Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zalai túrós kelt rétes recept

Zalai túrós kelt rétes recept

A Zalai túrós kelt rétes hozzávalói:
70 dkg liszt
1 cs szárított élesztő élesztő
2,5 dl tej
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1,5 dl olaj

Töltelék:
fél kg túró
cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 csipet só
citrom reszelt héja
1 tojás

Tejfölös locsoló :
3 pohár tejföl
0,5 dl étolaj
ízlés szerint cukor és só
2 tojás sárgája

Ezekből az anyagokból jól öntözhető, palacsintatésztánál sűrűbb anyagot kapunk, mellyel a rétest locsoljuk.


Zalai túrós kelt rétes

A Zalai túrós kelt rétes elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és majdnem olyan lágyra dolgozzuk, mint a rétestésztát. Fél órát pihentetjük, és ha megkelt, 2-3 cipóra osztjuk. A cipókat átgyúrjuk, és 20 percet pihentetjük. Amikor már nyújtható állagú, üvegdeszkára helyezve kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztalapot olajjal megöntözzük, rászórjuk a tölteléket, majd megöntözzük a tejfölös öntettel, aztán feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Keleszteni már nem kell, a tetejét kis tejfölös öntettel megkenjük és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 19. 08:06
A zalai túrós kelt rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook