Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hova kell fordulni, ha a 18 éves fiam vissza akar jönni hozzám? Kell-e ehhez bíróság? fórum

Hova kell fordulni, ha a 18 éves fiam vissza akar jönni hozzám? Kell-e ehhez bíróság? (tudásbázis kérdés)

9. szöszi71 (válaszként erre: 8. - Era06)
2011. jan. 14. 11:51

Tudom, hogy ez jogtalan és szemét dolog volt részéről.


Köszönöm a hozzászólásokat! :)

2011. jan. 14. 10:56

1000 bocsi

De neked kellett volna szólni a hatóságoknál, hogy a kedves apuka, kirakta a kiskorú gyereke szűrét a lakásból. Mivel diák, jövedelme nincs, eltartani nem tudja magát.

18 évesen oda költözik ahová akar, erre nem kell bírósági engedély

7. szöszi71 (válaszként erre: 6. - MelisUK)
2011. jan. 14. 10:55
Úgy tudom, hogy amíg a gyerek tanul addig jár a gyerektartás, utánna már nem.
2011. jan. 14. 10:46
Szeritnem mivel 18 éves fiatalemberről van szó, nem kell semmi bírósági végzés, hogy hozzád költözzön. Ha az apától bármiféle anyagi juttatást szeretnétek, amit ő magától nem ad meg, akkor ahhoz kell bírósági eljárás, bár arról fogalmam sincs, hogy meddig járhat bármiféle pénz, hogy ez 18 éves korig, vagy addig, amíg a gyerek iskolába jár...
5. szöszi71 (válaszként erre: 3. - Anyuci91)
2011. jan. 14. 08:49

Igen, erre én is gondoltam, hogy megkérdezem a jogászunkat ez ügyben, hogy mi a teendő.


A férjemmel már 3 éve elváltunk. A fiamat még az elején elcsábította magához mindenféle ígérettel. Persze milyenek a kamasz gyerekek, könnyen lehet befolyásolni őket, főleg ha ott van a pénz ígérete. Sajnos nekem csak a közalkalmazotti fizetésem van és ott a lakáshitel, így én nem tudtam azt nyújtani anyagilag a fiamnak amit az apja. Szerencsére a fiam rájött egy év alatt, hogy nem minden úgy van ahogy az apja ígérte. Tavaly júliusban elköltöztette a fiamat a saját anyukájával együtt egy albérletbe azzal az ígérettel, hogy majd ő fizeti a lakbért és a többi költséget. Persze ez csak ígéret marad. Amit tőlem levonnak gyerektartást csak azt adta oda a fiamnak és a többi anyagi kiadás a fiamat és a nagymamát terheli azóta is. Szerencsére a fiamnak volt annyi esze, hogy a kiadásait írja egy füzetbe, alátámasztva számlákkal is. Ezt az összeget akarom behajtatni rajta és még lesz a gyerektartás is onnan számítva mikortól a fiam visszaköltözik.

2011. jan. 14. 08:10

A fiad nagykorú, felnőtt, teljes jogú magyar állampolgár. Elvileg oda megy ahová akar. Vannak azért anyagi vonzatai is, de ebbe már nem avatkozik bele a bíróság, csak ha valamiért feljelentitek egymást. Ha középiskolás, akkor ját a csp. de ő már a saját jogán is kérheti, ha otthonról elköltözik. Ha főiskolás, ott ösztöndíjrenszer van, de ezt tudják a fiatalok.

A legfontosabb, hogy az apjával és veled megbeszélje, hogy mit szeretne.

2011. jan. 14. 07:29

Először is meg kell kérdezni egy jogászt, vagyis tanácsot kérni létezik ingyenes. Légyszíves írdd le részletesen miről is van szó, mert az ügy hátterét nem ismerjük akkor hogyan segítsünk neked?

Akkor tudunk véleményt mondani, hogy ilyenkor mi a teendő. Tisztelettel és üdv.Ágnes

2011. jan. 14. 07:29

Szia!

18 évesen nagykorú, ergo nem kell bírósághoz fordulni. Nyilván, ha tanul még, akkor ha másképp nem megy, az anyagi részét bírósági úton kell rendezni.

2011. jan. 14. 07:26
Segítséget várok, hogy kell-e Bírósághoz fordulni abban az esetben, hogy a 18 éves fiam vissza akar jönni hozzám. Eddig az apjánál volt, de rájött, hogy nem minden úgy van ahogy az apja ígérte neki.

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook