Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsgombócok gombás szószban recept

Húsgombócok gombás szószban recept

A Húsgombócok gombás szószban hozzávalói:
50 dkg darált sertéshús
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt bors, só
1 fej vöröshagyma
1 paprika
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 paradicsom
fűszerpaprika ízlés szerint
15 dkg füstölt szalonna
30 dkg csiperke gomba
1-2 evőkanál liszt
tejföl vagy tejszín
étolaj
2 tojás


Húsgombócok gombás szószban

A Húsgombócok gombás szószban elkészítési módja:
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük. Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk rá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük. A végén kevés liszttel elkevert tejföllel vagy tejszínnel kiforraljuk.

Nokedlivel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 22. 18:43
A húsgombócok gombás szószban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook