Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Túrófánk recept

A Túrófánk hozzávalói:
35 dkg finomliszt
25 dkg túró
1 cs sütőpor
3 db tojás
3 ek cukor
5 ek tejföl
kis étolaj

A sütéshez:
½ liter étolaj


Túrófánk

A Túrófánk elkészítési módja:
A tojásokat a túróval, cukorral, étolajjal géppel jól kikeverjük, közben hozzáadjuk a tejfölt is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához, és kis golyókat formázunk belőle. Nem túl forró olajban, fedő alatt szép arany sárgára kisütjük, miközben megfordítjuk. Lassú tűznél süssük, hogy rendesen átsüljön. Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.

Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrófánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook