Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én tarját, vagy combot szoktam dinsztelt hagymán, fokhagymán párolni, majd a külsejét pirosra sütni.
A zsírja jó sűrű marad. Káposztát szoktam dinsztelni még köretnek. A tányérra teszem a húst, a dinsztelt káposztát, 1-2 szelet kéndlit , ezt meglocsolom a hús szaftjával és így esszük meg. Jó dinsztelt krumpli , vagy krumplipüré is mellé.
Lassan nekem is el kell gondolkoznom, mert teher lesz ez a nagy telek.
Nem lesz aki rendben tartja.
tudom, tudom...csak ironizáltam...-)
romlott fiú nyelvben pöstiesen mást is hívnak peceknek..-)
ebből az a tanulság, hogy a "peckekkel" vigyázni kell...-)
De ezt leginkább a Wifee értené...-)
Na, ez a keménypapír megoldásod nagyon jó ötletnek tűnik.
Ha ezt korábban tudtam volna...
Mehetett volna a Mutter a kartonlapjával egyedül, én meg rúghattam volna a bőrt...-)
Kedves Dodi ! tudom h Te egy 10-essel régebbi kiadás vagy , mint én de ...én hajdanán úgy mentem vásárolni a gyerkőceimnek mindent ! h vittem a centit ! / mióta itt lakunk a faluban nem volt olyan egyszerű a 2 gyerekkel Pestre vásárolni menni míg kicsik voltak ! / de mióta felfedeztem a hoxát ? találtam 1 okosabb megoldást ami pl cipőre alkalmazható ! egyik emberke azt csinálta h keménypapírra lépette a gyerkőcöket , körülrajzolta a lábukat és azzal a méretre vágott papírral ment nekik cipőt venni ! vettem régen én is cipőt Bundynak is ! + a fiamnak is :) és annak ellenére h mindkettejüknek magas a rüsztje , széles a lábfeje ! de a cipő jó lett !! / lépjél rá 1 keménypapírra , ha legközelebb meglepnének valamivel ? jó legyen ! persze , ha boltba veszik ! mert akkor ez tényleg működik ! / és nem úgy rendelik ! mert akkor sajnos tényleg lutri !!!
... nemrég Bundy is rendelt mamuszt magának / drukkoltam h több szerencséje legyen vele , mint az előtte vett bundás gumicsizmával !!! / mostanába rendelt 1 bundás bakancsot ami szintén hálistennek jó a lábára 47-es , ha 1 számmal kisebb lenne legfeljebb jó a fiának :) annyira fázik a lába h én majd kinyúlok a melegtől ?! ő + a bundás csizmába ül és nézi a Tv-t :( :(
Az én amerikai lábméretem azt hiszem a 11-es.
De ennek itt nincs is jelentősége.
én cipőt még sosem kaptam ajándékba, mert a cipőket,sőt bármilyen lábbelit szerintem próbálni kell.
ott kiderül, hogy szorit-e, vagy lötyög...
Még kis srác koromban is a Mutter fülön fogott és magával cipelt cipőt vásárolni a boltba.
A fél pesti oldal boltjait végig kellett gyalog járni, én nagyon utáltam ezt a procedúrát.
Persze, kaptam én is karácsonyra, de szigorúan fel kellett őket a boltban próbálni.
szerszámok:
Egy "életre garanciát élvező szerszámról" se hallottam még, mert ugye, amivel dolgoznak az kopik is.
Nekem elég sok szerszámom van és a nagy részükkel elégedett is vagyok, de örökké egyik sem tart.
Nekem ez az "európai tapasztalatom", de lehet, az USA ebben is más.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem bogancsott tett a nyergem ala...
Amikor kimegyek cipot akarok venni, hat igen csak meglepetesekkel szolgalnak a mereteik szamazasai!
Amit ti is eszrevettetek, a meretek sorozasa es mai mertekekhez azonositasanak semmi koze egymashoz.
Valami regi, kitudja mikor elkezdett es honnan eredo szamozas keletkezett, es nekem nem logikusan ertelmezheto okokbol. A noi szamozasi meretek es a ferfi szamozasi meretek nem azonosak! Most karacsonykor bosszantott legutoljara. Mert a kapott kedveskedesnek szant "meleg" papuszok hazi cipok felmereseben erosen kiabrandito, mert a ra irt szam merete igen megfeleleonek kellene bizonyulni, A pairon igen! De a valosagban messze elter a praktikusan megfelelotok!
Ott hon az en labam , felnott koromban 42-42.5-os volt, A magyar meretek csak kicsit elteroek voltak, mondjuk egy fel szammal, turheto volt.
de amiota a kufarok mindig mas orszagban, ahol olcsobb a munkaero oda viszik a gyaraikat, es a nagykereskedesnek dolgozo vasarlo szemelyzetuket, akik csak a papir szerinti szamokat nezik, nam a valosagot, igy hamar zatonyra fut a mi a vasarlok csonakja! Amiota a kinai piac jott az aruhazakba az ott gyartott portekeik meg szelesebb az elteres a valosag es a ra feltuntetett meretek kozott! A probleme az , neha megjobban megneheziti a valosag es a feltuntetett mereteket, hogy vannak kereskedok , akik a portekekra feliratk nelkul rendelk mg oket, es rateszik a maguk cimkeiket es szamozasi papirjaikat. Ugyan az a porteka, de mas felirassal, es hat persze az elmaradhatatlen felemelt arakkal jelennek meg a polcokon!
Vissza a karacsonyi ajandekra kapott meleg hazipapuszomra.
A mostaninak megint nagyban eltero a merete es a rairt cedula meret szama, mivel az itteni cipomeret szamozas megint mas szamokat hasznal, az en mar 43-as cotthoni labmeretem mar 9.5-re valtozott a ferfi ereteknel. Mivel ahazi cipobe meg vastagabb zoknit is lehessen felvennem, igy 11es meretet valasztotta az ajandakozom! Aproblemam az ajandekom kibontasa el felprobalasa utan jott a felszinre, mert az en labomra a 11-es meretnek feltuntetett egyede, meg a zokni nelkuli labomra sem akart feljonni, csak ugy hogy a labujjaimat ugy begorbitettem, hogy mar fajt!
Most ha azt mondom, hogy a meret kicsi ezektol a gyartoktol, a fiam visszaviszi kicserelni, akkor neki okozok faradtsagot es jarkalast, kitudja a blokkja meg van e , vagy nincs, mert ajandekot nem illik blokkal adni... Igy inkabb ez is majd a szekreny sarkaban kot ki, ott porosodik a tobbivel...
De az ipar megy tovabb a gyarto eladta, a nagykereskedo megvette, a boltok megvettek a nagykereskedotol es mi avasarlok a vegen, meg olyant vettunk, ami hasznalhatatlan!
Volt itt ey uzlet sorozat, amely ba kezdetben nagyon jo uzlet filozofia alapelven mukodott, "szo nelkul kicsereltek valamit amit nalluk vasaroltal, ha volt blokk , ha nem. az uzletben ahol a szerszamokat arultak, a minoseget bizonyitva, egesz eletre szolo garanciat adtak aszerszammal. Hat az en szakmam nem mechanikus, hanem csak a hetvegeken szeretek magamdolgait megjavitani, es az egyik ilyan garancias szerszam ugy egy par ev mulva elromlott, kikopott. Viszavittem a boltba, a felirata is a szerszmon azt irta, hogy eletre garancias! Oda mentem az arusitohoz, azt mondta most nem tudja kicserelni, es ott hagyott. azelott elegsokmindant toluk vasaroltam, abbol a boltbol, azota nem mentem oda vaarolni tobbet. A maga a szerszam nem nagy erteku volt, de az uzlet elvesztette elottem a becsuletet. azota az az uzlet bezart, pedig tobb mint ezer helyen voltak a nagy boltjaik! Tudjatok, az errefele levo uzlet politika ugy mukodik, ha egy valamilyen uzlet beindul, akkor a penz kapzsi hatalom, jo aron megveszi, es akkor elkezdodik a hanyatlasa, eloszor minosegileg, majd szavahihetosegileg es hosszu evtizedek utan is de zatonyra fognak futni, mert az itteni vasarloknal, ha kiteli a uzleti becsuletuk, akkor senki sem megy vasarolni oda, es tomkre megy az egesz, be kell hogy zarjanak, es azon gondolkodnak, hogy nem ertem, mi tortent!?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)