkaptam már. De az igazi boldogság: adni."
Alain Delon
′′ Soha nem bántam meg a jót, amit tettem, olyanokkal, akik aztán elsétáltak. Sokan nem értették, mások elfelejtették, és néhányan kihasználták a kedvességemet.
De szívemet teszem bele mindenbe, amit csinálok, mert tudom, hogy az élet előbb utóbb mindenkinek mindent visszaad, és èn csak szép dolgokat akarok."
(szerző ismeretlen)
Tudod, mi a virág?
A földnek jósága;
Tudod, mi a jóság?
A lélek virága.
Petőfi Sándor
Egy ölelés a kislánynak aki voltam, félénk és bizonytalan.
Annak az érzékeny gyermeknek aki sírt, fájdalmai voltak és magányos volt.
Egy ölelés annak a nőnek, akivé váltam, makacs és tökéletlen, egy mindig túl nyitott szívű harcos.
A nőnek, aki megpróbál megbocsátani magának és álmodik tovább.
A nőért aki vagyok, a győzelmeimért és a vereségeimért az összes szeretetért, ami bennem van.
Minden alkalommal, amikor felálltam, az összes szörny után akiket legyőztem.
Egy ölelés a kislánynak aki mindig vagyok és leszek, mesékkel a szívemben és ezer álommal a szememben. 💚
Chiara Trabalza
Forrás: Megnyitom magam a fény felé
“Minél idősebb vagy, annál inkább érzed, hogy milyen törékeny, és értékes az élet. Azt hiszem, ez elég jó motiváció ahhoz, hogy minden nap derűsen ébredj.”
(Julia Roberts)
"Amíg fájdalmat érzel, addig élsz. Amíg más fájdalmát átérzed, addig vagy ember."
(Ruby Saw)
"Vannak dolgok, amik akkor is bekövetkeznek, hogy ha nem akarjuk, hogy bekövetkezzenek, ha akarjuk, ha nem a sors elénk gurítja őket. Vannak dolgok, amiket nem akarunk megtenni, de nekünk egy nap meg kell tennünk, még akkor is, ha bennünk nagy a gát, hogy megtegyük őket. Vannak dolgok, amiknél soha senki nem kérdezi meg, hogy szeretnéd-e. Vannak dolgok, amikről nem akarunk tudni, de át kell élnünk őket. És emberek, akik nélkül azt mondjuk, hogy nem tudunk élni, de el kell engedjük őket. Az életben nagyon sok olyan dolog van, ami kell és muszáj... megtesszük. Nem mondom azt, hogy ezek majd boldogítanak minket. Egy biztos.. belénk ívódnak, formálnak, és mi döntjük el, hogy többek, vagy kevesebbek leszünk tőle..."
(Nemesfalvy Réka)
"Sose becsüld alá a kis dolgok nagy jelentőségét!"
(Matt Haig)
“Amikor reggel felébredek, elmosolyodom. Mert élek, vagyok. Már nem gondolok világmegváltásra, nem akarok embereket megítélni. Tudom, hogy nem javíthatok más hibáin, hiszen az ő útjukat én nem járhatom végig. Elfelejtem, ki szép, ki csúnya, ki kövér, ki vézna, csak érezni akarom, hogy jó élni. Látni akarom a poros ablakot, a bosszantó legyet, a hangyákat, amik megtámadták a tegnap este elejtett morzsát. Már nincs szükségem állandó bizonygatásra, mert megtanultam, hogy felesleges. Élek, levegőt veszek, és a tükörből visszanéző arcot is lassan felismerem. Talán nem sima, nem feszes már, mégis én vagyok minden fintorban, szarkalábban, és le nem mosott szemfestékben. Ha szeretem, ha nem. Élni akarok, és szeretni azt, akivé lettem az észrevétlenül múló évek folyamán.”
( Imre Hilda)
Soha ne nézz vissza, ha nem tudsz nevetni! Soha ne nézz előre, ha nem tudsz álmodni !
Eddie Jordan
"Eljön az az idő az Életünkben, amikor eltávolodunk a drámától és azoktól, akik mindezt okozzák. Találkozz olyan emberekkel, akik megnevettetnek. Tanulj a nehézségekből és fókuszálj a jó dolgokra. Szeresd azokat, akik jól bánnak Veled és imádkozz azokért, akik nem. Legyél boldog. A zuhanás az élet része, a felemelkedés maga az élet."
(Jose N. Harris)
William Shakespeare mondta:
"Mindig boldog vagyok, tudod miért?
Mert nem várok senkitől semmit; a várakozás mindig fáj.
A problémák nem örökkévalóak, mindig van megoldás, az egyetlen dolog, ami nem oldódik meg, az a halál.
Ne hagyd, hogy bárki megsértsen, megalázzon, vagy csökkentse az önbecsülésedet. A kiabálás a gyávák lelke, azoké, akiknek nincs igazuk. Mindig találunk olyanokat, akik téged akarnak hibáztatni a kudarcukért, és mindenki azt kapja, amit megérdemel. Erősnek kell lennünk, és fel kell állnunk a buktatókból, amelyeket az élet dob elénk, hogy figyelmeztessenek minket, hogy a magányossággal teli sötét alagút után nagyon jó dolgok jönnek.
"Minden felhőnek van egy ezüstös oldala. Szóval, élvezzétek az életet, ami nagyon rövid, szeressétek, legyetek boldogok és mindig mosolyogjatok. Csak élj intenzíven magadért és magad által. Ne feledd! Mielőtt vitatkozol. lélegezz; mielőtt beszélsz. hallgass; mielőtt írsz. gondolkodj; mielőtt fáj. érezz; mielőtt feladod. próbáld meg; mielőtt meghalsz. élj. A legjobb kapcsolat nem az, amely tökéletes embereket hoz össze, hanem az, amelyben mindegyikük megtanul együtt élni a másik hibáival és csodálni a tulajdonságait. Hogy aki nem becsüli meg azt, amije van, egy napon megbánja, hogy elvesztette, és hogy aki rosszat tesz, egy napon megkapja, amit megérdemel.
Ha boldog akarsz lenni, tégy boldoggá mást, ha kapni akarsz, adj egy kicsit magadból, vedd körül magad jó emberekkel, és légy egy közülük. Ne feledd, néha az, akire a legkevésbé számítasz, az az, aki jó élményekkel ajándékoz meg. Soha ne tedd tönkre a jelenedet egy olyan múltért, amelynek nincs jövője. Az erős ember tudja, hogyan tartsa rendben az életét. Még könnyes szemmel is képes mosolyogva mondani, hogy "jól vagyok".
"Az álmodozás nem egyéb, mint menekülés a hétköznapi élet szürke realitásától."
(Chester Bennington)
"A vidámság nem más, mint lét-érzés. Bármikor ráhangolódhatsz.."
(Rhonda Byrne)
“A szeretet nem kötelesség, hanem kegyelem.Sok kell, hogy legyen benned,hogy tudj adni másoknak.”
(Susanna Agnelli)
"Az élet egy hatalmas tapasztalatszerzés, csak kérdés, észrevesszük-e valójában az intő jeleket, észrevesszük-e, ha valami nem jól működik."
(Csernus Imre)