Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Honlap működésével kapcsolatos információk cikk

Honlap működésével kapcsolatos információk


Ez a lap a tiéd is, hiszen te is aktívan részt vehetsz a bővítésében. Regisztráció illetve belépés után most már te is

- beszélgethetsz a többiekkel, vagy kérdezhetsz a fórumokban

- írhatsz naplót vagy olvashatod a többiekét,

- létrehozhatsz titkos vagy nyílt klubokat, vagy beléphetsz mások klubjaiba,

- írhatsz cikkeket különböző témakörökben,

- szavazásokat írhatsz ki, illetve szavazhatsz mások kérdéseire,

- küldhetsz képeslapokat és tölthetsz fel újakat,

- a recepttárunkba tehetsz fel a kedvenc receptjeidből,

- titkos vallomásokat írhatsz,

- testsúlyodról mérlegelő táblázatot vezethetsz,

- küldhetsz és fogadhatsz privát üzeneteket,

- küldhetsz jeleket és mások is küldhetnek neked az adatlapodra,

- játszhatsz különböző szójátékainkkal, vagy a dominóval,

- megnézheted a többiek nyilvános képeit a képgalériában.

Honlap működésével kapcsolatos információk

A felhasználók által létrehozott tartalomra vonatkoznak az üzemeltető weboldal tájékoztatói, nyilatkozatai és szabályzatai, ezek alapján a létrehozott tartalomért a létrehozó felhasználó szavatol és felel.


Fórumok, tudásbázis kérdések, fórumjátékok


A fórum a kommunikáció egyik formája. Nem mindig valós idejű, hiszen amit írunk, mások később is elolvashatják, később is reagálhatnak rá. Az általunk felkínált fórum-tárhely szolgáltatás egyfajta webes felület tehát, amely egy - a címében megadott - téma köré alakul meg. Weboldalunkon háromféle fórum van. A beszélgetős, csevegős fórum szabadabb beszélgetést engedélyez a topikcím témájához kapcsolódóan. Vannak ún. tudásbázis kérdések, ezek egy konkrétabb kérdés köré szerveződött információcserét tesznek lehetővé. Ezeknél szorosabb a témához való kapcsolódás, hiszen maga a topiktéma is sokkal konkrétabb. A harmadik típus a Fórumjátékok. Ezekben kifejezetten szójátékok és egyéb, üzenetfal jellegű felületen is játszható játékok találhatóak. A fórum létrehozásakor kell eldöntenie a felhasználónak, hogy melyik típusba sorolja a megnyitni kívánt fórumját.

A fórumok bárki számára olvashatóak, nyíltak, megtekintésükhöz regisztráció sem szükséges. Fórumokat csak regisztrált felhasználók nyithatnak, azokba csak regisztrált felhasználók írhatnak. A felhasználón múlik, milyen tartalmat oszt meg a rendelkezésére bocsájtott hozzászólás-tárfelületen. A fórumok és a hozzászólások előzetes ellenőrzés nélkül jelennek meg. A felhasználói közösségnek lehetősége van a problémás, sértő, szabályellenes hozzászólásokat utólag a moderátor felé jelezni, a moderátornak pedig joga van előzetes figyelmeztetés, indoklás nélkül a bármilyen szempontból problémásnak ítélt hozzászólást eltávolítani az oldalról.Klubok


A klubok gyakorlatilag korlátozott hozzáférésű fórum-tárhelyek. Minden klubnak van egy tulajdonosa, aki a klubot létrehozza. Ő szabja meg, hogy a klubba jelentkező felhasználók közül kiket fogad el tagként. A klubokba csak tagok írhatnak. A klubok lehetnek nyíltak - ez esetben bárki olvashatja a tartalmukat és zártak - ekkor pedig csak a beengedett, jogosultságot szerzett tagok láthatják, amit benne írnak.

A nyílt és a zárt klubok és tartalmuk is előzetes ellenőrzés nélkül jelennek meg, minden elemükre vonatkoznak az oldal szabályai, a zárt klubok esetén ezek betartatásáért a tulajdonos felelős. A nyílt klubok esetén a hozzászólásokat a fórumokhoz hasonlóan lehet jelenteni a moderátorok felé, függetlenül attól, hogy jelzést küldő felhasználó tagja-e a klubnak.

A klubokról részletesebben ebben a cikkben olvashatsz.Naplók


A napló egy olyan tárfelület, amelyet a napló szerzője, tulajdonosa tölt fel bejegyzésekkel, önkifejezési céllal. A naplóbejegyzések fordított időrendi sorrendben jelennek meg, mindig a legfrissebb van legelöl. A naplók lehetnek nyíltak, ekkor minden regisztrált felhasználó számára olvashatóak. Ha egy napló zárt, akkor a napló tulajdonosa dönt arról, mely felhasználók számára ad olvasási jogosultságot.

A naplók bejegyzéseihez a tulajdonos döntésétől függően kommentelni is lehet. Ezeket a hozzászólásokat a tulajdonos - akár különösebb indok nélkül - törölheti.

A naplókról részletesebben ebben a cikkben olvashatsz.Szavazások


Regisztrált felhasználó írhat ki szavazást. A szavazások lehetnek nyíltak, vagy titkosak, ettől függően látszik, vagy nem látszik, hogy melyik felhasználó melyik válaszra szavazott. A szavazások nem esnek át előzetes ellenőrzésen, a moderátoroknak utólag joguk van a szabályellenes szavazásokat törölni, vagy akár a kényesebb témákat érintőeket titkosra állítani.Üzenetek, jelküldés, képeslapok


Ezek a szolgáltatások a többi felhasználóval való kommunikációt gazdagítják.

A privát üzenet két felhasználó közötti zárt üzenetváltást tesz lehetővé. Az üzeneteket a moderátorok nem látják. A felhasználók be tudják állítani, ha egy másik, konkrét felhasználótól nem szeretnének több üzenetet fogadni.

A jelküldés kis ikonok formájában jelenik meg, ez teljesen nyilvános, az adatlapon a regisztrált felhasználók számára látható, hogy ki, kitől és milyen jelet kapott.

A privát üzenetben küldött képeslap egy köztes megoldás, ebben az esetben az elküldött képeslap képe az adatlapon a többi hoxatag számára látható, a mellékelt üzenet azonban csak a címzett számára olvasható. A képeslapokat felhasználók töltik fel a rendelkezésükre bocsátott tárfelületre, előzetes ellenőrzésen nem esnek át. A képeslapokra is vonatkoznak a weboldal szabályai, különös tekintettel a képek szerzői jogára vonatkozóan!

Két felhasználó közötti személyes kommunikációba nem szívesen avatkozunk bele. Ha mégis valamilyen probléma, zaklatás merülne fel, az érintett felhasználónak joga van a moderátorok felé ezzel kapcsolatosan a másik felhasználó ellen részletes, alátámasztott panaszt benyújtani, amit ők kivizsgálnak.Képgaléria


A regisztrált tagok megoszthatnak képeket egymással az adatlapjukon rendelkezésükre bocsájtott tárfelületen. Maximum 20 darab képet lehet ide feltölteni. A képek megjelennek a közösség képgalériájában. A képeket be lehet olyan kategóriába tenni, amely nem kerül be a közös galériába (ezek jelenleg főként plasztikai műtétekkel kapcsolatos képek).

A feltöltött képek nem sérthetik a szabályzatot, mások szerzői vagy személyes jogait!Vallomások


Ezen az oldalon bárki felviheti egy mondatos titkos vallomását, a neve vállalása nélkül. A többi regisztrált tag két opció közül választva "ítélkezhet" a vallomást tévő felett (neve ismerete nélkül). A vallomás sem sértheti mások jogait, nem szólhat más felhasználóról.

A vallomásokról részletesebben ebben a cikkben olvashatsz.Receptek


A regisztrált felhasználók a rendelkezésükre bocsájtott tárfelületen rögzíthetik receptjeiket, amiből egy közös receptkönyv képződik. Ebben a receptkönyvben bárki kereshet, bárki böngészheti.

A receptek, illetve a hozzájuk feltöltött képek nem sérthetik más szerzői jogait és meg kell felelniük az oldal szabályainak.

A receptkönyvről részletesebben ebben a cikkben olvashatsz.Játékok


Többféle játékot is játszhatnak a felhasználók az oldalon.

A háromféle akasztófában a tippelésével kell a feladványokat megfejteni, a kétféle betűcserélőben a megadott, de megkavart betűket kell a megfelelő sorrendbe állítani. A feladványokat a felhasználók küldik be.

A dominóban minden nap véletlenszerűen kisorsolunk 8 órát, amikor a DominÓra segítségével a játékosok szert tehetnek egy dominóra. Ezekből kell folytatniuk a saját dominó sorukat. Ha megakadnak, a felesleges dominókat aukcióra bocsájthatják, vagy onnan új dominót vásárolhatnak.

A játékokról részletesebben ide kattinva olvashatsz.Mérlegelő


A mérlegelő programmal könnyen és áttekinthetően tárolhatják a felhasználók a súly eredményeiket. Lehet publikus, illetve titkos is. Aki megosztja másokkal az eredményeket, annak a profil oldalán is megjelenik az utolsó néhány mérés adata. Visszamenőleg is felvihetőek az adatok, mivel a dátumok módosíthatók.Cikkek felvitele


Oldalunk tárfelületet biztosít saját írások megjelentetésére. Ezek főként a felhasználók saját gondolatait, saját tapasztalatait, élményeit tartalmazzák. Sem a szöveges, sem a képes tartalom nem sértheti mások szerzői vagy egyéb jogait.Törzstagság


A törzspontok rendszerének célja, hogy legyen egy jelzőszám, ami megmutatja, adott felhasználó milyen gyakran és szerteágazóan használja a weboldalunkat. Különböző szempontok szerint lehet pontokat szerezni, amik szisztematikusan fogyni kezdenek, ha a felhasználó felhagy az oldal látogatásával. Ennek segítségével a törzstagsági listán olyan tagok neve szerepelhet, akik jelenleg aktívak. A játékokról részletesebben ide kattintva olvashatsz.Általános információk


Az oldal működésének elvét három dokumentum szabályozza:

Általános felhasználói feltételek (felhasználói szabályzat)

Jogi nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató

Felhasználó köteles az ezekben leírtakat megismerni, magára nézve kötelezően elismeri és betartani, köteles tiszteletben tartani mások jogait és becsületét. Weboldalunk tárfelületekkel és ezek felhasználását célzó programokkal segíti a felhasználókat saját tartalmaik megosztásában, a másokkal való vélemény- és információcserében, kommunikációban. Ezeken a tárfelületen rögzített felhasználói tartalmakért az azokat létrehozó felhasználó viseli a felelősséget.
Írta: Hoxa, 2005. október 22. 12:27
Fórumozz a témáról: Honlap működésével kapcsolatos információk fórum (eddig 4095 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook