Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)
"Az életben minden benne van: öröm és bánat, szeretet és szeretetnélküliség, boldogság és boldogtalanság, hegy és völgy.
Egyenes, nyílt út és zsákutca, tévedések és felfedezések. Olyan, mint egy hullámzó tenger. Hol fent, hol lent. Hozzánk tartozik mindkettő. Ez adja az élet szépségét, még ha olykor fájdalmas is. "
(Ismeretlen szerző)
Aki szeret, annak fickándozik a szíve. Annak az élete színes és süt a napja. Aki nem szeret, az olyan tájakon jár, ahol nem süt a nap.
Müller Péter
"Az emlékeket nem veheti el tőlünk senki és semmi. Azok velünk maradnak életünk utolsó percéig."
(Jankó Olga)
"A boldog ember nem feltétlenül a legjobbat kapja az élettől, csak a legjobbat hozza ki mindabból, amit kap."
(Paulo Coelho)
"Örülj (...) mert az élet gyönyörű, és akkora nap süt az égen, hogy a fényéből jut valamennyiünknek."
(Szabó Magda)
"A nap az élet nagy mestere: amikor lenyugszik, békét hoz, amikor felkel, reményt ad."
(Giorgia Stella)
Furcsa az élet. Ahogy összehoz két embert itt meg amott, mintha csak véletlen lenne, s aztán egymáshoz láncolja őket a barátság láthatatlan erejével.
WASS ALBERT : BARÁTSÁG
"Az élet minden egyes útjához tartozik egy híd is.
Ha előre aggódsz, hogy elbír-e... soha nem tudod
meg, hogy mi várt volna rád a túlsó parton."
(Léria Dipán)
"Ha egy mosolyra vágysz, előbb ajándékozz egy mosolyt másnak! Ha szeretnél egy kis jóindulatot, előbb adj te is egy kis jóindulatot! Amikor segítesz az embereknek, az emberek is segítenek neked."
(Andrew Matthews)
"Az emberi elme erősebb, mint bármilyen gyógyszer. Hát ez az, amit életben kell tartanunk. Munkával, játékkal, barátsággal, családdal. Mert ezek a dolgok számítanak. Hajlamosak vagyunk elfelejteni a legegyszerűbb dolgokat."
Robin Williams, Ébredések
"Az életet barátságok erősítik. Szeretni és szeretve lenni létezésünk legnagyobb boldogsága."
(Sydney Smith)
Egy férfi és a felesége elmentek az állatkertbe.
🐒🐵 Láttak egy majmot, amely szenvedélyesen játszott a párjával.
A feleség azt mondta: „Mennyi romantika!”
🦁🐱 Ezután láttak egy oroszlánt és a nőstény oroszlánt, akik távol voltak egymástól; az oroszlán csendben és egyedül ült egy sarokban, mintha a nőstény oroszlán nem is létezne.
A feleség ezt mondta: „Milyen szomorú, szeretet nélküli jelenet.”
A férj erre azt mondta: „Dobj egy követ a nőstény oroszlánra, és figyelj.”
Amikor eldobta, az oroszlán felugrott, és ordítva védte meg a párját.
Visszamentek a majmokhoz, és a nő ugyanazt tette: dobott egy követ; a majom félreugrott, és elhagyta a párját, hogy mentse a saját bőrét.
A férfi a jelenetet látva azt mondta: „Ne hagyd magad megtéveszteni azzal, amit egyeseknél romantikának látsz; sokszor ez csak egy megtévesztő külső, amely egy üres szívet rejt. Mások viszont semmit nem mutatnak, de a szívük tele van őszinte szeretettel.”
Sajnos manapság annyi majom van, és olyan kevés oroszlán.
"Annyi dolgunk van... de szeretni mindig érjünk rá!"
(Vámos Robi)
A vén darázs, ha mán mög nem öheti az érött körtét, legalább mögdongja…
Móra Ferenc
"Az idő nem a legfontosabb dolog - hanem az egyetlen."
(Miles Davis)
"Sohasem az a lényeg, hogy hány követ dobnak rád. Az igazán fontos az, hogy te milyen várat tudsz ezekből a kövekből építeni.”
(David Brinkley)
"A pillangók nem látják a saját szárnyaikat, így nem tudják, hogy milyen csodálatosan néznek ki; ez az emberekkel is így van. Ezért van szüksége mindenkinek legalább egy igaz társra az életben: hogy megmutassa a másiknak, mennyire gyönyörű valójában."
(Osho)
"Annyira szeretem a szeptembert! Valahogy olyan, mintha lelassulna az idő. Mintha icipicit több idő jutna arra, hogy megéljem mindazt a szépet és jót, ami körülöttem van a világban. Valami megfoghatatlan, de mégis nagyon is érzékelhető béke járja át a levegőt, és ez csodaszép."
(Sallay Fanni)
"Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik."
Albert Camus
Ez most fájni fog, de az élet egyik legnagyobb igazsága, amit mégis szeretünk túlbonyolítani az az hogy, aki szeret, az kimutatja. Akinek hiányzol, az kimondja. Tudom nem minden ennyire fekete és fehér, de ha valakit folyton hibáztatnod kell a tettei hiányaiért, vagy azon kell tűnődöd, hogy vajon gondol-e rád, szeret-e téged, akkor bármilyen kegyetlenül is hangzik, de a válasz világosabb, mint gondolnád...
Bonyolulttá tesszük azzal, hogy kifogásokat vagy mentségeket keresünk a másik számára. De láttam olyan embereket, akik félretettek mindent, mert fontos volt számukra a másik, igazán. Láttam olyan embereket, akik képesek voltak bocsánatot kérni, ha hibáztak, mert meg akarták oldani a helyzetet, nem pedig rögtön eldobni a másikat. Láttam olyan embereket, akik bármekkora távolságot megtettek csak azért, hogy átöleljék azt a személyt, akit szeretnek.
Szóval ne hülyítsd magad azzal, hogy mindig felmented a másikat. Nincs olyan, hogy a másik ember fél, vagy túl elfoglalt stb. Ez mese. És egyben egy óriási önámítás.
Nincs értelme azok felé nyúlni, akik meg sem próbáltak veled lenni, veled maradni. Ne ragaszkodj azokhoz, akik érzelmileg elérhetetlenek. És legfőképpen ne abban mérd az önértékelésedet, hogy valaki képes-e téged jól szeretni vagy sem.
A kenyérmorzsával sem szabad beérni, mert hidd el, ezek az emberek többet is tudnának adni, de nem a te feladatod ráébreszteni őket, hogy mennyit érsz.
Kiss Eszter
"Mindenki kap lehetőséget az élettől. Van aki elfut előle, van aki tönkreteszi, és van, aki a legjobbat próbálja kihozni belőle."
(Léria Dipán)
"Ne hidd, hogy elpazaroltad az életed. Soha nem fogod megtudni, milyen életeket érintettél meg, az ajtók, amiket kinyitottál, a vigaszt, amit adtál.
Egy kedvességet, egy szót, egy mosolyt, amik lehet, hogy örökre megváltoztattak egy életet. A jó soha nem vész el."
Charlotte Gray
Régen húsz évesen mérges voltam. Harminc évesen ideges lettem. Negyvenévesen megkérdeztem magamtól, hogy "miért" és szenvedtem emiatt.
Ötven évesen azt mondom: „Csinálj, amit akarsz”, és mosolygok.
Ez nem önzés, hanem túlélés. Útközben a harag is elhalványul.
Megérted, hogy haszontalan, csak szürke felhők borulnának az életedre, es Én napfényt akarok.
"Az ember nem kezdheti előlről az életét, de minden reggel kezdhet egy új napot, sokkal jobbat és szebbet."
(Müller Péter)
"A szeretet a legszebb ajándék,
amit az ember embernek adhat,
s hogy egymásnak adhatunk,
a legnagyobb öröm az életünkben."
(Laurie Giglio)
Mertél már élni szabadon egy percet?
Ültél e egy padon olvasva egy verset?
Mosolyogtál e már vad idegenre?
Ha nem, ülj le pihenni. Eltelik az élet.
.
Mikor csodáltál meg szerelmes párokat?
Mikor valósítottál meg egy régi álmodat!?
Mikor élvezted a magányos csendet?
Az életed telik. Most tégy benne rendet.
.
Ébredtél már reggel mosollyal arcodon?
Léptél e már túl meg nem nyert harcokon?
Öleltél e már egy árva gyermeket?
Az órád ketyeg. Élvezd a perceket.
.
Nézted e már fűből a hulló csillagot?
Szivtál már magadba friss harmat illatot?
Járta e már át a nap fénye lelkedet?
Élvezd a perced. Hagyd most a terveket.
.
Hallgasd meg kérlek a madár csicsergést.
Egy percre engedd el az óra ketyegést.
Az egyetlen mi véges csak az idő s a létünk.
A jelenből rohanunk. A holnaptól félünk.
Tilla Attila
"Az igazi érettség az, ha csendben maradsz, mosolyogsz, hátat fordítasz és sávot váltasz. Mert ahol a tudatlanság beszél, az intelligencia hallgat!"
(Antonia Gravina)
"Csak az veszít, aki feladja. A többiek mind győztesek."
Paulo COELHO brazil születésű író
"Néha vissza kell néznünk, hogy tudjuk, a múltunk tanított meg értékelni a jövőnket."
(Simone Elkeles)